Η έξαρση της πανδημίας επισπεύδει την καταστροφή που φέρνει το Μητσοτακικό καθεστώς

globinfo freexchange

Φαίνεται, δυστυχώς, ότι για άλλη μια φορά είχαμε δίκιο, καθώς αυτή η επιεικώς απαράδεκτη κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μας επιβεβαιώσει.

 

Γνωρίζαμε ότι η φράξια των νεοφιλελεύθερων τζιχαντιστών του Μητσοτακικού καθεστώτος είχε ως κεντρική αποστολή να ξεπουλήσει τα πάντα και να ιδιωτικοποιήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε, ότι οι φανατικοί του Μητσοτάκη θα έφταναν σε τέτοιο σημείο, ώστε όχι μόνο να εμπαίζουν πολίτες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να βρίσκουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, με αφορμή την κρίση, να συρρικνώσουν, αντί να στελεχώσουν το ΕΣΥ!

 

Αυτά τα γράφαμε τον Μάρτιο και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, όπου το νοσοκομείο Καστοριάς, μιας περιοχής που είχε πληγεί ιδιαίτερα και τότε από την πανδημία, δοκιμάστηκε σκληρά από την αναλγησία και απροθυμία των κυβερνώντων να το ενισχύσουν ουσιαστικά.  

Όπως είχαμε αναφέρει, οι ανεκδιήγητοι του Μητσοτάκη, όχι μόνο αρνήθηκαν να ενισχύσουν το νοσοκομείο με νέες προσλήψεις, αλλά αποδυνάμωσαν και τις περιφερειακές δομές, που, ειδικά τότε, αλλά και τώρα, είναι απολύτως απαραίτητες!

Και είχαμε συμπεράνει πως είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ρίξει όλο το βάρος στα αυστηρά μέτρα περιορισμού, ώστε να μην αναγκαστεί να κάνει το αυτονόητο: να ενισχύσει αποφασιστικά τα δημόσια νοσοκομεία με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Και πως δεν θα διστάσει σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα και άρα, είναι επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον.

Όλα αυτά φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται απόλυτα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας και σε πανελλαδικό, πλέον, επίπεδο.

 

Παρόλο που το ιατρικό προσωπικό της χώρας μιλούσε για μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ και παρόλο που, λόγω του σχετικά ήπιου πρώτου κύματος, η κυβέρνηση είχε κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστεί, τι επέλεξε, τελικά, να κάνει; Πολύ απλά, να αφήσει το ΕΣΥ ανοχύρωτο. Και όλα αυτά, παρόλο που οι ειδικοί επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για το δεύτερο κύμα, το οποίο σχεδόν όλοι θεωρούσαν δεδομένο.

 

Έτσι, ακόμα και τώρα, που το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα και κυρίως τις περιοχές με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, οι φανατικοί νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτακικού καθεστώτος συνεχίζουν πεισματικά να αρνούνται την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις. Όπως αποκαλύπτουν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και σχεδόν οι πάντες έχουν καταλάβει, απλά μετακινούν προσωπικό και μετατρέπουν υπάρχουσες μονάδες σε μονάδες ΜΕΘ ειδικά για τον κορονοϊό. 

Δεν είναι λοιπόν η ανικανότητα των στελεχών του καθεστώτος που έχει αφήσει ανοχύρωτο το ΕΣΥ απέναντι στο δεύτερο, σαρωτικό κύμα της πανδημίας. Είναι ο τυφλός τους φανατισμός και η απέχθειά τους απέναντι σε οτιδήποτε βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο. Θα ήταν ιεροσυλία γι’αυτούς να κάνουν προσλήψεις, αντί να ξεπουλήσουν ή να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα.

Σκεφτείτε μόνο αυτό: θα μπορούσαν να “τελειώσουν” τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αν προετοιμάζονταν καλύτερα για το δεύτερο κύμα, ενισχύοντας το ΕΣΥ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ανοίγοντας νέες αίθουσες σχολείων με παράλληλες νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Θα μπορούσαν να αποφύγουν ακόμα και το δεύτερο λοκνταουν. Δεν θα είχαν καν την ανάγκη της – μπουκωμένης με κρατικό χρήμα – μιντιακής χούντας, που επιχειρεί τώρα με πολύ κόπο να κρύψει την τεράστια ανεπάρκειά τους. 

Και όμως. Είναι τόσο φανατικοί και προσηλωμένοι στο αποτυχημένο δόγμα τους, που δεν τους ενδιαφέρει ούτε το ίδιο το πολιτικό τους μέλλον. Η αναλγησία, η μισανθρωπία, ο Κοινωνικός Δαρβινισμός ρέουν στις φλέβες τους.

Όπως είχαμε γράψει αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2019, ο “σοφός λαός” δεν είναι και τόσο σοφός. Είτε με την ψήφο του, είτε με την αποχή του, έδωσε το ελεύθερο στη χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης να σαρώσει σαν ‘οδοστρωτήρας’ τα πάντα στο πέρασμά της. Μετά από τέσσερα χρόνια νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, το τοπίο καταστροφής θα έχει κάνει τη χώρα κυριολεκτικά αγνώριστη.

 

Δυστυχώς, απ’ότι φαίνεται, η πανδημία απλώς θα επισπεύσει αυτή την καταστροφή …

https://failedevolution.blogspot.com

loading...