ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΖΙΣΜΟ METAΦΑΣΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΙΣΜΟΣ !!!

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


28η. ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΖΙΣΜΟ METAΦΑΣΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΙΣΜΟΣ !!!

και ο μεταμοντέρνος Μπαντερισμός…

Πούτιν: Οι Ναζί έκαψαν βιβλία. Τώρα οι δυτικοί πατέρες του «φιλελευθερισμού» απαγορεύουν τον Ντοστογιέφσκι.

O Ιταλός ιστορικός Enzo Traverso, ο οποίος διερεύνησε την έννοια του «μεταφασισμού*» το 2017, στο The New Faces of Fascism, που έγραψε από κοινού με τον Régis Meyran (στο Textuel), εντόπισε μια ακολουθία μετάβασης που παίζεται ακόμη και στο δημοκρατικό πλαίσιο.

 Για αυτόν, ο φασισμός δεν θα ανέκαμπτε τόσο στην πλάτη της Δημοκρατίας, αλλά μέσα σε αυτήν.

O Bernard Henri-Levy, τον Ιανουάριο του 2019 στο Le Journal du Dimanche, θέλησε να προειδοποιήσει ενάντια σε έναν φασισμό που επιμένουμε να αρνούμαστε: “Πότε θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι ο φασισμός δεν είναι μια παρέκκλιση της ιστορίας αλλά μια πολιτική κατηγορία από μόνη της, ή καλύτερα, ένας τύπος καθεστώτος; 

Ο [φασισμός] δυστυχώς καλείται να γνωρίσει νέα άβαταρ. Όταν το avatar φθάνει, πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να ξέρουμε να το αποκαλέσουμε με το όνομά του.”

Ο σοφιστικέ-έξυπνος φασισμός των ημερών μας δεν αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος χρειάζεται η πολιτική οξυδέρκεια και εντιμότητα να τον προσδιορίσεις-χαρακτηρίσεις. Υπάρχουν φασισμοί και φασισμοί. 

Aν και ο μεταφασισμός στην αυθεντική του εκδοχή είναι σχετικά αναθεωρητικός ωστόσο υπό μια διευρυμένη ερμηνεία μπορεί να είναι και η μετεξέλιξη του οι μεταλλάξεις του. 

Δεν έχεις να αντιπαλέψεις μόνο την μονοδιάστατη αναβίωση του ( νεοφασισμός) αλλά πολύ περισσότερο τις ανομολόγητες συγκεκαλυμμένες του ”εκδημοκρατισμένες” του εκδοχές (μεταφασισμός)…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...