Β.Πούτιν: «Μη αναστρέψιμες οι αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις εξαιτίας της Δύσης»


 


Σε ομιλία του στο Ανατολικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είπε πως οι διεθνείς σχέσεις έχουν υποστεί μία μη αναστρέψιμη αλλαγή με ευθύνη των Δυτικών.


«Οι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού αναδύθηκαν ως νέα κέντρα οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, προσελκύοντας ανθρώπινους πόρους, κεφάλαια και κατασκευάστριες εταιρείες.


Παρ’ όλα αυτά, οι Δυτικές χώρες επιζητούν να διατηρήσουν την Παγκόσμια Τάξη του παρελθόντος που ωφελεί μόνο αυτές» είπε χαρακτηριστικά.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος:


 «Έχω ήδη αναφέρει ότι ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων έχει προσφάτως υποστεί μη-αναστρέψιμες, τεκτονικές, αλλαγές.


Αναδυόμενα κράτη και περιοχές σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, πρωταρχικώς, φυσικά, στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, τώρα διαδραματίζουν έναν σημαντικά μεγαλύτερο ρόλο.


Οι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού αναδύθηκαν ως νέα κέντρα οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, προσελκύοντας ανθρώπινους πόρους, κεφάλαια και κατασκευάστριες εταιρείες.


Παρ’ όλα αυτά, οι Δυτικές χώρες επιζητούν να διατηρήσουν την Παγκόσμια Τάξη του παρελθόντος που ωφελεί μόνο αυτές και αναγκάζει τους πάντες να ζουν σύμφωνα με τους ”κανόνες”, τους οποίους αυτοί οι ίδιοι σκαρφίστηκαν.


Εκείνοι είναι επίσης που συστηματικά παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες, αλλάζοντάς τους πάντοτε έτσι ώστε να εξυπηρετούν την ατζέντα τους.


Η άρνηση άλλων χωρών να υποταχθούν σ’ αυτήν την υπαγόρευση αναγκάζει τις Δυτικές ελίτ να χάνουν τον έλεγχό τους και να λαμβάνουν κοντόφθαλμες, παράλογες αποφάσεις όσον αφορά την παγκόσμια ασφάλεια, την πολιτική και τα οικονομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :