ΕΠΙΔΕΙΞΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ… Άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο και την Κρήτη…Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  
Μόλις προχθές, στο Κυριακάτικο άρθρο μου έγραφα για άλλη μια φορά, αφού πλέον έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου τόσα χρόνια, πως, είναι εθνική υποχρέωση και της σημερινής κυβερνήσεως, η αύξηση των 6 ν.μ. στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο μας. Όπως άλλωστε προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο και το οποίο επικαλούνται συνεχώς όλοι, και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή. Και βέβαια, όπως επιβάλλει το Δίκαιο των Θαλασσών του Montego Bay το 1982, άσχετα αν δεν το έχουν υπογράψει ΗΠΑ, Τουρκία και άλλες τρεις χώρες, αφού είναι υποχρεωμένοι και αυτοί να την αποδέχονται.

Άρα είναι ζητούμενο, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή δεν προβαίνουν σε επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, όταν μάλιστα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έχει ήδη προβεί σε αντίστοιχη επέκταση στο Ιόνιο Πέλαγος!

Γιατί όμως δεν κάνουν την επέκταση; Μα γιατί υπάρχει από πλευράς της Τουρκίας το casus belli. Δηλαδή η αιτία πολέμου. Όπερ σημαίνει, ότι αν η Ελλάς αυξήσει – επεκτείνει τα 6 στα 12 ν.μ. τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, η Τουρκία θα μας κηρύξει πόλεμο. Όμως θα ισχυριστώ, και τι έγινε αν μας κηρύξει τον πόλεμο η Τουρκία; Κατά το παρελθόν κι όταν οι εθνικές ανάγκες το επέβαλλαν η Ελλάς δεν πολέμησε;

Εμείς λοιπόν δουλικά θα δεχόμαστε τα πάντα και γι΄ αυτό ξεσαλώνει ο Ρ. Τ. Ερντογάν αξιώνοντας “γαλάζια πατρίδα”, ανακηρύσσοντας ΑΟΖ με τη Λιβύη, όταν η Ελλάς δεν τολμά να ανακηρύξει ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο!Άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο και την Κρήτη…Βέβαια στις αρχές του έτους 2022 το ΥΠΕΞ διακήρυσσε ότι είναι πάγια η ελληνική θέση και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν. μ.:

«Πάγια θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπεται ρητώς από το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)»!

Ωστόσο, πάλι ως περίεργη εκλαμβάνεται στη συνέχεια η διατύπωση, πως:

«Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που περιλαμβάνουν μέχρι και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια, όμως η τουρκική πλευρά επιμένει σταθερά και προκλητικά να μην ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών ακόμη και στην ηπειρωτική Ελλάδα»!

Όμως η ελληνική κυβέρνηση από τότε μέχρι σήμερα, πάλι δουλικά σκεπτόμενη δεν προχώρησε σε καμιά ουσιαστική ενέργεια επέκτασης των χωρικών μας υδάτων!

Ολιγωρία την οποία πάντα εκμεταλλεύεται η τουρκική διπλωματία και επιφέρει κύρια χτυπήματα στην Ελλάδα, όπως το δεύτερο σύμφωνο Άγκυρας - Τρίπολης που υπεγράφη προ ημερών και αφορά σε έρευνες για υδρογονάνθρακες από την Τουρκία στο Αιγαίο! Δίνοντας το δικαίωμα στην Τουρκία για έρευνα γεωτρύπανων!

Ασθμαίνοντας λοιπόν, η άνευρη έως επικίνδυνη ελληνική κυβέρνηση – με μεγάλη καθυστέρηση – επεξεργάζεται την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης νότια της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια, από τα 6 που είναι σήμερα!

Μια επέκταση που θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο της Ελλάδος κατά της τρομοκρατικής πολιτικής της Τουρκίας! Της πολιτικής που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες!

Όμως στον παράνομο, στον παραβάτη, πρέπει να επιδείξεις ισχύ, που θα υπερισχύσει του φόβου σου και των συνεπειών της τουρκικής αντίδρασης!

Μια επέκταση από ελληνικής πλευράς, που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα και τις ισορροπίες στη Μεσόγειο!

