Η περιπέτεια των ανίκανων κυβερνώντων πάει σχοινί – κορδόνι…

 Όσο βλέπω την πολιτική  εδώ να οδηγεί  τα εθνικά θέματα από το κακό στο χειρότερο, παρά τις επαναλαμβανόμενες αναδείξεις νέων κυβερνήσεων (ακόμα  και) αντίθετων συμφερόντων, τόσο πιστεύω, ότι κάτι εδώ είναι  στραβό που δεν φταίνε οι ξένοι.

.            Η διαχρονική αιτία, είναι,  οι κυβερνήσεις της λογικής πολιτικού δίπολου. Αυτές είναι υπαίτιες για τις εθνικές καταστροφές που παθαίνουμε, και το δράμα είναι, ότι, αυτή  την διεφθαρμένη  διοίκηση την διατηρούμε έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες. Διαιωνίζεται άλλωστε   και η κοινωνική διαφθορά με αποκλειστικά υπαίτιους τα πολιτικά μας τζάκια που απομυζούν τον τόπο. Αυτή  είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη να μην υπάρχει αξιοκρατία.

.            Η περιπέτεια των ανίκανων κυβερνώντων πάει σχοινί – κορδόνι… Έτσι και κατά την μικρασιατική καταστροφή, που  οι δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις αντλούσαν την εξουσία τους δίδοντας πολύτιμα εδαφικά ανταλλάγματα  στους ξένους νικητές εξυπηρετούσαν διαδοχικά τους παγκόσμιους παράγοντες. Οι ξένοι για αντάλλαγμα, τους εξασφάλιζαν την μονιμότητα στις κυβερνητικές έδρες και προνόμια. Έτσι ακριβώς σήμερα ο ίδιος  ο μηχανισμός των  γερακιών της ξένης διπλωματίας αξιοποιεί με τον ό,ποιο Κυργιάκο μαζί τα πολύτιμα εθνικά αγαθά της Ελλάδος.

.               Αυτά τα συμφέροντα ακριβώς συνεργάζονται με την διαρκή τουρκική μέγγενη που δρα συμπληρωματικά  με τους ισχυρούς που διαγκωνίζονται για το  μέγιστο  κέρδος τους, όπως  π.χ. την αρπαγή των κυπριακών πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων. Ναι πάλι ο Τούρκος αρπάζει την μερίδα του  επινοώντας  την  πονηρή  Τουρκική διαμεσολάβηση. 

.             Ετσι καταχρηστικά ο ίδιος μηχανισμός που στην χώρα μας βολεύει τον άχρηστο, παραγκωνίζει τον όποιο ικανό ηγέτη που προηγείτο, όταν  αυτός έχει ήδη κουράσει τους πολίτες με τα έργα της υποδομής και ανάπτυξης. Αυτό γίνεται διότι οι ψηφοφόροι επιδιώκουν το βόλεμα  τους με την ελαχιστότατη προσπάθεια. Αυτό δεν επιτρέπει να καταγραφούν και να αποδωθούν  τα υπέρ και τα κατά, ώστε να διορθώνονται τα λάθη. Αυτό συνέβη  με τον  Χαρίλαο Τρικούπη που τον αντικατέστησε ο αντίθετος αλλά ασήμαντος Γουλιμής. Ο άξιος  Τρικούπης δανείστηκε  για τα μεγάλα έργα υποδομής. Ο Γουλιμής «επένδυσε» στο «δεν πληρώνω αλλά αντίθετα θα δανείζομαι» με δανεικά και αγύριστα. Έτσι λοιπόν  εξελέγει. Οι συνέπειες ήσαν αυτό που συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα με τα μνημόνια. Η κάθε κυβέρνηση θα εκλέγεται  όσο οι πολιτευτές τους τάζουν πως θα ξεφορτωθούν τα δανικά χρήματα. Όμως θα πρέπει να αντιδράσουμε  σήμερα καθώς τα χρέη αυτά αυξάνουν…..

Αλέξανδρος Δημητριαδης

loading...