Ο ΣΓΟΥΡΟΣ “ΔΙΝΕΙ ΠΟΝΟ” ΣΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το κολοσσιαίο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών δεν λέει να καταλαγιάσει, συμπαρασύροντας στον όλεθρο την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη! Αυτό το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψε την βαθιά σήψη και παρακμή των πολιτικών μηχανισμών της κυβέρνησης που μετέτρεψαν το κράτος σε παρακράτος! Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπαρασύρεται στον όλεθρο και την λαϊκή απαξίωση και από τον τρόπο επικοινωνιακής διαχείρισης του σκανδάλου!

Δεν έπεισαν τον λαό μας – δυστυχώς γι΄ αυτούς – τα “δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν άκουσα” του Πρωθυπουργού! Δεν έπεισαν τον λαό μας, η παραίτηση του Γ. Γ. του Πρωθυπουργού και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη και ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του βαρύγδουπου, αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού σκανδάλου!

Η πολιτική ευθύνη – γιατί όχι και ποινική – βαρύνει εξ ολοκλήρου τον Πρωθυπουργό, στον οποίο υπαγόταν απ΄ ευθείας η ΕΥΠ, με δικό του νόμο, μόλις ανέλαβε Πρωθυπουργός! Διορίζοντας – επίσης παραιτηθέντα – Διοικητή της ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, αλλάζοντας μάλιστα το νομοθετικό πλαίσιο, επειδή ο κ. Κοντολέων δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα τυπικά προσόντα!

Έτσι είναι ανάγκη οι πολίτες να μπουν στο πολιτικό προσκήνιο για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, των ατομικών ελευθεριών, της ίδιας της Δημοκρατίας!

Το δικαίωμα αυτό τους το δίνουν – πρωτίστως – ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τις τελευταίες δημόσιες παρουσίες τους, σε Κομμένο Άρτας και Ανώγεια Κρήτης αντίστοιχα!

Γιατί απέναντι στο διασυρμό των θεσμών απαιτείται κάθαρση εδώ και τώρα και πολιτική αφύπνιση!

“Στραπάτσο” Γιώργου Πατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής…

Όπως λέγω παραπάνω, αυτό το κολοσσιαίο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων δεν λέει να καταλαγιάσει! Ο Πρωθυπουργός έχει μεταβληθεί σε σάκο του μποξ, έχει διασυρθεί από τα μεγαλύτερα Μέσα του Πλανήτη! Ο Πρωθυπουργός εγκαταλείπεται στην τύχη του από κυβερνήσεις της ΕΕ!

Στο δε εσωτερικό μέτωπο (εκτός από τα Πετσομένα ΜΜΕ) καθημερινά δέχεται “πυρά αέρος – αέρος”!

Το τελευταίο αποτελεσματικό και ουσιαστικό χτύπημα το δέχτηκε από την Περιφέρεια Αττικής! Δηλαδή την Περιφέρεια που εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα, και η οποία ανήκει (κατά πλειοψηφία) στη ΝΔ, αφού ο εκλεκτός της Γιώργος Πατούλης είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής!

Ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στα περισσότερα θέματα που προέκυπταν, κατάφερνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (Θάνος Τζήμερος, Ελληνική Αυγή, αποστάτες της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής του Γιάννη Σγουρού) να περνάει τα ζητήματά του στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Ωστόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, με θέμα συζήτησης τις τηλεφωνικές υποκλοπές – παρακολουθήσεις, έγινε ο κακός χαμός, έγινε της ανατροπής, αφού καταρχήν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε αποχή, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τους υπόλοιπους της παράταξης Πατούλη!

Έτσι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκδόθηκε ψήφισμα – καταδίκη της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα των υποκλοπών, με ψήφους 48 υπέρ και 41 κατά!

Αυτό το ψήφισμα σηματοδοτεί μέγα “στραπάτσο” για τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με τον επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” Γιάννη Σγουρό να δηλώνει, πως, “ζητούνται εξηγήσεις και κάθαρση του παρακράτους, εδώ και τώρα”!

Ο Γιάννης Σγουρός θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών…

Αλλά καλύτερα για την απόλυτη ενημέρωσή σας, να παραθέσω παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παράταξη Σγουρού:

«Ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που ενέκρινε με ψήφους 48 Υπέρ και 41 Κατά, το Ψήφισμα που κατατέθηκε από την παράταξή μας “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” και την παράταξη “Δύναμη Ζωής”.

Το ψήφισμα που οριστικοποιήθηκε μετά από διαβούλευση όλων σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Δύναμη Ζωής, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ, Ανυπότακτη Αττική) καλεί την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να φέρουν στο φως όλες τις πτυχές της δυσώδους υπόθεσης που εκθέτει τη χώρα και ζητά να αποδοθούν ευθύνες στα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο πρόσωπα όσο ψηλά κι αν αυτά βρίσκονται.