Αυτή η διαφαινόμενη επέκταση από την ελληνική κυβέρνηση, ήταν σίγουρο πως θα προκαλούσε την τουρκική αντίδραση. Η οποία αρχικά διατυπώθηκε από τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας και τα οποία μας υπενθύμιζαν την “αιτία πολέμου” εάν πραγματοποιηθεί αυτή η επέκταση!

Για να έχουμε στη συνέχεια στοχευμένες δηλώσεις από Τούρκους Αξιωματούχους, όπως επί παραδείγματι του πρώην αρχηγού πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και ο οποίος είπε:

«Εάν η Ελλάδα προχωρήσει, τότε το τουρκικό ναυτικό και οι αεροπορικές δυνάμεις θα επέμβουν»!

Όπως επίσης του Τούρκου ΥΠΕΣ ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδος και της Δύσης, λέγοντας πως:

«Θα φάνε τη σκόνη της Τουρκίας»!

Έτσι αναμένουμε και ευελπιστούμε σε μια δυναμική ελληνική απάντηση από την πλευρά της Ελλάδος, με γενναιότητα και χωρίς φοβικά σύνδρομα!


“Εφιάλτης” άνοιξε κερκόπορτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ…


Έγραφα στο άρθρο μου στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 με τον τίτλο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ενημερώνοντάς σας μεταξύ των άλλων με τα παρακάτω:

«Η Τουρκία πασχίζει να μπει στην ΕΕ πολλά χρόνια! Αφού είδε λοιπόν πως δεν γίνεται τίποτε, επεξεργάστηκε άλλο σχέδιο και το οποίο αποδέχτηκαν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αλλά πρωτίστως ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν! Αλλά έγκριση έδωσε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ!

Έτσι εγένετο στα μουλωχτά η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα (ΕΚΠ), χωρίς καμιά αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ενδεχομένως μάλιστα ο Έλληνας Πρωθυπουργός να είχε συζητήσει και να είχε συμφωνήσει στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι, στη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και λίγο παλαιότερα στη συνάντησή του με τον Όλαφ Σόλτς στο Βερολίνο, αυτήν την τερατογέννηση κατά των εθνικών μας συμφερόντων!

Μάλιστα το τραγικό είναι, πως στις 9 Μαΐου 2022 ο Γάλλος Πρόεδρος, ναι ο “φίλος” της Ελλάδος, είχε προτείνει την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΚΠ), χωρίς καμιά αντίδραση από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές! Τούτο συνέβη μάλιστα, σε ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου οραματίστηκε τον επανασχεδιασμό του πολιτικού χάρτη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Στον οποίο επανασχεδιασμό και με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (ΕΚΠ), δίνεται το δικαίωμα σε χώρες εκτός τις Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Γεωργία και η Τουρκία και στις οποίες αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γάλλος Πρόεδρος, να συνάψουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ, αφού η επιθυμία αυτών των χωρών για ένταξη στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες!

Η πρώτη συνεδρίαση μάλιστα της ΕΚΠ θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα στις 7 Οκτωβρίου 2022! Είναι τυχαία η ημερομηνία, όταν στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 θα συνεδριάσει στην τσεχική πρωτεύουσα το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ;

Όταν η τσεχική προεδρία έχει αναλάβει τις επαφές με τα υπό ένταξη μέλη στην ΕΠΚ;

Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, αν υποβαθμίζεται ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος από αυτήν την παρθενογένεση Γερμανίας – Γαλλίας;

Όταν οι αποφάσεις στην ΕΚΠ φρόντισαν οι “εταίροι μας” στην ΕΕ να παίρνονται κατά πλειοψηφία και όχι με απόλυτη ομοφωνία;

Έχουμε εδώ δηλαδή, άλλη μια ενδοτική, προδοτική, δουλική στάση της ελληνικής κυβερνήσεως;»!

Έτσι αυτή η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα πραγματοποιήθηκε και στην οποία παραβρέθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν! Και τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδας μας, γράφουν και λέγουν διθυράμβους για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, “ενημερώνοντας” τον ελληνικό λαό, πως, άναψαν τα αίματα στην Πράγα!

Μας “ενημερώνουν” ότι ο Μητσοτάκης χάλασε το σχέδιο του Ερντογάν στην Πράγα και πως ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε από εκεί εκνευρισμένος! Μας “ενημερώνουν” ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σκληρή απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του για τις απαράδεκτες και αβάσιμες αξιώσεις του έναντι της Ελλάδος!

