Σαλαμίνα: Ζητά συγγνώμη ο ιερέας που έβρισε και χτύπησε πιστούς σε εκκλησία – «Προκλήθηκε και βγήκε εκτός εαυτού»

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση, απειλή, εξύβριση και απλή σωματική βλάβη

Μπαράζ αντιδράσεων προκάλεσε αδιανόητο περιστατικό με ιερέα στη Σαλαμίνα που κατηγορείται πως έβρισε, χειροδίκησε και κλείδωσε μέσα σε πιστούς σε παρεκκλήσι.

Μέσω του δικηγόρου του, που μίλησε στο Star, ο ιερέας εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.

«Ζητώ συγγνώμη για τον ίδιο και για την απρεπή συμπεριφορά του, η οποία όμως προκλήθηκε από μια πιστή. Βγήκε εκτός εαυτού από τις προκλήσεις που δέχτηκε. Είναι άνθρωπος και ο ιερέας, δε δικαιολογώ όμως τη συμπεριφορά του. Γι’ αυτό και ζήτησε και από το ποίμνιό του την Κυριακή συγγνώμη» ανέφερε ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν το Σάββατο (25/2) το πρωί, όταν ένας 83χρονος, μια 68χρονη, μια 60χρονη και μια 79χρονη είχαν πάει στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, στη Σαλαμίνα.

Ο 66χρονος ιερέας για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί. Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν ο 83χρονος και η 60χρονη, ο ιερέας έχοντας χάσει τελείως τον έλεγχο άρχισε να τους χτυπά.

Έπειτα, κλείδωσε και τους τέσσερις πιστούς μέσα στην εκκλησία και εξαφανίστηκε.

Οι τέσσερις τους κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του ιερέα ο όποιος το απόγευμα συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση, απειλή, εξύβριση και απλή σωματική βλάβη.

loading...