Επίκαιρες οι δηλώσεις Μίκη και Μ.Γλέζου σε Λαφαζάνη - αγωνιστές για τη νέα δίκη πλειστηριασμών


Ο Μίκης έφυγε από κοντά μας αλλά είναι μαζί μας το μεγάλο έργο του οι αγώνες του και οι παρεμβάσεις του.


Δημοσιεύουμε μπροστά στη νέα δίκη Λαφαζάνη και αγωνιστών, που αφορούν τους αγώνες τους για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας, τις άκρως επίκαιρες παλαιότερες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη με τις οποίες τους εξέφραζε την αλληλεγγύη του.


Είμαστε σίγουροι ότι αν ζούσε ο Μίκης αυτές τις δηλώσεις θα τις επαναλάμβανε όσο και αν το κατεστημένο που τον τιμά γράφει υποκριτικά τις παρεμβάσεις του στα παλιά του τα παπούτσια.


Τον Νοέμβριο του 2017 δήλωνα ότι διαβάζω στον τύπο τα σχετικά με τους πλειστηριασμούς «με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.


Διότι με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.


Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια  που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα».


Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι, ενώ σήμερα δικάζονται κάποιοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν την διενέργεια τέτοιων πλειστηριασμών.


Είμαι στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και όποιου άλλου αγωνίζεται για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.


Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.Αθήνα, 30.10.2019


Μίκης Θεοδωράκης


Επίκαιρες οι δηλώσεις αλληλεγγύης Μ.Γλέζου σε Λαφαζάνη για νέα δίκη πλειστηριασμών

O Παναγιώτης Λαφαζάνης, οδηγείται σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών.


Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση.


Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου.


Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.


Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά.


Στοχεύει στην καρδιά της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.


Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.


Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.


Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του.https://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :