10.000 ΝΕΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η κοινοπραξία SK Group και η Plasan ισραηλινών συμφερόντων, είναι η μόνη που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της ΕΛΒΟ. Ο Έλληνας επιχειρηματίας Αριστείδης Γλίνης πιθανότατα θα είναι ο επικεφαλής management της Ελληνικής εταιρείας και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, οι επενδυτές θα αναλάβουν να συγκροτήσουν την νέα εταιρεία σε διάστημα 3 μηνών.

Ένας κύριος στόχος των ισραηλινών επιχειρηματιών είναι να αποκτήσουν τα προϊόντα τους Ευρωπαϊκό και ΝΑΤΟικό «διαβατήριο» ώστε να εξάγονται με μεγαλύτερη επιτυχία στην διεθνή αγορά.

Οι νέες κατηγορίες οχημάτων που θα κατασκευάζει η νέα ΕΛΒΟ (σύμφωνα με πληροφορίες), θα είναι τρεις και θα περιλαμβάνουν στρατιωτικά οχήματα, οχήματα ειδικού τύπου και πολιτικά οχήματα. Ωστόσο, μπορεί να περιληφθούν και άλλα προϊόντα όπως φορητός οπλισμός, προστιθέμενα συστήματα θωρακίσεως οχημάτων και ηλεκτροπτικός εξοπλισμός.

Στρατιωτικά Οχήματα – Οχήματα Ειδικού Τύπου:
– Το SandCat, είναι ένα θωρακισμένο όχημα χωρητικότητας τεσσάρων ή πέντε ανδρών, το οποίο βασίζεται στο σασί των αμερικανικών πολιτικών φορτηγών Ford F-350 και F-550.
– To Guarder είναι ένα θωρακισμένο λεωφορείο για Αστυνομικές Δυνάμεις καταστολής, το οποίο βασίζεται στο σασί του γερμανικού ΜΑΝ SE (4X4) με χωρητικότητα 25 ανδρών.
Τα οχήματα είναι θωρακισμένα με σύνθετη θωράκιση που συνδυάζει στρώσεις μετάλλου, πλαστικού και κεραμικού υλικού, καθώς και διάκενα αέρα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και από τον Ελληνικό Στρατό, ιδίως τώρα που έχει ανακοινωθεί η αντικατάσταση 10.000 οχημάτων Mercedes και Steyr. Μάλιστα αν η νέα εταιρεία κερδίσει και το συμβόλαιο αντικαταστάσεώς τους, τα έσοδα της νέας ΕΛΒΟ θα είναι παχυλά για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Γιώργος Κ. Ανδρής / https://www.newsauto.gr

σχολιο Ξυπνηστε ρε
Θα αναβαθμισουμε τον στρατιωτικό μας στόλο ύστερα από παραγγελία (άρα πληρωμή), οπότε θα ανέβει η αξία της εταιρείας. Και βάση της σύμβασης που υπογράψαμε ύστερα από 3 χρόνια έχει δικαίωμα το κράτος να αγοράσει το 30 %(!!!).
Δλδ ο επενδυτής να πάρει σε 3 χρόνια το αρχικό του κεφάλαιο πίσω + τα κέρδη από τις όποιες παραγγελίες έχει μέχρι τότε…. Αυτές τις μπίζνες πως τις κλείνουμε ρε τα γατόνια;

loading...