BREAKING ISRAEL NEWS : ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ: «ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ»

Την Τρίτη το απόγευμα, δύο τεράστιες εκρήξεις ξέσπασαν μέσω του λιμανιού της Βηρυτού στις 6:07 τοπική ώρα, σκοτώνοντας εκατοντάδες και τραυματίζοντας χιλιάδες ακόμη. Από το πρωί της Τετάρτης, ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν τουλάχιστον 100 νεκροί με φόβους ότι το νούμερο θα μπορούσε να φτάσει πολύ υψηλότερα. Τουλάχιστον 4.000 άτομα τραυματίστηκαν. Η έκρηξη δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα σοκ που ήταν πραγματικά ορατό στα βίντεο. Καταστράφηκαν κτήρια που απέχουν 6 μίλια από την πηγή της έκρηξης. Οι δρόμοι γέμισαν με θρυμματισμένα γυαλιά.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

Ο Ραβίνος Γιόσεφ Μπέργκερ, ο ραβίνος του Τάφου του Βασιλιά Δαβίδ στο Όρος Σιών, σημείωσε ότι υπήρχε σαφώς υψηλό επίπεδο κρίσης για την έκρηξη.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε ο Ραβίνος Μπέργκερ. «Η εβραϊκή καρδιά απορρίπτει την ιδέα της έκρηξης στο κέντρο μιας πόλης. Αλλά το γεγονός είναι ότι η Χεζμπολάχ έχει ρίξει πυραύλους σε ισραηλινές πόλεις και έχει πάνω από 100.000 πυραύλους έτοιμους να εκτοξευτούν στο Ισραήλ. Από την ίδρυσή της, η Χεζμπολάχ έχει αφιερωθεί στην καταστροφή του Ισραήλ και στη δολοφονία των Εβραίων. Αυτή η έκρηξη περιείχε σίγουρα ένα υψηλό επίπεδο δικαιοσύνης, κάτι που το Ισραήλ θα ήταν απρόθυμο να θεσπίσει. “

«Και αυτό έπρεπε να έρθει τώρα αφού είμαστε τώρα στην εποχή του Μεσσία», είπε ο Ραβίνος Μπέργκερ. «Και η απόλυτη δικαιοσύνη πρέπει να εφαρμοστεί ώστε ο κόσμος να είναι στην κατάλληλη κατάσταση για να δεχτεί τον Μεσσία».

Ο ραβίνος ανέφερε τον Προφήτη Ησαΐα, σημειώνοντας ότι αυτή η σκληρή κρίση σηματοδότησε το έτος λύτρωσης.

Γιατί είχα προγραμματίσει μια ημέρα εκδίκησης, και έφτασε το έτος της λύτρωσής μου. Τότε κοίταξα, αλλά δεν υπήρχε κανένας να βοηθήσει. Κοίταξα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα για βοήθεια – Έτσι, το χέρι μου έκανε τον θρίαμβο, και η οργή Μου ήταν η βοήθειά Μου. Ησαΐας 63: 4-5

ΕΚΘΕΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ;

Σύμφωνα με μια εκδοχή γεγονότων, η έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά σε μια αποθήκη στο λιμάνι στην οποία αποθηκεύτηκε μεγάλη ποσότητα πτητικού λιπάσματος.

Το λίπασμα, 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, ήταν καθ ‘οδόν από τη Γεωργία προς τη Μοζαμβίκη τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν το πλοίο, το m / v Rhosus που φέρει τη σημαία της Μολδαβίας, αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες, αναγκάζοντάς το να σταματήσει στη Βηρυτό. Αξιωματούχοι του λιμένα αποφάσισαν ότι το πλοίο δεν ήταν ασφαλές για πλεύση και το πλήρωμα επαναπατρίστηκε. Το πλοίο εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του και το φορτίο εκφορτώθηκε σε αποθήκη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Το σκάφος έμεινε άδειο τα τελευταία έξι χρόνια, περιμένοντας την πώληση με δημοπρασία μαζί με το φορτίο.

