Η Αΐσά γεννήθηκε περίπου το 613-614 μ.Χ. Στην ηλικία των 6 ετών ο πατέρας της Abu Bakr την παρέδωσε στον Μωάμεθ για να γίνει η γυναίκα του.

Η Aisha (είθε ο Αλλάχ να είναι ευχαριστημένος μαζί της) διηγήθηκε πώς ο Προφήτης (η ευλογία και η ειρήνη του Αλλάχ ας είναι μαζί του) την νυμφεύθηκε όταν εκείνη ήταν έξι ετών, και συνευρέθηκε μαζί της συζυγικά όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. Μετά εκείνη έμεινε μαζί του εννέα χρόνια (δηλαδή, μέχρι τον θάνατό του). Η Aisha αφηγήθηκε πως ο Προφήτης της είχε πει: «Σε είχαν παρουσιάσει μέσα σε όνειρό μου δύο φορές. Σε είδα ζωγραφισμένη σε ένα κομμάτι μετάξι και κάποιος μου είπε «Αυτή είναι η σύζυγός σου». Όταν ξεσκέπασα την ζωγραφιά, είδα πως ήταν η δική σου μορφή. Είπα: «Αν αυτό είναι από τον Αλλάχ, τότε ας γίνει.»

Ο Προφήτης ζήτησε από τον Abu Bakr το χέρι της Aisha σε γάμο. Ο Abu Bakr του είπε: «Μα, αφού είμαι αδερφός σου.» Ο Προφήτης του είπε: «Είσαι όντως ο αδερφός μου, σύμφωνα με την θρησκεία του Αλλάχ και το Βιβλίο του, όμως εκείνη (η Aisha) είναι νόμιμο να την νυμφευθώ.»

Η Aishaαφηγήθηκε: Όταν ο Προφήτης με νυμφεύτηκε, η μητέρα μου ήρθε σε μένα και με έφτιαξε για να μπω στο σπίτι του Προφήτη και τίποτε δεν μου έκανε τόση έκπληξη, όσο η προσέλευση του Αποστόλου του Αλλάχ σε μένα, πριν το μεσημέρι

Όταν η Aisha έγινε μέρος του νοικοκυριού του Μωάμεθ, έγινε και η προτιμώμενη σύζυγος, ακόμα και μετά από τους γάμους του με αρκετές άλλες γυναίκες. Μάλιστα, οι άλλες σύζυγοι του Μωάμεθ έπρεπε να τον εκλιπαρούν, για να τις περιποιείται το ίδιο με την Aisha

Η Aishaαφηγήθηκε: «Συνήθιζα να παίζω με τις κούκλεςμπροστά στον Προφήτη και οι φίλες μου έπαιζαν επίσης μαζί μου. Όταν ο Απόστολος του Αλλάχ έμπαινε στην οικία μου , εκείνες συνήθως κρυβόντουσαν, όμως ο Προφήτης τις φώναζε πίσω και τους έλεγε να έρθουν και αυτές να παίξουν μαζί μου.» Ο Προφήτης Μωάμεθ νυμφεύτηκε ακόμα κάποιες κυρίες. Στα πενήντα του, νυμφεύτηκε και την Hazrat Aiysha, την κόρη του συνεργάτη του Hazrat Abu Bakr όταν είχαν μόλις ανθίσει τα νιάτα της. Δεν ήταν όμως μονάχα ο Προφήτης Μωάμεθ που είχε νυμφευτεί μικρό κορίτσι, ακόμα και ο πατέρας της Hazrat Aiysha, ο Hazrat Abu Bakr είχε επίσης νυμφευτεί ένα μικρό κορίτσι στα εξήντα του. Ο γάμος με μικρά κορίτσια στους Άραβες και τους Σιμίτες είναι έθιμό και μέρος της επικρατούσας κουλτούρας. Ας μη ξεχνάμε τον χριστιανικό μύθο με τον απόγονο του Δαυίδ τον ’’ Άγιο Ιωσήφ’’ τον μνηστήρα της Εβραίας Μαριάμ, Μίριαμ (Παναγίας) η οποία συνέλαβε μυστηριωδώς και τεκνοποίησε ’’παιδίσκη’’ σε ηλικία δώδεκα ετών.

Επιμέλεια: Ενδυμίων Γεώργιος Κοσμόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Μωάμεθ με την μικρή Αΐσά

Κείμενα: Αποσπάσματα από την Χαντίθ (ιερά απομνημονεύματα που θεωρούνται τα πιο αυθεντικά κείμενα αμέσως μετά το Κοράνι)

loading...