Πικρές αλήθειες από τον Ντόναλντ Τραμπ: «Υπό τον Μπάιντεν ο κόσμος γίνεται πιο βίαιος και ασταθής»

 Για «αδυναμία» και έλλειψη στήριξης προς το εβραϊκό κράτος κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τραμπ το διάδοχό του στην Προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας την κλιμακούμενη βία στη Λωρίδα της Γάζας. Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε επίσημη δήλωση σχετικά με το χάος στο Ισραήλ, αναφέροντας ότι το εβραϊκό κράτος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε πολεμικές επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Όταν ήμουν στην εξουσία, ήμαστε γνωστοί ως η προεδρία της ειρήνης, καθώς οι αντίπαλοι του Ισραήλ γνώριζαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ και ότι θα υπάρξουν άμεσα αντίποινα, εάν το Ισραήλ δεχθεί επίθεση. Υπό τον Μπάιντεν, ο κόσμος γίνεται όλο και πιο βίαιος και ασταθής, επειδή η αδυναμία του Μπάιντεν και η ελλιπής στήριξη προς το Ισραήλ οδηγούν σε νέες επιθέσεις εναντίον των συμμάχων μας».

Η Αμερική πρέπει «πάντα να στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και να καθιστά σαφές ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να τερματίσουν τη βία, την τρομοκρατία και τις επιθέσεις με ρουκέτες». Πρέπει επίσης, να «καταστήσει σαφές, ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίζουν πάντα σθεναρά το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», έγραψε ο Τραμπ στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι επίσης «εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον τρελό, αντιαμερικανό βουλευτή Ιλχάν Ομάρ», και εκείνους που «επιτίθενται βάναυσα στο Ισραήλ, ενώ δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο Ελβετός δημοσιογράφος Ρότζερ Κέπελ, αρχισυντάκτης και εκδότης του ελβετικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Weltwoche», σχολίασε μέσω του Twitter τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή με ανάλογο τρόπο. Έγραψε: «Δεν πρόλαβε να φύγει ο Τραμπ και οι παλαιστινιακοί πύραυλοι είναι στον αέρα. Οι Παλαιστίνιοι έχουν και πάλι έναν φίλο στον Λευκό Οίκο.»

Θυμίζουμε ότι τρομοκρατικές ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν περισσότερες από 1.000 ρουκέτες στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά από ισραηλινά αντίποινα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μέλη τρομοκρατικών ομάδων, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

loading...