Εθνική τραγωδία: Στους 36 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – 66 τραυματίες, οι 6 διασωληνωμένοι

Στους 36 ανέρχονται πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι νέα παιδιά που επέστρεφαν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού επικεντρώνεται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή. Οι έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι συνεχίζεται.

Οι εικόνες, που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία, επιβεβαιώνουν τον εφιάλτη που έζησαν οι επιβάτες των δύο αμαξοστοιχιών.

Εν τω μεταξύ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στην χώρα, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στο ύψος της Λάρισας.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Hellenic Train παραδέχτηκε επισήμως με ανακοίνωσή της ότι η τραγωδία προκλήθηκε λόγω μετωπικής σύγκρουσης της επιβατικής αμαξοστοιχίας Inter City με εμπορικό τρένο της ίδιας εταιρείας που κινούνταν στην ίδια γραμμή, αλλά με αντίθετη κατεύθυνση…

Στο ερώτημα πώς έγινε αυτό το καταστροφικό λάθος που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών και τραυματιών από τους συνολικά 350 ανθρώπους που επέβαιναν στα δύο τρένα, η σιδηροδρομική εταιρεία Hellenic Train δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Φως στα δεδομένα που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων πριν από τις σήραγγες στην Κοιλάδα των Τεμπών δίνουν οι μαρτυρίες επιβατών που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία Inter City 62.

 

loading...