Δεν τον αντέχουν τον σουλτάνο-Μαζικά χιλιάδες Τούρκοι πολίτες στα ελληνικά νησιά προκαλώντας οργή στο καθεστώς

 Μαζικά έρχονται στην Ελλάδα χιλιάδες Τούρκοι πολίτες με κάθε ευκαιρία για να αποφύγουν την “πνιγηρή” ατμόσφαιρα της χώρας λόγω του καθεστώτος Ερντογάν

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, χιλιάδες Τούρκοι πολίτες επέλεξαν την Ελλάδα από την Τουρκία για τις διακοπές τους, παρά τις αυξημένες τιμές λόγω Ευρώ, αφού η δυσαρέσκεια κατά της δικτατορίας Ερντογάν είναι πλέον έκδηλη.  

“Ενώ συνεχίζεται η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, χιλιάδες  Τούρκοι παραθεριστές άρχισαν να συρρέουν στα ελληνικά νησιά,” γράφει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

Ο λόγος που επέλεξαν την Ελλάδα από την Τουρκία, για τις διακοπές τους οι Τούρκοι λόγω της μουσουλμανικής εορτής  Eid al-Adha, είναι φυσικά η ελευθερία κινήσεων τους, αφού πρόκειται για μεσαίου και υψηλού εισοδήματος πολίτες της γειτονικής χώρας.

Οι Τούρκοι παραθεριστές που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά του Αιγαίου, σχημάτισαν μεγάλες ουρές μπροστά από στο τελωνείο του Μπαλικεσίρ.

Ενώ τουρκικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 5.000 και 8.000 Τούρκους παραθεριστές, που περνούν ή πέρασαν από το τελωνείο του Αϊβαλί προς τα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η κίνηση που προκλήθηκε από τις διακοπές μετά τη διετή διαδικασία πανδημίας έκανε χαρούμενες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους ξενοδόχους.

Το στέλεχος του τουρκικού υπουργείου τουρισμού του Αϊβαλί, Hakan Dinç, τόνισε ότι ήταν πολύ απασχολημένος λόγω του Eid al-Adha, και τόνισε ότι περίμεναν περίπου 4.000 άτομα να πάνε στα ελληνικά νησιά την πρώτη και τη δεύτερη μέρα της γιορτής.

Ο Ντιντς πρόσθεσε ότι υπολογίζει ότι περίπου 7 χιλιάδες Τούρκοι παραθεριστές, οι οποίοι θα μπορέσουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά κατά το 9ήμερο.

Ένας παραθεριστής, που δεν έδωσε το όνομά του, είπε ότι πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι οικονομικά και ότι προτιμά να περάσει τις 9 μέρες διακοπές του στη Λέσβο για να απαλλαγεί από τον πνιγηρό αέρα της χώρας, ακόμα και για δύο ημέρες, δίνοντας το αληθινό στίγμα των προθέσεων των Τούρκων πολιτών.

Ο Αλί Τζαλέ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρείας που διοργανώνει εκδρομές με φέρι μεταξύ Αϊβαλί και Λέσβου, υπενθύμισε ότι η γραμμή Αϊβαλί-Μυτιλήνη, που είχε κλείσει κατά τη διετή περίοδο της πανδημίας λέγοντας: «Σήμερα είναι η πρώτη μας ημέρα διακοπών μετά αυτά τα δύο χρόνια. Αν και όχι όπως παλιά, το πλήθος που βλέπετε εδώ σήμερα μας ικανοποιεί, όπως και τους ακτοπλόϊους ως ένα βαθμό.

Σας εύχομαι καλές διακοπές. Εύχομαι στους παραθεριστές μας που θα ταξιδέψουν στη Λέσβο από εδώ να έχουν καλές διακοπές. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι τα ελληνικά νησιά διατηρούν ακόμα τη γοητεία τους. Η εξυπηρέτηση εκεί και οι ευκαιρίες διακοπών εκεί εξακολουθούν να προσελκύουν τους ανθρώπους μας», είπε ο ίδιος.

Ο Αλί Τζαλέ, σημειώνοντας ότι τηνπρώτη μέρα της γιορτής, περίπου 700 άτομα πήγαν στη Λέσβο.

«Έχουμε κάνει μια επιπλέον αποστολή. Υπάρχει ζήτηση για διέλευση με πάρα πολλά οχήματα. Ο αριθμός των πολιτών που θέλουν να περάσουν στην απέναντι ακτή με αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλος. Αυτός είναι ο λόγος που το πλοίο μας  μεταφέρει οχήματα όλη την ώρα. Άλλωστε το καταμαράν μας ήταν ήδη γεμάτο. Από τις πρώτες τρεις ημέρες αυτών των διακοπών, το καταμαράν μας είναι γεμάτο. Νομίζω ότι περίπου 5 χιλιάδες παραθεριστές θα πάνε στα ελληνικά νησιά το 9ήμερο», είπε.

Όπου φύγει-φύγει λοιπόν οι Τούρκοι από το καθεστώς Ερντογάν, που έχει μετατρέψει την χώρα σε Ιράν, με απαγορεύσεις , ενώ ο φόβος έχει φωλιάσει στους Τούρκους πολίτες που έρχονται στα νησιά μας για ελευθερία και διασκέδαση. 

loading...