ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολοκληρωτική σύγκρουση Μακρόν-Ερντογάν – ”Μπλόκο” στη δημιουργία τουρκικού τζαμιού στη Γαλλία!

”Δεν δεχόμαστε ξένες παρεμβάσεις στο έδαφός μας”

‘Δεν δεχόμαστε ξένες παρεμβάσεις στο έδαφός μας”

Ο Μακρόν βάζει τέλος στα επεκτατικά σχέδια Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, με ”όπλο” το ισλάμ, προσπαθεί να επηρεάσει ολόκληρες χώρες όπως η Γαλλία. 

Δεν είναι τυχαία όσα είπε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πριν λίγες ημέρες, σχολιάζοντας τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας, καθώς  ισχυρίστηκε πως η Τουρκία, θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις εκλογές στη Γαλλία.

”Stop” της Γαλλίας 

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει αντιταχθεί στο σχέδιο μιας τουρκικής ομάδας να χτίσει τζαμί στη γαλλική πόλη του Στρασβούργου.

Τη Δευτέρα, η Δημοτική Αρχή στο Στρασβούργο ενέκρινε την επιχορήγηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ισλαμική Συνομοσπονδία ”Millî Görüş” για την κατασκευή του τζαμιού. Η Millî Görüş, ιδρύθηκε από υποστηρικτές του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Necmettin Erbakan, έναν από τους πιο σημαντικούς ισλαμιστές πολιτικούς της χώρας.

Το κίνημα έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και λειτουργεί σε όλη την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη. Όμως η Ισλαμική Συνομοσπονδία Milli Gorus στη Γαλλία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με έναν νέο κυβερνητικό χάρτη με στόχο την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

”Η αποτυχία εγγραφής στον χάρτη σημαίνει ότι η ομάδα δεν πρέπει να αναγνωριστεί ότι εκπροσωπεί το Ισλάμ στη Γαλλία και δεν πρέπει να λάβει χρηματοδότηση για το τζαμί του Στρασβούργου”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν. ”Ο δήμος του Στρασβούργου δεν πρέπει να χρηματοδοτεί ξένες παρεμβάσεις στο έδαφός μας”, είπε.

Ανδρέας Μουτζουρούλιας

loading...