“ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ…” – ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ – ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ FAKE NEWS ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ


 Η Τουρκία, από την πρώτη στιγμή της κρίσης στο Αφγανιστάν, παίζει σε διπλό… ”ταμπλό”, κάνοντας ανοίγματα στους Ταλιμπάν, αλλά και ”παζάρια” με την Ευρώπη για ένα ενδεχόμενο νέο προσφυγικό κύμα. Σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία λοιπόν στην Τουρκία διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.


Σύμφωνα με το δελτίο του ΣΚΑΪ εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.


Αυτό συνέβη διότι κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή.


Ωστόσο η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο 0 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα.


«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Απο εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας απο τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο.


Στο ερώτημα ποιος λέει πως άνοιξαν τα σύνορα απαντούν: «Πολλοί άνθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτυα και το ίντερνετ τα λένε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31».


«Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως από τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. όμως εδώ που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ήρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» αναφέρει άλλος.


Τελικά η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία Κούλη – Ερντογάν ίσως να μην συμπεριέλαβε μόνο συζήτηση για το… κλίμα και τις εξελίξεις με τους Ταλιμπάν, αλλά ίσως και μία σκοτεινή ανθελληνική συμφωνία…


makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :