Και ενώ οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται, στο φως ήρθε τουρκικό σχέδιο κατάληψης 131 ελληνικών νησιών!
Σε μία σημαντική αποκάλυψη, προχώρησε το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου στη Σουηδία Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για την κυβέρνηση Ερντογάν.


Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ σχετικά με τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Άγκυρας για κατάληψη ελληνικών νησιών.

Πιο συγκεκριμένα με τίτλο «Η Τουρκία σχεδιάζει να εισβάλει σε 131 νησιά του Αιγαίου νησίδες και σχηματισμούς που θεωρούνται αμφισβητούμενα», η ομάδα του αντικαθεστωτικού Τούρκου δημοσιογράφου φέρνει στο φως τα δόλια σχέδια των τουρκικών Ε.Δ. οι οποίες έχουν «γκριζάρει» πάνω από 130 μεγάλα και μικρότερα νησιά στο Αιγαίο.


Τα μέχρι πρότινος «απόρρητα» σχέδια που βρέθηκαν υπό τη μορφή PowerPoint αποτελούνται από αρκετούς χάρτες στους οποίους έχουν σημειωθεί τα νησιά-στόχοι.

Μερικά από τα αυτά τα νησιά και νησίδες (ή ακόμη και βραχονησίδες) είναι:
13 στις Οινούσσες,
21 στη Θύμενα,
18 στους Αρκιούς,
15 στην Ψέριμο,
12 στην Καλόλιμνο,
2 στο Φαρμακονήσι,
10 στο Γυαλί,
2 στην Στρογγυλή,
11 στην Λέβιθα
Δεκάδες τοποθεσίες γύρω από την Κρήτη

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίμαχες διαφάνειες, ανάλογα την περίπτωση, δηλαδή τους εκάστοτε στόχους, θα δίνονταν και οι κατάλληλες εντολές στις τουρκικές Ε.Δ. να επιτεθούν αστραπιαία (ίσως κατά τις νυχτερινές ώρες) από αέρα και θάλασσα.Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση στα Ίμια η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου του 1996. Όπως αναφέρει, με νόημα «η . Τόσο η διοίκηση ειδικών δυνάμεων που ελέγχεται άμεσα από το Γενικό Επιτελείο όσο και η επίλεκτη μονάδα του τουρκικού ναυτικού SAT, προγραμματίζεται να κινητοποιηθούν ξεχωριστά ή από κοινού από τη θάλασσα με ταχύπλοα ή στον αέρα για τον έλεγχο των νησιών και νησίδων που είναι στο στόχαστρο.

Οι Τούρκοι μάλιστα στα σχέδιά τους φαίνεται να δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην εμπειρία των Ιμίων το 1996, η οποία έφερε Ελλάδα και Τουρκία μία ανάσα από την πολεμική σύγκρουση.

«Η κρίση των Ιμίων κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δυνάμεις Θα ήταν το κλειδί στις επιχειρήσεις σε μελλοντικές έντασης τύπου Ιμίων με την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Nordic Monitor.

Δίχως να υπολογίζουν προφανώς τη δυναμική αντίδραση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ίσως με παιδική αφέλεια, οι Τούρκοι στο…περιβόητο σχέδιό τους στηρίζονται στην κάλυψη που θα παρείχαν οι δυνάμεις τους από την ηπειρωτική Τουρκία.Ολόκληρη επιχείρηση θα συντονίζεται από μία κοινή εντολή ειδικών επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί με το όνομα Ενοποιημένη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :