Στο ”κόκκινο” η ένταση-Τούρκοι: ”Έλληνες πάρτε τον στρατό σας από 23 νησιά”! – Νέος χάρτης

 Ο απόστρατος υποναύαρχος Cihat Yaycı, Επικεφαλής του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής/Blue Vatan DEGS, δήλωσε προκλητικά ότι ο οπλισμός της Ελλάδας 23 νησιών στο Αιγαίο είναι παράνομη!.

”Τονίζοντας ότι ο εξοπλισμός της Ελλάδας στα νησιά αγνοώντας όλες τις συμφωνίες είναι ενάντια σε όλες τις σχετικές συμφωνίες, ο Cihat Yaycı εξέφρασε τις ακόλουθες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, οι Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947 και τα Νησιά του Ανατολικού Αρχιπελάγους, Δωδεκάνησα και Καστελόριζο, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάνω τους νησιά. Το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών καθορίστηκε με 6 μεγάλες κρατικές αποφάσεις της 13ης Φεβρουαρίου 1914, τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς των νησιών στρατιωτικοποιώντας 23 νησιά που της μεταβιβάστηκαν υπό τον όρο να έχει μη στρατιωτικό καθεστώς στις Συμφωνίες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947. Αυτά τα 23 νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Η στρατιωτικοποίηση των νησιών υποβαθμίζει το καθεστώς και ο όρος μεταβίβασης κυριαρχίας αυτών των 23 νησιών έχει γίνει επίσης αμφιλεγόμενος.”

https://directus.gr/

loading...

Leave a Reply