Η πολυγαμία και οι ελεύθερες σχέσεις στον έρωτα.

Μaria Kom απόφοιτη της φιλοσοφικής-Δασκάλα Tantric Yoga και μέλος της Ταntric Yoga Team

Πόσο μονογαμικοί είμαστε τελικά όταν καταλήγουμε σε διαζύγια προς χάρη διαφόρων εξωσυζυγικών σχέσεων ; Πόσο πιστοί είμαστε όταν υπάρχουν ζευγάρια που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις και παραμένουν παντρεμένα προς χάριν των παιδιών ή άλλων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών;

Ως απόφοιτη της φιλοσοφικής δεν νομίζω πως είμαστε σε θέση στις κοινωνικές δομές που δημιούργησαν τα έθνη. Μπορούμε μόνο να δεχθούμε ότι η μονογαμία και η πολυγαμία εξαρτώνται από την ελαστικότητα των θρησκευτικών-κοινωνικών και πολιτικών πεποιθήσεων .

Η Κ. Φράνκ είναι σεξολόγος και εκτιμά ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταλήξει η ανθρωπότητα σε βέβαια συμπεράσματα για την εξέλιξη των οργίων. Δεν υπάρχουν ακαδημαϊκές μελέτες επί του θέματος κυρίως γιατί οι πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές διστάζουν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Όμως η έρευνά της έδειξε ότι τα όργια πραγματοποιούνταν ήδη από την εποχή των σπηλαίων, αλλά ποτέ δεν ήταν απολύτως ενταγμένα στην καθημερινότητα.

Συνήθως ήταν μέρος κάποιου τελετουργικού ή κάποιας γιορτής. «Οι άνθρωποι πάντα το έκαναν. Ακόμη και οι πιο συντηρητικοί. Η παρανομία είναι γλυκό πράγμα». Την ώρα που οι σύγχρονοι Αμερικάνοι συμμετέχουν σε τρίο-όργια για να πειραματιστούν ή να εμπλουτίσουν την σεξουαλική τους ζωή, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν διαφορετικά κίνητρα.

Το τελετουργικό ομαδικό σεξ σηματοδοτούσε κύκλους της φύσης και μεταβάσεις σε συγκεκριμένες κοινωνίες και θρησκείες. Το ομαδικό σεξ είχε και έχει ως στόχο την απόδοση τιμών στους Θεούς. Σύμφωνα με ερευνητές οι κυνηγοί ήταν πολυγαμικοί και οργάνωναν όργια. Ήταν υπέρμαχοι της ισότητας και η κοινωνική τους οργάνωση βασιζόταν στην κοινοκτημοσύνη. Την κοινοκτημοσύνη δίδαξε πρώτος ο Πλάτωνας.

Σημαντικό ρόλο στην πολιτική φιλοσοφία του Πλάτωνα αποτελεί η έννοια της κοινοκτημοσύνης. Ο φιλόσοφος επεκτείνει τη έννοια της κοινοκτημοσύνης σε σχέση με την οικογένεια αλλάζοντας το νόημα του οικογενειακού θεσμού.

Ο Πλάτωνας διδάσκει έναν πρωτοποριακό-Διονυσιακό τρόπο ερωτικής ζωής.

Πιο συγκεκριμένα ο Πλάτωνας αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν προσωπική ατομική ιδιοκτησία και οικογένεια. Κατά τον φιλόσοφο οι γυναίκες-άνδρες που εκπαιδεύονται για να υπερασπιστούν την πολιτεία, δεν μπορούν να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία ούτε να σχηματίζουν οικογένειες με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όλοι οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να ζούνε σε κοινόβιο και να κάνουν ομαδικό έρωτα χωρίς υποχρεώσεις. Επίσης την ανατροφή των παιδιών τους θα αναλαμβάνει η πολιτεία.

Η κοινή αυτή ζωή όπως και η κοινή κατοχή και χρήση των υλικών αγαθών από τους φύλακες συνιστά κατά τον Πλάτωνα ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικότερα της αλληλεγγύης στα πλαίσια της επιβίωσης του Ελληνισμού. Αντίθετα η ατομική ιδιοκτησία δημιουργεί ανισότητες και αντιθέσεις που καταστρατηγούν την αρμονία του έθνους.της κοινοκτημοσύνης των φυλάκων, της κοινής παιδείας και της θέσης της γυναίκας κατά τον φιλόσοφο, στοιχεία που παραπέμπουν με μία πρώτη ματιά σε κομμουνιστικό καθεστώς.

Η κοινή ζωή, η έλλειψη ατομικής ιδιοκτησίας, το ελεύθερο σεξ, η κοινή ανατροφή των προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για την εξέλιξη και την επιβίωση ενός έθνους. Τις διδασκαλίες του Πλάτωνα ενσωμάτωσε και επανέφερε στον σύγχρονο δυτικό κόσμο το Μεγάλο Θηρίο.

