Στις 17 Δεκεμβρίου 1903 το Wright Flyer, ο πρόγονος του αεροπλάνου πέταξε με επιτυχία

 Η πρώτη μηχανοκίνητη πτήση της ανθρωπότητας και η γέννηση του αεροπλάνου

Το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου 1903, τα αδέλφια Wilbur και ο Orville Wright πιλοτάρισαν εκ περιτροπής και παρακολούθησαν την ιπτάμενη μηχανή τους στο Kill Devil Hills της Βόρειας Καρολίνας. Ο Όρβιλ ήταν ο πιλότος της πρώτης πτήσης που διήρκεσε μόλις 12 δευτερόλεπτα και κάλυψε απόσταση 120 πόδια (36,5 μέτρα). Στην τέταρτη και τελευταία πτήση της ημέρας, ο Wilbur ταξίδεψε 852 πόδια (260 μέτρα), παραμένοντας στον αέρα για 59 δευτερόλεπτα. Εκείνο το πρωί, τα δύο αδέλφια έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πραγματοποίησαν σταθερή πτήση μιας μηχανής βαρύτερης από τον αέρα υπό τον πλήρη έλεγχο του πιλότου. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε το Αεροπλάνο!

Κατασκεύασαν το ανεμόπτερο τους του 1903 σε τμήματα στο πίσω δωμάτιο του καταστήματος ποδηλάτων τους στο Ντέιτον του Οχάιο. Εκείνο το απόγευμα, οι αδελφοί Ράιτ περπάτησαν τέσσερα μίλια μέχρι την Κίτι Χοκ και έστειλαν ένα τηλεγράφημα στον πατέρα τους, επίσκοπο Μίλτον Ράιτ, πίσω στο σπίτι τους στο Ντέιτον:

Μέσω της δικής τους έρευνας και πειραματισμού και μελετώντας τις προσπάθειες άλλων επίδοξων πιλότων, οι αδελφοί Ράιτ γνώριζαν ότι η πτήση με συσκευή βαρύτερη από τον αέρα ήταν δυνατή. Επικοινωνούσαν συχνά με τον μηχανικό Octave Chanute, φίλο και υποστηρικτή της δουλειάς τους. Στις 13 Μαΐου 1900, ο Wilbur έγραψε μια επιστολή στον Chanute εκφράζοντας τη φιλοδοξία του να πετάξει:

«Εδώ και μερικά χρόνια, έχω ταλαιπωρηθεί από την πεποίθηση ότι η πτήση είναι δυνατή για τον άνθρωπο. Η ασθένειά μου έχει αυξηθεί σε ένταση και νιώθω ότι σύντομα θα μου κοστίσει ένα αυξημένο χρηματικό ποσό αν όχι τη ζωή μου»

[Ο Wilbur και ο Orville Wright με το δεύτερο ιπτάμενο όχημα τους, Huffman Prairie, Dayton Ohio] . Μάιος 1904. Wright Brothers Negatives.
1of2

Ο στρατός των ΗΠΑ είδε δυνατότητες στη νέα τεχνολογία και υπέγραψε συμβόλαιο με τους αδελφούς Ράιτ το 1908. Το νέο τους Στρατιωτικό Ιπτάμενο όχημα δοκιμάστηκε με επιτυχία το 1909.

https://internetakias.com/

loading...