Αφανίζουν τους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα: Πανικός στην Κρήτη

Θέλουν να μην τρώμε κρέας!!! Όλα αυτά είναι επίσημα…
Σαν να μην έφτανε η αδυναμία των κτηνοτρόφων να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και εκτροφής των ζώων τους, ξεμένουν τώρα από ρευστό οι εκείνοι της Κρήτης!!!

Αυτό συμβαίνει λόγω της καθυστέρησης της λειτουργίας του ΟΣΔΕ και κατά συνέπεια της δυνατότητας ενεργοποίησης της “Κάρτας του Αγρότη”!!!!

Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι ειδικά σχεδιασμένη κάρτα για τους αγρότες με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση των παραγωγικών δαπανών τους, κατά το χρονικό διάστημα της παραγωγικής διαδικασίας! Πρόκειται για ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ και προφανώς προϋποθέτει την εναρμόνιση των αγροτών με συγκεκριμένους κανόνες και όρους της λεγόμενης βιώσιμης ανάπτυξης!!! Οι δαπάνες των αγροτών συνδέονται με τις καλλιεργητικές και τις άλλες συναφείς ανάγκες με την παραγωγική διαδικασία όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα, υποχρεώσεις σε: ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α.

Χωρίς την Κάρτα, χάνουν την ευκαιρία να προμηθευτούν άμεσα ζωοτροφές, όπως άχυρα και σανό από την υπόλοιπη Ελλάδα, σε τιμές χαμηλότερες κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με τις τιμές που θα ισχύουν στο επόμενο διάστημα, όταν αυτές θα μπουν στις αποθήκες.

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για μια γενικότερα εκρηκτική κατάσταση στην ύπαιθρο, αφού, εκτός των άλλων, χιλιάδες είναι οι αγροτοκτηνοτρόφοι που δεν έχουν λάβει από πέρυσι μέρος ή και ολόκληρο το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης!!!

Αν δηλαδή σταματήσει η κρατική ενίσχυση, τα πάντα θα διαλυθούν!!! Πλέον οι κτηνοτρόφοι και γενικά οι αγρότες είναι ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ όσο δεν πάει!!!

Επομένως δεν είναι μόνο η αδυναμία των κτηνοτρόφων να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και εκτροφής των ζώων τους, είναι εξαρτημένοι για τις δαπάνες τους από τον ΟΣΔΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει του οποίου πάντοτε οι τράπεζες πιστώνουν την “Κάρτα του Αγρότη”, παρακρατώντας στην συνέχεια τα ποσά που δίνουν στους παραγωγούς από τις επόμενες ενισχύσεις που θα λάβουν.

Μένει να προταθεί στους κτηνοτρόφους, προκειμένου να απαλλαγούν από τα βάρη που τους προκαλούνται, να παραδώσουν την γη τους, όπως συμβαίνει ήδη στην Ολλανδία και τα πάντα να τεθούν υπό τον έλεγχο μίας εξουσίας, η οποία θα διαχειρίζεται τα τρόφιμα!!!

Μάλιστα οι αγρότες που αποφασίζουν να κλείσουν τις μονάδες τους, θα πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν θα ξεκινήσουν δραστηριότητες κτηνοτροφίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ειδικοί του κλάδου σχολιάζουν πως τελικό σχέδιο είναι η ανάληψη της παραγωγής από την κρατική (και αργότερα ενδεχομένως παγκόσμια) εξουσία (βλ. τρόφιμα εργαστηρίου, άλευρα από έντομα, συνθετικό κρέας κτλ.)

Άλλωστε οι γερμανικές κλινικές Acura επέκριναν τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μειώσει την κατανάλωση κρέατος από τους ανθρώπους!

Ο εν λόγω οργανισμός ορίζει ως ανώτατο όριο κατανάλωσης κρέατος τα 3,6 κιλα ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου δέκα γραμμάρια την ημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!

«Αυτό δεν ισοδυναμεί καν με μια ολόκληρη φέτα μορταδέλα (15 γραμμάρια)! Ή για να το θέσουμε αλλιώς: θα υπήρχε μόνο ένα λουκάνικο τον μήνα ανά πολίτη», γράφει η BILD!!!

loading...