Πού πήγαν οι 4 ψήφοι του Βεργή;

Ένα σενάριο εκλογικής νοθείας που χρήζει διερεύνησης

Του Θεόδωρου Ζούμπου, Δημοσιογράφου – 

«Όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται»! Αυτό το απόφθεγμα που αποδίδεται στον πατριάρχη της προπαγάνδας των ΝΑΖΙ, Γιόζεφ Γκέμπελς, ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά τα πρώτα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα με την Φαραωνική τύπου διαφορά ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μονάδες!!!

Εύλογα λοιπόν μετά από αυτά τα σοκαριστικά για όλους αποτελέσματα, ακόμα και για τους πιο φανατικούς Νεοδημοκράτες, γεννιούνται τα κάτωθι ερωτήματα: Πώς γίνεται όλο αυτόν τον καιρό οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο 5 – 6 μονάδες, τα exit poll να καταγράφουν 10 μονάδες διαφορά και τα επίσημα αποτελέσματα να υπερδιπλασιάζουν την διαφορά των δύο κομμάτων; Από τότε που θυμάμαι την χρήση δημοσκοπήσεων για την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων υπήρχαν πάντα αποκλίσεις και αστοχίες ΠΟΤΕ όμως δεν έπεσαν τόσο έξω και ΠΟΤΕ κανένα exit poll δεν είχε τέτοια χαώδη διαφορά από το επίσημο αποτέλεσμα.

Έγινε άραγε νοθεία και με ποιον τρόπο; Στα εκλογικά τμήματα η αλλοίωση αποτελέσματος και η πρόσθεση ψήφων στο πρώτο κόμμα, δηλαδή στην Νέα Δημοκρατία», είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως απίθανη λόγω της παρουσίας εκλογικών αντιπροσώπων και της ακεραιότητας των δικαστικών αντιπροσώπων που ακόμα και στελέχη της ΝΔ να είναι, δεν ρισκάρουν την αξιοπιστία,την καριέρα και το μέλλον τους για να ευνοήσουν οποιονδήποτε.

Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι προφανές πως αν πραγματοποιηθεί νοθεία, αυτή θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με έναν αλγόριθμο δηλαδή στον κεντρικό server της Singular Logic. Το να κόψεις ψήφους από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και να τις προσθέσεις στο πρώτο ενέχει τον κίνδυνο του εντοπισμού της απάτης από τους εκλογικούς αντιπροσώπους αυτών των κομμάτων, καθώς κάθε αντιπρόσωπος καταγράφει το αποτέλεσμα του εκλογικού του κέντρου και μετά το δίνει στην αρμόδια εκλογική επιτροπή του κόμματος για επιβεβαίωση. Αν «κλέβανε» πχ 10 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης, υπάρχει μια πιθανότητα ο αντιπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που ήταν παρών κατά την καταμέτρηση να αντιληφθεί την νοθεία, να την καταγγείλει και μετά με μία καταμέτρηση στον εκλογικό σάκο, η νοθεία να διαπιστωθεί.

Τι γίνεται όμως με τις ψήφους των μηδαμινών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων; Τα 31 κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής από την «Νίκη» έως τους «Έλληνες Οικολόγους» του Δημοσθένη Βεργή προφανώς είχαν ελάχιστους έως καθόλου εκλογικούς αντιπροσώπους και άρα ΚΑΜΙΑ δυνατότητα διασταύρωσης των αποτελεσμάτων. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Αν η Singular Logic απορρόφησε ψήφους από αυτά τα κόμματα και τις ενσωμάτωσε στην Νέα Δημοκρατία ποιος θα το εντοπίσει, ποιος θα το διασταυρώσει και ποιος θα το καταγγείλει; Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε από τις τελευταίες εκλογές άνοδο 150.000 ψήφων, ένα ποσοστό 2,5% δηλαδή, όσο πήρε και το Μέρα25. Αυτό βέβαια είναι ένα σενάριο όπως στην ταινία του 2006 «Man of the year» όπου ο πρωταγωνιστής Robin Williams εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ λόγω ενός «ιού» στο λογισμικό της υπεύθυνης εταιρείας για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Πάμε λοιπόν τώρα από το σενάριο στην πραγματικότητα: Το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου μπήκα στο ypes.gr για να δω επίσημα αποτελέσματα και μου έκανε εντύπωση το ποσοστό του Θάνου Τζήμερου, αλλά και οι μόλις 4 ψήφους που πήρε ο Δημοσθένης Βεργής σε όλη την Αττική. Δεν έκανα print screen την εικόνα, αλλά εκείνη την ώρα έστειλα μήνυμα σε έναν φίλο στο Facebook για να το σχολιάσουμε. Ήταν 11:39. Την επόμενη ημέρα ο Δημοσθένης Βεργής στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών έχασε (!!!) τρεις ψήφους και έμεινε μόνο με την δική του. Πού πήγαν άραγε οι τρεις ψήφοι του Βεργή; Γίνεται να ακυρώθηκαν, αφού είχαν ήδη ενσωματωθεί στα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου; Προφανώς, ο Δημοσθένης Βεργής δεν έχει την δυνατότητα ούτε καμιά διάθεση να το ψάξει, όπως και τα υπόλοιπα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα δεν θα ζητήσουν επανακαταμέτρηση για να διερευνήσουν την ενδεχόμενη νοθεία. Ή άραγε μπορούν;

.zoubosteo.wordpress.com

loading...