Τίποτα δεν είναι ανήθικο στο σεξ όπως δίδαξε πρώτος ο μεγάλος Άγγλος αποκρυφιστής Άλιστερ Κρόουλι.

Η ανθρώπινη επαφή μέσα από την tantric yoga ενεργοποιεί τα τσάκρας, δηλαδή τα ενεργειακά μας κέντρα να λειτουργησουν καλυτερα και τότε εμείς πλέον μένουμε απελευθερωμένοι στις αισθήσεις μας με την ενεργοποίηση του Όφι.

Όταν ο Όφις ενεργοποιηθεί μέσω διαλογισμών και ερωτικών πράξεων ανελίσσεται μέσω των επτά τσάκρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι επέρχεται έντονη συνειδητότητα-φώτιση, πνευματικές ικανότητες και παντογνωσία. Η κόμπρα,που υπάρχει σε πολλές τοιχογραφίες και ζωγραφιές στην Αίγυπτο, συμβολίζει την διευρυμένη συνειδητότητα μετά από την ανέλιξη του Όφι.

Ο Κρόουλι τον ονόμασε σεξουαλική μαγεία. Σύμφωνα με τον Κρόουλι η γνώση της ερωτικής-Βακχικής μαγείας ήταν το μεγαλύτερο μυστικό του παρελθόντος, των μυστικών ταγμάτων και αποκαλύπτεται μόνο στους μυσταγωγούς. Η δύναμη της μαγείας μέσω της σεξουαλικής αναπαραγωγής, προέρχεται από τα αρχαία μυστήρια. Επίσης στοιχεία μπορούν να βρεθούν στον Ινδουισμό, τον Ταοϊσμό και στις μεσαιωνικές μυστικές εταιρείες όπως οι Ναΐτες. Στο σύγχρονο δυτικό κόσμο το O.T.O λέγεται ότι είναι ο κληρονόμος αυτής της διαδρομής, όπως ανέφερε το μεγάλο θηρίο,-Άλιστερ Κρόουλυ και ο βοηθός ιερέας του, ο Theodor Reuss.

Ο Theodor Reuss αναφέρει ότι το O.Τ.Ο. είναι ένα σώμα μυημένων, στα χέρια των οποίων συγκεντρώθηκε η μυστική γνώση όλων των ανατολίτικων ταγμάτων και όλων των υφισταμένων τεκτονικών βαθμών. Το τάγμα είχε ανακαλύψει τα μεγάλα μυστικά των Ναϊτών ιπποτών, την μαγεία του σεξ, το κλειδί για την αρχαία Αιγυπτιακή και την Ερμητική παράδοση, αλλά και όλα τα μυστικά της φύσης, όλους τους συμβολισμούς του Τεκτονισμού και όλα τα απόκρυφα τάγματα. Η βασική αρχή πίσω από αυτό το “μεγάλο μυστικό” είναι η σεξουαλική διέγερση, ή “δύναμη ζωής”. Αυτή είναι μια ενέργεια που χρησιμοποιείται μόνον για μαγικούς σκοπούς. Ο Άλιστερ Κρόουλι δίδαξε την σεξουαλικό σατανισμό μέσα από την Ταντρική Γιόγκα. Στην ταντρική μαγεία η βασική προυπόθεση είναι η αύξηση της ενέργειας. Η ενέργεια αυτή είναι γνωστή ως το φίδι της φωτιάς.

Αυτή η μυστηριώδης ενέργεια παραμένει στο χαμηλότερο από τα επτά τσάκρα, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί με δύο διαφορετικές μεθόδους που παραδοσιακά ονομάζονται, δεξί και αριστερό μονοπάτι. Το δεξί παραχωρεί την υπεροχή στην αρσενική αρχή, το αριστερό στην θηλυκή. Καθώς η ισχύς του φιδιού ανορθώνεται σύμφωνα με τους διορατικούς, ανεβαίνει την ραχοκοκαλιά του μύστη, ενεργοποιώντας κάθε τσάκρα, μέχρι που φτάνει στον εγκέφαλο και ονομάζεται συμβολικά, το κεφάλι του φιδιού, όπως αυτό απεικονίζεται ξεκάθαρα στα Αιγυπτιακά αγάλματα. Την ταντρική γιόγκα-Ερωτική μαγεία δίδαξε στους μύστες και στα κλειστά τάγματα μαγείας το λεγόμενο θηρίο, ο Άγγλος Άλιστερ Κρόουλι.

Μaria Kom απόφοιτη της φιλοσοφικής-Δασκάλα Tantric Yoga και μέλος της Ταntric Yoga Team

loading...