Καμιά όμως κουβέντα, για το πως βρέθηκε ο Τούρκος ηγέτης στην Πράγα!

Καμιά κουβέντα για το γεγονός του ανοίγματος της Κερκόπορτας του Ευρωπαϊκού Κάστρου της εισόδου της Τουρκίας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Όλα τα υπόλοιπα είναι παρόλες για ανυποψίαστους και αδαείς! Όμως ο λαός μας και υποψιασμένος είναι πλέον και έπαψε να τρώει το κουτόχορτο που προσπαθούν να τον ταΐσουν τα Συστημικά ΜΜΕ, τα πολύ-ταϊσμένα από τις κυβερνητικές λίστες!Νέα καρπαζιά από τις ΗΠΑ και ο Μητσοτάκης αρκείται στα χειροκροτήματα…Τις ίδιες ώρες που συμβαίνουν όλα αυτά, υπήρχε στο τραπέζι των συζητήσεων στην αμερικανική Γερουσία τροπολογία του γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϋ Ρόμπερτ Μενέντεζ (από το 2006) και ο οποίος από το 2021 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA), όπου επιχειρείτο θα θέσει προϋποθέσεις για την πώληση και την αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία!

Που μια τέτοια πώληση, θα έπρεπε να εξετασθεί πως θα είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ, αλλά επίσης να διασφαλιζόταν, ότι αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα δεν θα πραγματοποιούσαν από την Τουρκία υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους!

Ωστόσο, δυστυχώς έμεινε εκτός της Γερουσίας η τροπολογία του Ρόμπερτ Μενέντεζ για τα F-16, αφού δεν εντάχθηκε στην εκδοχή του Σώματος για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA)!

Όταν εξέφρασαν επιφυλάξεις, ακόμη και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι συμπρόεδροι των Επιτροπών Διεθνών και Άμυνας της Γερουσίας!

Αυτονόητο είναι πως υπήρξε έντονο φιλοτουρκικό παρασκήνιο και από τους “Δημοκρατικούς”, αδειάζοντας επί της ουσίας τον δικό τους Ρόμπερτ Μενέντεζ!

Παρ΄ όλα ταύτα διατηρείται το δικαίωμα στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να προβάλει σχετικό βέτο στην έγκριση των αμυντικών συμβάσεων!

Έτσι ήταν επακόλουθο αυτή η απόφαση να χαιρετιστεί ως νίκη από την Τουρκία και η νέα ήττα να προβληματίσει περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση!

Μια προβλέψιμη απόφαση από τον φιλότουρκο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν!

Έμεινε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα χειροκροτήματα των μελών της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων!Δείξτε στον Τούρκο τα μπροστινά μας…Αυτή η παρανοϊκή κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεπικουρούμενη από το ΝΑΤΟ, στοχευμένα προετοίμασαν τον “θάνατο” της ΕΕ διά μέσω των τρελών αποφάσεών τους με τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας! Οδηγώντας τον Πλανήτη με μαθηματική ακρίβεια σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που μπροστά του θα ωχριούν ο Α΄ και ο Β΄ Π.Π.!

Όπως μάλιστα μας ενημερώνει ιδιαίτερα έξοχη πηγή μας:

«Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ρωσίας, από 5 άξονες! Από το Αζερμπαϊτζάν και την Κασπία Θάλασσα. Από την Γεωργία και την Μαύρη Θάλασσα. Από την Ρουμανία – Μολδαβία (χερσαία και μέσω Μαύρης Θάλασσας. Από την Πολωνία εναντίον του Καλίνινγκραντ και ανατολικότερα. Από την Φιλανδία και την Νορβηγία…»!

Αυτή η παρανοϊκή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξωθεί σε πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία!

Έτσι ας καταλάβει επιτέλους ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πως δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Πριν να είναι αργά! Που ποσώς μας ενδιαφέρει για τον ίδιο, αλλά ανησυχούμε για την επόμενη ημέρα της Πατρίδας μας και το πώς θα διαχειριστεί την καταστροφή!

Άμεσα λοιπόν επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο και την Κρήτη! Για να σταματήσει η Τουρκία να τσαμπουκαλεύεται!

Άλλωστε τον δρόμο δείχνει ο παμμέγιστος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:

«Δείξτε στον Τούρκο τα μπροστινά μας για να μας δείξει τα πισινά του»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :