ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΟΒΗΘΕΙ…»

ΑΝΤΙ ΑΡΘΡΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ “ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο, να εμψυχώσω λέει τον κόσμο που οδυνάται μεσα στον φόβο και την πλάνη, μέσα στην άγνοια και την απάτη, μέσα στην καθημερινή του άνοδο σε έναν ιδιότυπο τόπο μαρτυρίου, εν πολλοίς φανταστικό. 

Δεν είναι διόλου κατάλληλη η στιγμή για να γράψω ένα τέτοιο κείμενο. Ούτε ο χρόνος μου αρκεί, ούτε και κανείς ενδιαφέρεται πλέον να ακούσει κάτι διαφορετικό από όσα έχει συνηθίσει να ακούει, τα οποία παραδόξως ενώ τον φοβίζουν, του έχουν γίνει οικεία… 

Η πληθώρα των πληροφοριών, ιδίως των αναληθών και παραπλανητικών, είναι τέτοια που ακόμη και επιστήμονας να είναι κάποιος και ερευνητής όπως τυχαίνει να είμαι, είναι στιγμές που λες θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω!!!

Στην ουσία συζητούμε περι όνου σκιάς, μιά κατασκευή συνδημίας με σκοπούς αλλοτρίους , οικονομικούς και πολιτικοκοινωνικούς, αλλά αφού μίλησα για σκιά, πράγματι, όλη αυτή η περίπτωση, όλα αυτά τα δελτία ειδήσεων του θανάτου, μοάζουν σαν σκιές, είναι οι σκιές μέσα στο Πλατωνικό σπήλαιο, κι όμως ο πολύς κόσμος έχει φοβηθεί! 

Τί να του πείς για να τον απαλλάξεις από τον φόβο του θανάτου όταν ακόμη και οι διοικητικοί “υπάλληλοι” της Εκκλησίας ἁπό τον φόβο μιας ανθυποσκιάς του θανάτου, μετέθεσαν την θριαμβική ιαχή της Νίκης κατά του θανάτου, το Χριστός Ανέστη, τρεις ώρες νωρίτερα με σκεπτικό πέρα από κάθε λογική, πόσο μάλλον επιστημονική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...