Ιδου η ανάπτυξη – 60.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα !

Χρέη στο ρεύμα: Κάθε μέρα 1.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης

Ορισμένα στοιχεία από τη σημερινή μέρα που προκαλούν πραγματικά θλίψη, ενώ προσφέρονται για προβληματισμό ως προς τις αντοχές της κοινωνίας μας:

Κάθε μέρα πραγματοποιούνται χίλιες εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

60.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν πως λαμβάνουν και πάλι φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με τους παρόχους (στους οποίους διαμαρτύρονται) να τους ενημερώνουν ότι πρόκειται για «αναδρομικά» από τις ρήτρες αναπροσαρμογής, έστω και αν αυτές έχουν καταργηθεί!

Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο στις τιμές θα αγγίξουν και το 25%! Αυξήσεις που μπορεί να μην φτάσουν εν τω συνόλω τους στους λογαριασμούς, θα επιβαρύνουν όμως τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους ίδιους τους φορολογούμενους, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις πιθανότητες για επιπλέον «μέτρα στήριξης»!

Την ίδια στιγμή ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με την Ενδιάμεση Έκθεση, ζητά να μην περάσει ο πληθωρισμός στους μισθούς, ως μια μάλιστα από τις έξι προϋποθέσεις για την καλή πορεία της οικονομίας και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Εν τω μεταξύ, από τον Ιανουάριο αναμένονται αυξήσεις σε τουλάχιστον 500 προϊόντα. Το ύψος των ανατιμήσεων αυτών μάλιστα, όπως προαναγγέλλεται, θα φτάσουν μεσοσταθμικά στο 10%!

Αυτά…

Βασίλης Σκουρής:

https://www.ieidiseis.gr/

loading...