Γιατί όσο πιο έξυπνος είσαι τόσο πιο πολύ sεx κάνεις. Μια έρευνα αποκαλύπτει ότι πίσω από ένα κοφτερό μυαλό κρύβεται πολύ sεx. Ιδίως όσο μεγαλώνεις


 Μήπως τελευταία όλοι σου λένε ότι ξεχνάς εύκολα, δεν είσαι συγκεντρωμένος, χάνεις τη μπάλα σε μια συζήτηση και πως το μυαλό σου μοιάζει να έχει γεράσει πρόωρα; Τότε, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά σε αυτή τη νέα, κοινή μελέτη από τα πανεπιστήμια του Κόβεντρι και της Οξφόρδης και η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journals of Gerontology.

Η έρευνα περιελάμβανε άντρες ηλικίας μεταξύ 50 και 83, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά με το πόσες φορές είχαν σεξουαλική δραστηριότητα τον τελευταίο χρόνο, μαζί με άλλα στοιχεία που αφορούσαν την σωματική και ψυχική τους υγεία. Στη συνέχεια, έλαβαν μέρος σε μια τυποποιημένη δοκιμή για τη μέτρηση διαφορετικών προτύπων της εγκεφαλικής λειτουργίας, όπως η προσοχή, η μνήμη, η λεκτική ευελιξία (όπως η ονομασία όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών ζώων μέσα σε 60 δευτερόλεπτα ή η απαγγελία όσων λέξεων ξεκινούν με Φ) και η οπτικοακουστική ικανότητα του εγκεφάλου τους.

Το αποτέλεσμα;

Άντρες που είχαν πάνω από 150 μέρες σεξουαλικής επαφής μέσα στο δωδεκάμηνο βγήκαν πρωταθλητές στα παιχνίδια μνήμης (και υγείας, παρ’ όλο που κάποιοι ήταν στο ανώτερο ηλικιακό όριο της μελέτης -83, παρακαλώ).

Η μελέτη ακολούθησε μια περσινή έρευνα από την ίδια ομάδα ειδικών, που είχε δείξει ότι οι σεξουαλικά ενεργοί άντρες, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονταν, είχαν επιδείξει τρομερές επιδόσεις σε τεστ γνωστικής ψυχολογίας και νευροψυχολογίας. Αλλά η διάθεση της ομάδας επιστημόνων, με επικεφαλής την Dr. Hayley Wright, ήταν φέτος να περάσουν σε πολύ πιο πρακτικά ευρήματα και να αναλύσουν φαινόμενα όπως η αφηρημάδα ή η διαύγεια σκέψης πάνω σε απλά καθημερινά ζητήματα. Το αποτέλεσμα και εδώ, ήταν πλήρως κατατοπιστικό: όσο λιγότερο sεx, τόσο περισσότερη η απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων.

«Το επόμενο βήμα είναι να διερευνήσουμε ακόμα περισσότερο την έρευνα και να εξετάσουμε πώς βιολογικά στοιχεία όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σχέση μεταξύ της σεξουαλικής δραστηριότητας και της λειτουργίας του εγκεφάλου, για να δώσουν μια πληρέστερη εξήγηση των ευρημάτων μας», αναφέρει η Wright. «Όμως τα χειροπιαστά δεδομένα που έχουμε δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία περί της άμεσης σχέσης και αποτελέσματος μεταξύ μιας δραστήριας σεξουαλικής ζωής και της γνωστικής λειτουργίας».

Αν ο μπαμπάς σου ή ακόμη και ο παππούς σου σε νικούν διαρκώς στο τάβλι και το σκάκι ή αν έχουν την ικανότητα να πουν περισσότερα είδη ζώων από σένα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, σημαίνει ότι αυτοί ακόμη «ρίχνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :