Απομυθοποίηση 10 αφηγήσεων Δυτικού Πληροφοριακού Πόλεμου για την αποστολή του CSTO στο ΚαζακστάνΤου Andrew Korybko
Αμερικανός πολιτικός αναλυτής *   


Η περιορισμένη ειρηνευτική αποστολή του CSTO υπό την ηγεσία της Ρωσίας στο Καζακστάν θα πυροδοτήσει αναμενόμενα μια έντονη εκστρατεία δυτικού πληροφοριακού πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι ψευδείς αφηγήσεις της οποίας θα απομυθοποιηθούν προληπτικά σε αυτό το κομμάτι


Ο υπό την ηγεσία της Ρωσίας Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) εξουσιοδότησε μια περιορισμένη ειρηνευτική αποστολή στο Καζακστάν ως απάντηση στο αίτημα του Προέδρου Τοκάγιεφ για βοήθεια στην καταστολή του Υβριδικού Πολέμου της Τρομοκρατίας εναντίον της χώρας του. Αυτή η στρατιωτική κίνηση θα πυροδοτήσει αναμενόμενα μια έντονη δυτική εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι ψευδείς αφηγήσεις της οποίας θα απομυθοποιηθούν προληπτικά σε αυτό το κομμάτι.1. Ψέμα: «Η Ρωσία εισβάλλει στο Καζακστάν!»

Κίνητρο: Παρουσιάστε λάθος την περιορισμένη ειρηνευτική επιχείρηση του CSTO ως ρωσικό νεοιμπεριαλιστικό τέχνασμα.

Αλήθεια: Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Καζακστάν ηγέτης ζήτησε επίσημα τη βοήθεια του CSTO.2. Ψέμα: «Η Ρωσία ανοικοδομεί τη Σοβιετική Ένωση!»

Κίνητρο: Αναζωογονήστε την ψευδή αφήγηση της Κλίντον της Χίλαρι που στοχεύει να δικαιολογήσει τον «περιορισμό» της Ρωσίας.

Αλήθεια: Κανένα πολιτικό σύνορο δεν θα αλλάξει ως αποτέλεσμα της περιορισμένης ειρηνευτικής αποστολής του CSTO.3. Ψέμα: «Η Ρωσία σκοτώνει τη δημοκρατία του Καζακστάν!»

Κίνητρο: Δικαιολογήστε λανθασμένα το πρόσφατο ξεφάντωμα της αστικής τρομοκρατίας ως «ειρηνικές δημοκρατικές διαμαρτυρίες».

Αλήθεια: Ο CSTO πραγματοποιεί αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με στόχο την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης.4. Ψέμα: «Η Ρωσία σφάζει άοπλους ειρηνικούς διαδηλωτές!»

Κίνητρο: Δημιουργήστε δραματικά το ψευδές πρόσχημα για πιθανή επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία.

Αλήθεια: Η Ρωσία πολεμά ένοπλους τρομοκράτες και διασφαλίζει την ασφάλεια των αθώων πολιτών του Καζακστάν.5. Ψέμα: «Η Ρωσία θα αποτύχει στο Καζακστάν!»

Κίνητρο: Αβάσιμος τρόμος για ένα τέλμα που μοιάζει με Αφγανιστάν.

Αλήθεια: Ο λαός του Καζακστάν υποστηρίζει τις προσπάθειες των συμμάχων του στο CSTO να τερματίσουν τη βασιλεία του τρόμου αυτής της εβδομάδας.6. Ψέμα: «Η Ρωσία αποσταθεροποιεί την Κεντρική Ασία!»

Κίνητρο: Παρουσιάστε τη Ρωσία ως μια περιφερειακά αποσταθεροποιητική δύναμη που πάντα συμπεριφέρεται ανεύθυνα.

Αλήθεια: Η Ρωσία αποκαθιστά τη σταθερότητα στην Κεντρική Ασία αφού το Καζακστάν υπέστη θύμα ενός Υβριδικού Πολέμου.7. Ψέμα: «Η Ρωσία αποσπάται από την Ουκρανία!»

Κίνητρο: Υπονοήστε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να διαχειριστεί πολλές κρίσεις και έτσι θα γίνει αδύναμη έναντι της Ουκρανίας.

Αλήθεια: Οι κόκκινες γραμμές που δηλώθηκαν νωρίτερα από τη Ρωσία είναι αδιαπραγμάτευτες και θα προστατεύσει αποφασιστικά την ασφάλειά της.8. Ψέμα: «Η Ρωσία ανταγωνίζεται την Κίνα στο Καζακστάν!»

Κίνητρο: Προσπαθήστε απεγνωσμένα να βάλετε μια σφήνα ανάμεσα στη σταθερή ρωσο-κινεζική στρατηγική εταιρική σχέση.

Αλήθεια: Η Κίνα έχει αντισταθεί με συνέπεια ενάντια στην τρομοκρατία και ως εκ τούτου υποστηρίζει την αποστολή του CSTO.9. Ψέμα: «Η Ρωσία διαδίδει fake news ότι η Αμερική βρίσκεται πίσω από τον υβριδικό πόλεμο του τρόμου στο Καζακστάν!»

Κίνητρο: Απαξίωση της θεωρίας ότι η ανατρεπτική αντιρωσική φατρία των ΗΠΑ «βαθύ κράτος» προκάλεσε την κρίση .

Αλήθεια: Η άρνηση του Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Ψάκη, κάνει τις ΗΠΑ να φαίνονται ακόμη πιο καχύποπτες.10. Ψέμα: «Η αποστολή της Ρωσίας στο CSTO αποδεικνύει ότι η Μόσχα είναι παγκόσμιος εχθρός όλων των δημοκρατιών!»

Κίνητρο: Προσθέστε αξιοπιστία στην ψευδή αφήγηση που παρουσιάστηκε από τη «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» του περασμένου μήνα.

Αλήθεια: Η αποστολή του CSTO σώζει τη δημοκρατία του Καζακστάν από μια αντιδημοκρατική τρομοκρατική κατάληψη.Οι απέλπιδες προσπάθειες των Δυτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να δυσφημήσουν την περιορισμένη ειρηνευτική αποστολή του CSTO υπό τη Ρωσία στο Καζακστάν θα αποτύχουν. Όλες οι απόπειρες προώθησης των παραπάνω αφηγήσεων πληροφοριακού πολέμου θα απορριφθούν επειδή δεν έχουν καμία τεκμηριωμένη βάση. Όσοι προπαγανδίζουν κάτι τέτοιο θα καταλήξουν παραδόξως να δυσφημήσουν τον εαυτό τους ενώ θα ενισχύσουν περαιτέρω τη διεθνή αξιοπιστία της Ρωσίας στη διαδικασία.

Του Andrew Korybko
Αμερικανός πολιτικός αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια :