Οταν προετοιμάζεται μία χώρα για πόλεμο, ο στρατός ακολουθεί μια ακολουθία βημάτων:

– πρώτα, μυστικές συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη,
– στην συνέχεια διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις,
– ακολουθούν πολεμικές ασκήσεις υψηλού κόστους,
– το επόμενο στάδιο είναι οι προειδοποιητικές βολές
– και μετά ακολουθεί η όποια επίθεση.

Σύμφωνα με την Welt, η τουρκία βρίσκεται στην φάση 2 (των στρατιωτικών γυμνασίων) και εισέρχεται στην φάση 3, των πολεμικών γυμνασίων ή “ελιγμών πολέμου”, καθώς στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό της πήρε θέση, ενώ στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση βορειοδυτικά της Κύπρου.

Ανώτατες πηγές εξηγούν ότι εφόσον η Τουρκία πάρει την απόφαση για ένα απονενοημένο βήμα κλιμακώσεως, είναι βέβαιο ότι η απάντηση που θα λάβει θα είναι συντριπτική για εκείνη!

Όσο οι φρουροί του Αιγαίου είναι εκεί και κάνουν επίδειξη σημαίας και δίνουν σιωπηρές, σκληρές απαντήσεις προς τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τόσο το θερμόμετρο ανεβαίνει μαζί με τον εκνευρισμό, για τον οποίο είναι γνωστοί οι τούρκοι, ότι δηλαδή χάνουν την ψυχραιμία τους.

Οι Επιτελείς ξέρουν πολύ καλά, πως όποιος στο στρατηγικό πεδίο χάνει πρώτος την ψυχραιμία του, οδηγείται σε μια σειρά λαθών τα οποία στην συνέχεια του στοιχίζουν πολύ ακριβά και αυτό ακριβώς περιμένουν με μνημειώδη ψυχραιμία και αποφασιστικό πνεύμα…..

loading...