Zero Hedge : Ξυπνώντας και εκτροχιάζοντας τη Μεγάλη Επαναφορά

BY TYLER DURDEN

Υποβλήθηκε από το QTR’s Fringe Finance

Αυτή την εβδομάδα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε έναν από τους αγαπημένους μου podcasters, τον Tom Bodrovics από το Palisades Gold Radio, για τα επιχειρήματά μου από το τελευταίο μου άρθρο για τον πληθωρισμό, με τίτλο “Ο πληθωρισμός είναι ο κρυπτονίτης που θα τερματίσει το σχέδιο Ponzi της νομισματικής πολιτικής μας που διαρκεί δεκαετίες”.

Η εποχή της λογοκρισίας

Πρώτον, στο podcast, μιλάω για το πώς ζούμε σε μια εποχή όπου οι αφηγήσεις δεν μπορούν να αμφισβητηθούν χωρίς να θεωρηθείς θεωρητικός συνωμοσίας και πώς το Substack καλύπτει μια σημαντική ζήτηση της ελεύθερης αγοράς για περιεχόμενο χωρίς λογοκρισία. Για πρώτη φορά αναφέρθηκα σε αυτό όταν άρχισα να γράφω για το Substack τον Αύγουστο του 2021 σε αυτό το άρθρο με τίτλο “Ending Social Media Censorship And The Meteoric Rise of Substack”.

Στο podcast, επισημαίνω επίσης ότι υπάρχουν δύο αφηγηματικές αλλαγές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή: Covid και πληθωρισμός.

Ο πληθωρισμός σηματοδοτεί ένα αδιέξοδο για τη Fed

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η Fed βρίσκεται σε μια διακλάδωση μεταξύ του να σκάσει η φούσκα του χρηματιστηρίου ή να επιτρέψει στον επίμονο πληθωρισμό να πλήξει βάναυσα τη μεσαία και κατώτερη τάξη (ή, όπως το έθεσε ο Τζερόμ Πάουελ αυτή την εβδομάδα, “κάποιοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να υποφέρουν περισσότερο”).

Λέω στον Τομ ότι η Fed έχει παγιδευτεί, και σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν έχει βιώσιμη διέξοδο. Στο παρελθόν κατάφερναν να αποφύγουν τον πληθωρισμό και η Fed μπορούσε να προσποιείται ότι μηχανεύεται με επιτυχία την εμφάνιση νομισματικής ευημερίας, είπα στον Τομ. Τώρα, δεν υπάρχει τρόπος για τον μέσο άνθρωπο να αγνοήσει την πολιτική της Fed με υψηλό πληθωρισμό. Η Fed έχει ξεμείνει από δικαιολογίες και περιθώρια για να κουνηθεί.

“Τα πόδια της Fed βρίσκονται στη φωτιά με τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ… Οι πολιτικοί δεν θα μπορούν πλέον να υπερπρογραμματίζουν, καθώς η πραγματικότητα παίρνει διαστάσεις. Ο πληθωρισμός είναι πλέον το νούμερο ένα πολιτικό ζήτημα στη χώρα”, λέω στον Τομ.

Λέω επίσης στον Tom ότι η κρυπτογράφηση έχει φέρει την οικονομική κατανόηση σε μια νέα γενιά που θέλει να κατανοήσει τη νομισματική πολιτική. Παρά τις επικρίσεις μου για την κρυπτογράφηση, δηλαδή ότι (1) πολλοί από τους υποστηρικτές της είναι τσαρλατάνοι, (2) είναι σίγουρα ένα περιουσιακό στοιχείο κινδύνου και (3) δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί ένας κατακλυσμός στην κρυπτογράφηση, βοηθάει μια νέα γενιά να κατανοήσει γρήγορα την ελαττωματική φύση του υπάρχοντος συστήματός μας.

Αυτό, με τη σειρά του, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη Fed, επειδή η νέα γενιά κατανοεί το σύστημα Ponzi της Κεντρικής Τραπεζικής.

Μια υπερπληθωριστική νοοτροπία είναι προ των πυλών

Λέω επίσης στον Τομ ότι δεν απέχουμε πολύ από μια υπερπληθωριστική νοοτροπία στη χώρα και ότι οι ηγέτες μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν την οικονομία με μικροδιαχείριση και μένουν άναυδοι όταν οι ενέργειές τους δεν αποδίδουν, είναι τρομερά αδαείς. Έγραψα γι’ αυτό πριν από μήνες, όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν έκλεισε τα έργα των πετρελαιαγωγών της χώρας και στη συνέχεια σκέφτηκε την υψηλή τιμή του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες.

Αντ’ αυτού, ο Harris Kupperman σε πρόσφατη συνέντευξή του μου είπε ότι οι έμποροι πετρελαίου “θα σπάσουν τη Fed” και θα κάνουν τον Jerome Powell “να κλαίει θείο”. Ο Kupperman πιστεύει ότι οι τιμές του πετρελαίου πηγαίνουν υψηλότερα και απλά δεν μπορούν να σταματήσουν.

Το Covid Pivot είναι το επόμενο, και προσέξτε τη Μεγάλη Επαναφορά

Μίλησα επίσης με τον Tom για τον λόγο που πιστεύω ότι ο καπιταλισμός και η κοινή λογική θα βάλουν τέλος στις εντολές εμβολίων και την εισβολή στη ζωή μας – κάτι για το οποίο έγραψα εκτενώς πριν από λίγες ώρες.

Τέλος, μιλάω για την ιδέα της “Μεγάλης Επαναφοράς” του Klaus Schwab. Σημειώνω ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων βλέπει τα μελλοντικά σχέδια της παγκόσμιας ελίτ για ένα σύστημα που θα μας στερήσει τις πολιτικές ελευθερίες, ενώ θα πλουτίζει τους κεντρικούς σχεδιαστές. Λέω στον Tom ότι δεν πιστεύω ότι οι παγκοσμιοποιητές έχουν μια βιώσιμη διέξοδο από το σύστημα όπως είναι σήμερα.

Αυτό συμβαδίζει με το μέρος 1 μιας συνέντευξης με τον George Gammon που έδωσα αυτή την εβδομάδα, όπου ο George μας υπενθύμισε ότι οι παγκόσμιοι ενδιαφέρονται μόνο για τον “σφετερισμό του ελέγχου”.

Όσο πιο μορφωμένοι γίνονται οι άνθρωποι στο σύστημα, τόσο λιγότερες επιλογές θα απομένουν για την ελίτ, λέω στον Tom.

“Είμαστε όλοι σε διαφορετικά στάδια αφύπνισης”.

loading...