Πάψτε να κλείνετε τα μάτια και να καμώνεστε πως δεν τρέχει τίποτα.

Δείτε τον χάρτη του Αιγαίου και δώστε στον εαυτό σας μια απλή απάντηση. Αυτός ο χάρτης που βλέπετε είναι ο χάρτης της Ελλάδας; Ναι ή όχι;

Εδώ δεν χωράνε ναι μεν αλλά. Ούτε τα νομικίστικα των “συνετών”, ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης κυριαρχικού δικαιώματος, επειδή δεν έχουμε επεκτείνει ακόμα τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ. και άρα εκεί είναι διεθνή ύδατα.

Κοιτάξτε καλά τον χάρτη, γαμώτο μου! Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην ξέρει ότι εδώ είναι Ελλάδα; Έστω και ένας!

Οι Τούρκοι, ξέρετε, ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα. Οι Τούρκοι διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι δυτικά του 25ου μεσημβρινού είναι Ελλάδα και ανατολικά αυτού Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν παίζουν με τις λέξεις. Γι’ αυτό και επέλεξαν ακριβώς εκείνο το σημείο επί του 25ου μεσημβρινού. Για να ορίσουν τα όρια της λεγόμενης “γαλάζιας πατρίδας”. Γι’ αυτό και το κάνουν ακριβώς τώρα εν μέσω “διερευνητικών επαφών”. Για να προσδώσουν νομική υπόσταση στις αξιώσεις τους.

Δείτε καλά τον χάρτη λοιπόν. Αυτη η κόκκινη μουτζούρα στην καρδιά του Αιγαίου δεν είναι απλά ένας λεκές στο φουστάνι σας. Είναι μια ιδιαιτέρως επικίνδυνη γάγγραινα που απειλεί να επεκταθεί παντού. Πρόκειται για ξένα επεκτατικά στρατεύματα που απειλούν ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο.

Θα κάνετε κάτι γι’ αυτό ή θα συνεχίσετε να παριστάνετε τους αμέριμνους;

loading...