Χαμός στην Ελληνική Λύση:

Μηνύσεις ανάμεσα σε Βελόπουλο και Μυλωνάκη – Όλο το παρασκήνιο – Επιβεβαιώνει τα «μαύρα» η Αλεξοπούλου

Δίχως τέλος συνεχίζεται η άγρια κόντρα που ξέσπασε στην Ελληνική Λύση, ανάμεσα στον πρόεδρό της, Κυριάκο Βελόπουλο και τον παραιτηθέντα βουλευτή του κόμματος, Αντώνη Μυλωνάκη, που πλέον φτάνει στη Δικαιοσύνη.
Η σφοδρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα εφημερίδας για τρεις βουλευτές του Βελόπουλου που φέρονταν να συνομιλούν με τη ΝΔ και κατέληξε στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης οι τρεις να κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, οδηγώντας στην αποχώρηση από το κόμμα του Αν. Μυλωνάκη (και της Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου), πλέον έχει φτάσει σε…αλλομηνύσεις.
Στο μεταξύ, μετά τις καταγγελίες του πρωην βουλευτή του κόμματος, Α. Μυλωνάκη, για 500€ είναι μαύρα σε ένα φάκελο κάθε μήνα στο κόμμα, και η κα Αλεξοπούλου δήλωσε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ότι «το κόμμα κρατούσε 1.000 ευρώ από τη μισθοδοσία. Δίναμε, επίσης, 500 ευρώ για έξοδα του κόμματος, τα δίναμε κάθε πρώτη του μηνός ,δίναμε τα λεφτά που ξέραμε ότι βοηθάμε το κόμμα».

Μηνύσεις

Μήνυση κατά της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου θα καταθέσει ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Μυλωνάκης.
Ο κ. Μυλωνάκης προτίθεται να καταθέσεις δυο διαφορετικές μηνύσεις, μία σε βάρος της Ελληνικής Λύσης για ηθική και υλική αποζημίωση και μια για συκοφαντική διαφήμιση σε βάρος του Κ. Βελόπουλου.
Από την πλευρά της, η Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύση υπέβαλλε μήνυση στον Α. Μυλωνάκη, μετά από όσα κατήγγειλε το προηγούμενο 24ωρο ότι «δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000€ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500€ είναι μαύρα σε ένα φάκελο».

Βελόπουλος για Μυλωνάκη και ΝΔ

«Αστειότητες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες Μυλωνάκη ότι λάμβανε 500 ευρώ το μήνα «μαύρα» από βουλευτές του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, σημειώνοντας ότι «είναι θέμα δικαιοσύνης, έχει παρέμβει και τώρα αρχίζουν τα γλέντια, πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει, έχουν γίθνει απαραίτητες ενέργειες».
«Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε και έστειλε το θέμα στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι έχει γίνει μήνυση.
Ο κ. Βελόπουλος έκανε αναφορά σε μια σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονταν σε συναντήσεις βουλευτών και βουλευτών του με τη ΝΔ, εξηγώντας ότι, αφού έμαθε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ενδείξεις για συναντήσεις βουλευτών του κόμματός του με στελέχη του κυβερνώντος, συγκάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας.
«Τους κάλεσα για να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας και άρχισε ένα κρεσέντο», σημείωσε χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα.
«Μέσα στη Βουλή κατήγγειλα ονόματα και πήγαμε στον Εισαγγελέα», πρόσθεσε.
«Δεν είναι τυχαία η ενορχήστρωση από τη ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε «τον τελευταίο καιρό έχω ελεγχθεί 12 φορές από ΣΔΟΕ».
Σχετικά με τις αναφορές Μυλωνάκη για υποψηφιότητα πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Λύση, απάντησε τι «δεν αποφάσισα ακόμα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, υπάρχει επιτροπή, αλλά ακόμα δεν μου έχει κάνει πρόταση».
Κληθείς να αναφερθεί στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι «εγώ δεν πίνω τσίπουρα στην Πάτρα».

Οι κατηγορίες Μυλωνάκη κατά Βελόπουλου που δυναμίτισαν το κλίμα

Βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Βελόπουλου και του τρόπου λειτουργίας του κόμματος, λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του αυτό, εξαπέλυσε το προηγούμενο 24ωρο ο Αντώνης Μυλωνάκης.
Ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μιλώντας στα “Παραπολιτικά”, ο κ. Μυλωνάκης χαρακτήρισε τον πρόεδρο την Ελληνικής Λύσης ξανά ως πολιτικό απατεώνα, και ότι κοροϊδεύει την κοινωνία ενώ μάλιστα έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση» όταν αναφέρθηκε στο κόμμα:
“Αυτό το κόμμα πλέον μου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί σαν μια πολιτική εγκληματική οργάνωση η οποία έχει σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων, σπίλωση υποψηφίων και βουλευτών.
Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει” δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Ο κ.Βελόπουλος έχει μάθει να θυματοποιεί τον εαυτό του ότι φταίνε όλο οι άλλοι, να χειρίζεται τους ανθρώπους κατά το δοκούν, όπως θέλει με διάφορους τρόπους” τόνισε επίσης.
Παράλληλα, όπως είπε, “θα αποκαλύψω όλη την πολιτική, εγκληματική οργάνωση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή”.
“Αυτή η εγκληματική οργάνωση – που προφανώς είχε ξεκινήσει από το 2019- δεν την ήξερα εγώ. Κεφάλι είναι ο Βελόπουλος, νούμερο δυο είναι η κυρία Δήμητρα Κρητικού. Ήταν η ιδιαιτέρα του, τώρα την έχουμε κάνει αντιπρόεδρο του κόμματος”, τόνισε και πρόσθεσε:
“Ο κύριος Μυλωνάκης συνεχίζει λέγοντας ότι “για να ολοκληρωθεί η εγκληματική οργάνωση χρειάζεται και ένας λογιστής και ένας δικηγόρος. Έβαλε τον φίλο του τον Σαράκη, τον δικηγόρο, τον οποίο του γνώρισα εγώ.
Χρειάζεται και ένας λογιστής.

Οι αποκαλύψεις Μυλωνάκη με… ονόματα

Ο Βατόπουλος, ένας λογιστής από το Μενίδι, τον έβαλε λογιστή. Είναι όλοι μαζί μια ομάδα και οργανωτής του όλου παιχνιδιού είναι ο κύριος Σπίνος, ο οποίος είχε κατέβει με τη Χρυσή Αυγή”.
Αναφορικά με τη δήλωσή του ότι θα ζητήσει κομματικό έλεγχο, για τα χρήματα που διαχειρίζεται το κόμμα, ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε στα Παραπολιτικά:
“Είμαστε σε ένα κομματικό μηχανισμό που διαχειρίζεται χρήματα άρα εκτός από όλα τα άλλα είναι και οικονομικό το θέμα γιατί τα λεφτά τα οποία διαχειρίζεται ένα κόμμα δεν είναι δικά του.
800 χιλιάδες είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200 χιλιάδες είναι για τα ιδρύματα.
Είναι μετά τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές.
Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000€ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500€ είναι μαύρα σε ένα φάκελο.
Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000€, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000€.
Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν”.
Ερωτηθείς γιατί δεν τα κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, ο κ. Μυλωνάκης απάντησε ότι έχασε πια την εμπιστοσύνη που είχε στο κόμμα.
“Είχα εμπιστοσύνη τώρα έχασα την εμπιστοσύνη μου. Πήγαν να με σπιλώνουν, τώρα αμύνομαι για την τιμή μου.
Δεν κάνω μηνύσεις ούτε αγωγές εγώ, εγώ θα ζητήσω να γίνει έλεγχος των οικονομικών του κόμματος να δούμε που πήγαν τα λεφτά.
Με αποδείξεις κλπ.
Δεν έχω εμπιστοσύνη, όταν κορόιδευσε, όταν παραμύθιασε όταν τον φίλο υποτίθεται που είχε και τώρα με αποκαλεί ο τέως, με αποκαλεί πολιτικό σκουπίδι, με αποκαλεί ψεύτη και διεφθαρμένο άρα πρέπει να δικαιολογήσει ότι είμαι διεφθαρμένος. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, εγώ ζητάω έλεγχο γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη».

Επιβεβαιώνει η Αλεξοπούλου για τα μαύρα

Μια ακόμη καταγγελία, η δεύτερη, για χρήματα που δίνονταν «μαύρα» στην Ελληνική Λύση, έγινε την Τετάρτη 26/4 το πρωί από τη βουλευτή Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η οποία αποχώρησε από το κόμμα.
«Το κόμμα κρατούσε 1.000 ευρώ από τη μισθοδοσία. Δίναμε, επίσης, 500 ευρώ για έξοδα του κόμματος, τα δίναμε κάθε πρώτη του μηνός δίναμε τα λεφτά που ξέραμε ότι βοηθάμε το κόμμα» δήλωσε στο Open.
Η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της αποχώρησής της. «Εγώ δέχθηκα να πάω σε άλλη περιφέρεια, είπα συγκεκριμένα αφού ο Μυλωνάκης θα φύγει από ανατολική Αττική θα παω εγώ.
Από τη στιμή που η επιτροπή δεοντολογίας στην απάντηση που έδωσε γράφει ότι μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε άλλο τομέα της επιλογής μου, γιατί δεν το δέχθηκαν;
Δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κυρία Κρητικού και μου είπε “ο κ. Αβδελάς πήγε Γρεβενά, εσύ που θα πας;” και όταν εγώ της είπα στην ανατολική Αττική μου είπε “όχι, όχι αυτό αποκλείεται” και μετά αναγκάστηκα να αποχωρήσω γιατί κατάλαβα όλη τη σκευωρία».
Όταν ρωτήθηκε αν η σκευωρία, την οποία επικαλέστηκε, στήθηκε από το ίδιο το εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης, απάντησε: «Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι από το κόμμα, μπορεί και να μην είναι».
Επιπλέον τόνισε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν της απάντησε ποτέ στο μήνυμα που το έστειλε, αν και η ίδια «τον στήριξε… κερί αναμμένο».
Όπως είπε στο μήνυμά της προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως θα έπρεπε να ζητηθούν αποδείξεις για κατηγορίες και ισχυρισμούς σε βάρος του κόμματος. «Προστάτευσέ μας πρόεδρε, θίγουν το κόμμα όταν λένε ότι οι πληροφορίες βγήκαν από το κόμμα άρα υπάρχουν συκοφάντες, ρουφιάνοι που πρέπει να εντοπιστούν, να πιεστούν να φέρουν αποδείξεις για αυτά που διέδωσαν και σπήλωσαν βουλευτές, δεν γίνεται να τρέπομαι εγώ για την κακοήθεια άλλων, μιλάμε για την αξιοπρέπεια του κόμματος».
Κατά την ίδια «όλο αυτό το σκηνικό έγινε επειδή αν ήμουν εγώ δεν θα έβγαιναν άλλοι και ο κ. Μυλωνάκης έπρεπε να αποχωρήσει οπωσδήποτε».

www.bankingnews.gr

loading...