Αντιθέτως, ηχηρό ήταν το “στραπάτσο” που υπέστη στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη Πατούλη, αφού δεν εγκρίθηκε το γενικόλογο και αόριστο Ψήφισμα που προσπάθησε να περάσει για το ίδιο θέμα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέδειξε σήμερα ότι διαθέτει ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Η κοινωνία και η δημοκρατία απαιτούν άμεσα εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο και κάθαρση του παρακράτους εδώ και τώρα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε πρακτικές που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία μας και οδηγούν σε διολίσθηση των αρχών του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών»!

Παρακάτω ακολουθεί το “ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το ζήτημα των υποκλοπών”…

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την ανησυχία του για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και καταδικάζει την παρακολούθηση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, των υποκλοπών στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, καθώς και 15.000 πολιτών.

Οι πρακτικές αυτές δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου και δημιουργούν νοσηρό πολιτικό κλίμα.

Θεωρώντας ότι η προάσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αξιόπιστη λειτουργία των θεσμών και για την πρόοδο της πατρίδας μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τάσσεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψής της.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει την λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών, αυτού του «επιτελικού παρακράτους» που λειτουργεί συμπληρωματικά με το «επιτελικό κράτος» των απ΄ ευθείας Αναθέσεων και του ελέγχου των ΜΜΕ.

Απαιτεί μέσα από την διερεύνηση που θα υπάρξει να διαλυθούν οι «σκιές» και θα αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όλων εκείνων που εφηύραν «λόγους εθνικής ασφαλείας» για την παρακολούθηση Έλληνα Ευρωβουλευτή και Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Πρέπει όλες οι πτυχές της δυσώδους υπόθεσης που εκθέτει τη χώρα να έρθουν στο φως.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα, ποιος ζήτησε τη “νόμιμη επισύνδεση” των επικοινωνιών του κ. Ν. Ανδρουλάκη, για ποιο λόγο και σε ποια τεκμηρίωση στηρίχθηκαν οι λόγοι “εθνικής ασφάλειας”;

-Ήταν, ο κ. Ανδρουλάκης ελεγχόμενος για κατασκοπεία ή τρομοκρατία ή επιβουλή κατά του πολιτεύματος και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας;

-Σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων έχουν υπάρξει επισυνδέσεις ή παγιδεύσεις τηλεφώνων με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού και για πόσο χρονικό διάστημα;

-Υπάρχουν και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση;

-Αγοράστηκε, ενοικιάστηκε ή χρησιμοποιήθηκε με μυστικά κονδύλια το κακόβουλο λογισμικό predator με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη και η παγίδευση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη;

-Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη έρευνα στην εταιρεία Intellexa για να δώσει στοιχεία των πελατών της στην Ελλάδα;

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να διερευνήσει -παράλληλα με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής – και να ρίξει φως στην υπόθεση και οι ένοχοι να τιμωρηθούν.

Ο σεβασμός δηλαδή του Συντάγματος, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας μας και θα πρέπει οι πολίτες να προστατεύσουν από όσους το επιβουλεύονται με πρακτικές που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Οι πολίτες της Αττικής θα πρέπει να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Καμιά ανοχή στους εχθρούς της Δημοκρατίας!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει αυτές τις ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ζητά από την ελληνική Βουλή να θωρακίσει θεσμικά την ελληνική δημοκρατία – μετά την ομολογημένη από τη σημερινή κυβέρνηση παρακολούθηση – ώστε να είναι σεβαστό το απόρρητο των επικοινωνιών και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών!

Λιβάνισμα Πατούλη σε Μητσοτάκη…

Βέβαια κι ενώ το “πολιτικό στραπάτσο Πατούλη” συνεχιζόταν μέσω τηλεδιασκέψεως των Περιφερειακών Παρατάξεων Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης – όπως με ενημέρωσαν – βρισκόταν ταυτόχρονα σε κομματική εκδήλωση της τοπικής ΝΔ στο Δήμο Σαρωνικού Αττικής, στο κτήμα Μελισσουργού, όπου ο Γιώργος Πατούλης στον σύντομο χαιρετισμό του, εκθείασε για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«…Είναι σίγουρο ότι αυτό που μας λείπει, δεν είναι ούτε το σχέδιο, ούτε ο αρχηγός. Έχουμε έναν σημαντικό αρχηγό, σημερινό Πρωθυπουργό και αυριανό Πρωθυπουργό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη…»!

Ναι, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Πατούλης εκνεύριζε τον Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί έχανε την μάχη της Περιφέρειας Αττικής για το κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων, την ίδια ώρα ο Γιώργος Πατούλης σε κομματική εκδήλωση λιβάνιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023! Χρίσμα που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει αλλού, όπως έχουμε γράψει παλαιότερα!

Βέβαια λογαριάζει ο κ. Πατούλης χωρίς τον ξενοδόχο, παρ΄ ότι πρέπει να θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και αυριανός Πρωθυπουργός!

Ας κρατάει μικρό καλάθι προσδοκιών κι ας μην επενδύει σε κάποιον που σύντομα δεν θα είναι ούτε Πρόεδρος της ΝΔ!

Αυτά και σύντομα θα επανέλθουμε, γιατί η πολιτική σήψη είναι μεγάλη και απαιτείται πολιτική αναγέννηση!!

loading...