Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ: «Η Δύση στρέφει την Γεωργία εναντίον μας»

Από το 2000 Ρωσία και Γεωργία συζητούσαν για τη δημιουργία ενός κοινού αντιτρομοκρατικού κέντρου στη Γεωργία

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ήθελαν να στρέψουν τη Γεωργία κατά της Ρωσίας και να επαναφέρουν την κατάσταση στο επιθετικό κλίμα της εποχής του προέδρου Saakashvili» υποστήριξε ο Λαβρόφ, αναφέροντας πως η Ρωσία προωθεί το σχήμα «3+3» (περιλαμβάνει Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Τουρκία και Ιράν) σε μια προσπάθεια να εστιάσει σε εποικοδομητικές ενέργειες.

«Η πρώτη προκαταρκτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή» είπε ο Λαβρόφ, ο οποίος θέλησε να υπενθυμίσει τα γεγονότα των τελευταίων ετών, επισημαίνοντας πως από το 2000 Ρωσία και Γεωργία συζητούσαν για τη δημιουργία ενός κοινού αντιτρομοκρατικού κέντρου στη Γεωργία, στο έδαφος μιας από τις πρώην ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

«Όταν οι βάσεις αποσύρθηκαν, όταν ολοκληρώσαμε το μέρος της συμφωνίας, ο Saakashvili αρνήθηκε κατηγορηματικά να δημιουργήσει αυτό το κέντρο. Υπήρχαν ακόμη καλές στιγμές τότε. Κανείς δεν υποψιαζόταν ότι θα επιτεθεί στη Νότια Οσετία. Αλλά ακόμη και σε αυτό το ειρηνικό περιβάλλον, που χαρακτηριζόταν από την επιθυμία για νέες σχέσεις, ο Saakashvili μας εξαπάτησε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που τον έλεγχαν, του είπαν: όχι κοινά κέντρα με τη Ρωσία» υποστήριξε ο Λαβρόφ.

loading...