Η κυβέρνηση αποφάσισε – Στηρίζει Η.Μόσιαλο: «Προσωπική του άποψη» λέει ο Γ.Οικονόμου – Έρχεται Αρμαγεδώνας εντός ΝΔ

 Βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα χθες στο Μαξίμου: «Ή θα φύγει ο Η.Μόσιαλος, ή τα ποσοστά της ΝΔ θα πέσουν ακόμα περισσότερο». 

Και τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έστησε «ασπίδα» μπροστά στον καθηγητή που έκανε μια βλάσφημη ανάρτηση, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των περισσοτέρων ψηφοφόρων της ΝΔ. 

«Ο Η.Μόσιαλος εξέφρασε προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου, η ελευθερία του βίου είναι απολύτως κατοχυρωμένη ακόμα και όταν ο λόγος αυτός είναι άκομψος για πολύ κόσμο, ή και προσβλητικός για τα πιστεύω του. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σχολιάζει απόψεις», είπε ξεκάθαρα ο Γ.Οικονόμου. 

Κάτι που σημαίνει επί της ουσίας ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη του Ηλία Μόσιαλου παραμένει, παρά το πολιτικό κόστος που θα έχει η Νέα Δημοκρατία. 

Να θυμίσουμε ότι ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή την ανάρτηση του Η.Μόσιαλο και την «αφωνία» του Μαξίμου είχε γράψει τα εξής: 

«Χλεύσασε την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων με μια ρατσιστική ανάρτηση που προσβάλλει όσους αποστολή του είναι να πείσει, αλλά η κυβέρνηση τον κρατά στη θέση του εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η ΝΔ».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν αναταράξεις και εντός του κόμματος, καθώς αρκετοί βουλευτές που ανήκουν στην λαϊκή δεξιά έχουν ψηφοφόρους που πιστεύουν στο δόγμα «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια» και βλέπουν πλέον την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη να αδιαφορεί πλήρως γι’ αυτά. 

 

loading...