Εστίαση: Υποχρεωτικά δύο self-test για τους εργαζόμενους – Η κυβέρνηση θα καλύπτει μόνο το ένα!

 Δύο self tests την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι της εστίασης η οποία ανοίγει σε εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου. Ωστόσο η κυβέρνηση θα καλύπτει μόνο το ένα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης το είχε προαναγγείλει από χθες λέγοντας: «Κάποια self test θα τα δίνουμε δωρεάν, κάποια self test μπορεί να χρειαστεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Δηλαδή, εφόσον πάμε στο μοντέλο των δύο self test στο λιανικό εμπόριο, κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό και το πιο ασφαλές, ή στην εστίαση, είναι πιθανό ενδεχόμενο το ένα να το κάνει το κράτος δωρεάν και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της»

«Εκτός από την μετάθεση της υγειονομικής ευθύνης στους πολίτες, η κυβέρνηση επιλέγει να μετακυλήσει και το οικονομικό κόστος της επανεκκίνησης στις επιχειρήσεις» σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

loading...