Ένας μύθος αφιέρωμα στους εργασιομανείς.

Σήμερα πετάμε για Κύπρο μεριά, γιατί θα μιλήσουμε για ένα παλικάρι που έλυσε τα ερωτικά του με πολύ δουλειά. Ο μύθος αυτός είναι ένας ύμνος για όλους τους εργασιομανείς φίλους μας που δεν έχουν χρόνο για έρωτες.

Στην Κύπρο λοιπόν, το νησί της Αφροδίτης, ζούσε ένας γλύπτης με το όνομα Πυγμαλίωνας.  Το αγόρι αυτό που το έχανες, που το έβρισκες με ένα καλέμι στο χέρι να δουλεύει το μάρμαρο. 

Βρε έλα πάμε για ένα ποτάκι του έλεγαν οι φίλοι, αυτός ανένδοτος και κολλημένος με την τέχνη του. Μέχρι που όλοι θεώρησαν, ακόμα και ο ίδιος, ότι θα μείνει μπακούρι. 

Η Αφρούλα, σαν θεά του έρωτα λυπήθηκε τον Πυγμαλίωνα και εμφανίστηκε στον ύπνο του για να τον ξεκουνήσει λίγο. Τύπου έλα καλή η τέχνη αλλά κάνε και λίγο έρωτα βρε αγόρι μου. 

Ξυπνάει ο Πυγμαλίωνας μέσα στην έμπνευση και αρχίζει να δημιουργεί ένα άγαλμα όμοιο με την Άφρω. Σε μερικές ημέρες το είχε τελειώσει και το είχε ερωτευτεί.

Και όταν λέμε ερωτευτεί δεν μιλάμε μεταφορικά. Μιλάμε κυριολεκτικά τύπου σου φέρνω λουλούδια, μιλάμε για το μέλλον μας κτλ.. Βέβαια ανταπόκριση ποτέ δεν πήρε και ήταν να σκάσει και έτσι παρακάλεσε τη θεά του έρωτα να ζωντανέψει το άγαλμα. 

Η άλλη συναισθηματικιά καθώς ήταν άκουσε το αίτημα και το άγαλμα έγινε πραγματική γυναίκα που ονομάστηκε Γαλάτεια.

Επόμενο πλάνο, ο Πυγμαλίωνας με τη κουκλάρα σύζυγο να ανοίγουν σαμπάνιες, οι φίλοι να κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό πως ο κολλητός έριξε τέτοια γυναίκα και τα γνωστά.

Από τον γάμο αυτό, γεννήθηκε ο Πάφος ιδρυτής της ομώνυμης πόλης.

Οπότε παιδιά να κάνετε αυτό που αγαπάτε γιατί στο τέλος σίγουρα θα σας ανταμείψει.

loading...