… πάνω από 1000 καράβια δεν άφηναν περιθώριο παρερμηνείας σε ποιον ανήκει το Αιγαίο.




 Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία και Μπελαρα κ Ραφαλ

Πριν από 3200 χρόνια ένα εκστρατευτικό σώμα πλημμύρισε το Αιγαίο έχοντας ξεκινήσει από την Αυλίδα με στόχο τα Δαρδανέλλια. Έλληνες ενάντιων Ελλήνων. Πάνω από 1000 καράβια δεν άφηναν περιθώριο παρερμηνείας σε ποιον ανήκει το Αιγαίο.

Κάπου 700 χρόνια αργότερα πάνω από 1000 ελληνικές τριήρεις (Αθηναϊκές, Κορινθιακές, κλπ) διέσχιζαν το Αιγαίο μην αφήνοντας και πάλι κανένα περιθώριο παρερμηνείας του ποιος είναι το αφεντικό στην Αιγαική Λίμνη.

Κάπου εκεί ένας Σπαρτιάτης με καμιά 300αρια ακόμα και καμπόσους Θεσπιές έδειξε και καταχώρησε στην παγκόσμια συνείδηση τι σημαίνει αυτοθυσία.

Λίγο μετά σε μια περιοχή ονόματι Σαλαμίνα και λίγο πιο μετά σε άλλη περιοχή ονόματι Πλαταιές η πλειονότητα των Ελλήνων (δεν ήταν όλοι μαζί καθώς κάποιοι είχαν πάει με τους Πέρσες) κατέδειξε ότι ενωμένοι Γ@μο@με και Δ@ρν@υμε.

Το δείξαμε και στην θέση Κοκκάλια, το έδειξαν και οι Μανιάτισσες που π@δηξαν κυριολεκτικά το στράτευμα του Ιμπραήμ που κατέβηκε κοντά στον Διρό, το δείξαμε το 1912-3 και βεβαίως το 1940.

(Όποιος δεν έχει πάει στα σπήλια Διρού να πάει και να χαζέψει το άγαλμα της Μανιάτισσας με το Δρεπάνι και να μάθει την ιστορία του. Αυτές ήταν γυναίκες. Αυτοί ήταν οι Μανιάτες. Και αυτή η φυλή, συνεχιστής των Μυρμιδόνων και των Σπαρτιατών, την/τους έκανε ο Παπανδρέου θυρωρούς στον Πειραιά και τους μάντρωσε στα Μανιάτικα και σήμερα τα χωριά της Μάνης γεμίζουν με αλλοδαπούς).

Ζητώ συγγνώμη για την φρασεολογία αλλά το να τρέχουμε να κρυφτούμε κάτω από τα φουστάνια τους ενός και του άλλου σήμερα δεν τιμά καθόλου το έθνος μας.

Σήμερα δεν φτιάχνουμε πιθανόν ούτε σφαίρες και η εγκαθίδρυση και κυριαρχία του κομματικού πελατειακού κράτους που τρέφεται από την νοοτροπία του έλληνα και στηρίζεται στην κουτοπονηριά του (του έλληνα), οδηγεί σε κατάρρευση πνευματική και κατά συνέπεια οικονομική και δημογραφική.

Ένα έθνος φτιαγμένο και ταγμένο να ‘παράγει’ ήρωες, ημίθεους, αγίους, φιλοσόφους και πολεμιστές σήμερα ‘παράγει’ πολιτικούς που παραμυθιάζουν τους πολλούς και κάνουν μπίζνες στο όνομα της Δημοκρατίας.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

loading...