Eπιτρέψτε μία σύντομη απάντηση στον «Έλληνα» αυτόν (τα εισαγωγικά λόγω των γραφέντων του).

Ευριπίδης Μπίλλης
Πρώτα ενημερώνω για τα «έξυπνα» του κ. Γ. Ν., περί Μαμ, ντατ κτλ, ότι στην Κύπρο δεν μιλούν αγγλικά, αλλά την Ελληνική Κυπριακή διάλεκτο. Μία εξαιρετική Ελληνική γλώσσα με πολλές Ομηρικές λέξεις. Που επισημαίνω ότι δυστυχώς κινδυνεύει να αντικατασταθεί από την ομιλούμενη στην Ελλάδα Ελληνική κοινή γλώσσα.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω στον άσχετο κ. Γ. Ν. ότι όποιος πολεμά για τον Ελληνισμό δεν έχει σημασία πού πολεμά.

Και να διδάξω στον για μένα επιεικώς ανώριμο και ανθέλληνα, ότι στους απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους μετείχε εθελοντικά και όλη η τότε νεολαία της ιδιαιτέρας μου πατρίδας Κύπρου. Και ότι στον αγώνα αυτόν θυσιάστηκαν στην Μικρά Ασία οι δύο μοναδικοί θείοι μου, αδελφοί της μητέρας μου. Ο δε πατέρας μου μετείχε ως εθελοντής.

Στη φωτογραφίες το δίπλωμα ενός των θείων μου που πολέμησε στη μάχη Κιλκίς – Λαχανά και στη μάχη του Οστρόβου. Επίσης φωτογραφία με αφιέρωση σ αυτόν από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο. Και η φωτογραφία του εθελοντή πατέρα μου, που πολέμησε στις μάχες στον Δρίσκο και στο Γρεβενίτι της Ηπείρου μας.

Για τα επίσης «έξυπνα» του κ. Γ. Ν., για σπουδές στην Αγγλία κτλ. Δεν γνωρίζω αν ο κύριος Γ. Ν. γνωρίζει πόσοι Έλληνες της Κύπρου σπουδάζουν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια. Και το κυριότερο πόσοι Έλληνες εξ Ελλάδος σπουδάζουν στο εξωτερικό και δη στην Αγγλία.

Επίσης κύριε για μένα ανθέλληνα, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο Ελληνισμός είναι ενιαίος.

Και όταν πάσχει ένα τμήμα του πάσχει και το σύνολο του Ελληνισμού. Και όταν χάνεται ένα τμήμα του, χάνεται ένα μέρος της δύναμης του Ελληνισμού και ο κίνδυνος επέρχεται πλησιέστερα στην Ελλάδα.

Πολλοί επεσήμαναν έγκαιρα ότι αν χανόταν η Κύπρος θα κινδύνευε να χαθεί και το Αιγαίο. Χάθηκε η μισή Κύπρος και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.

Πριν είχαν αφήσει να χαθεί ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης. Με τα επίσημα χείλη του τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδας να λέει το 1964 ότι, εμείς είμαστε πολιτισμένοι και δεν κάνουμε παρόμοια. Άφησαν επίσης οι πολιτικοί μας, ως ανήκοντες στη Δύση, να χαθεί και ο Ελληνισμός των Ελληνικών νησιών μας, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Και όλοι οι (πλην Παπάγου) μετά τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο «Έλληνες» πολιτικοί του ανήκουμε στη Δύση, τελικά υποδούλωσαν μνημονιακά και παγκοσμιοποιημένα «πατριωτικά» την Ελλάδα.

Προφανώς όμως, άλλο ο πατριωτικός πάντα Ελλαδικός Ελληνισμός και άλλο οι πολιτικοί του. Που εύχομαι, αφού πρόδωσαν την Μακεδονία μας να έχουν συνέλθει την τελευταία στιγμή, από τον οίστρο της τουρκικής παγκοσμιοποίησης τους .

Και συστήνω στον κ. Γ. Ν. να ενημερωθεί, ότι εκτός από τον Ελληνισμό της Κύπρου και για τον κάποτε ακμάζοντα Ελληνισμό της Αιγύπτου. Που οι πολιτικοί «μας» δεν μπόρεσαν να σώσουν.

Να πληροφορηθείτε επίσης για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Που δεν θέλω να ξύσω πληγές για τους υπευθύνους του χαμού του. Όπως και για την παράδοση χωρίς λόγο στους τούρκους της πλήρως Ελληνικής τότε Ανατολικής Θράκης.

Με την εκτίμηση μου
Ευριπίδης Μπίλλης

loading...