Το νιτρικό αμμώνιο χρησιμοποιείται κυρίως στη γεωργία ως λίπασμα υψηλού αζώτου. Η άλλη σημαντική χρήση του είναι ως συστατικό εκρηκτικών μιγμάτων που χρησιμοποιούνται στην εξόρυξη, λατομεία και πολιτικές κατασκευές. Είναι το κύριο συστατικό του ANFO, ένα δημοφιλές βιομηχανικό εκρηκτικό που αντιστοιχεί στο 80% των εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται στη Βόρεια Αμερική. Παρόμοια σκευάσματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές. Πολλές χώρες καταργούν σταδιακά τη χρήση της σε εφαρμογές καταναλωτών λόγω ανησυχιών για το ενδεχόμενο κατάχρησης. Αν και δεν είναι εκρηκτικό με τη μορφή που πωλείται συνήθως, η θέρμανση ή οποιαδήποτε πηγή ανάφλεξης μπορεί να προκαλέσει βίαιη καύση ή έκρηξη.

Το νιτρικό αμμώνιο χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις και ο βομβαρδισμός του Ομοσπονδιακού Κτιρίου Alfred P. Murrah στην πόλη της Οκλαχόμα το 1995, στο οποίο σκοτώθηκαν 169 άτομα και τραυματίστηκαν 467, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο τόνων ΗΠΑ .

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΝΩΜΩΝ.

Το CNN ανέφερε τον Robert Baer, ​​πρώην πράκτορα της CIA με μεγάλη εμπειρία στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι η έκρηξη θα μπορούσε να προκληθεί αποκλειστικά από νιτρικό αμμώνιο. Ο Baer είπε ότι από αυτό που παρατήρησε στα βίντεο της έκρηξης. υπήρχαν στρατιωτικά πυρομαχικά και προωθητικά. Υποτίθεται ότι θα μπορούσε να ήταν μια κρυφή αποθήκη όπλων, αλλά δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκει.

«Κοιτάζεις εκείνη την πορτοκαλί μπάλα (της φωτιάς), και είναι σαφώς, όπως είπα, ένα στρατιωτικό εκρηκτικό.»

Ο Baer σημείωσε ότι η λευκή σκόνη που φαίνεται στα βίντεο του συμβάντος πριν από τη μεγάλη έκρηξη είναι πιθανώς ένδειξη ότι το νιτρικό αμμώνιο υπήρχε και καίγεται. Παρατήρησε επίσης πολλά πυρομαχικά να ξεκινούν μπροστά από τη μεγαλύτερη έκρηξη. Ο Baer είπε, ενώ πιστεύει ότι η έκρηξη δεν μοιάζει αποκλειστικά με νιτρικό αμμώνιο, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή ήταν μια επίθεση.

«Μοιάζει σχεδόν με ατύχημα», είπε. «Ήταν ανικανότητα και ίσως ήταν δολιοφθορά, αλλά το ερώτημα είναι αν ήταν στρατιωτικά εκρηκτικά, σε ποιον πήγαινε ή γιατί αποθηκεύτηκε εκεί;»

Ο Τόνι Μάι, πρώην ερευνητής εκρηκτικών υλών για το αμερικανικό Υπουργείο Αλκοόλ, Καπνού και Πυροβόλων Όπλων, ο οποίος τώρα εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλείας και εκρηκτικών, είπε στο CNN ότι το ενδεικτικό σημάδι ενός εκρηκτικού νιτρικού αμμωνίου ήταν ένα κίτρινο σύννεφο καπνού. Το ροζ ή κόκκινο σύννεφο που παρατηρήθηκε, είπε, «δεν ήταν σύμφωνο με το νιτρικό αμμώνιο».

Ο Μάι είπε ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν εμπλέκεται το νιτρικό αμμώνιο. Θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι υπήρχαν και «άλλα αντικείμενα», είπε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΕΠΙΘΕΣΗ»

Ο Λευκός Οίκος έστειλε τα συλλυπητήριά του στον λαό του Λιβάνου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου εξακολουθεί να διερευνά την αιτία της έκρηξης. Αλλά σε συνέντευξη τύπου , ο πρόεδρος πρότεινε μια διαφορετική αιτία για την καταστροφή, λέγοντας ότι «μοιάζει με μια φοβερή επίθεση».

«Φαίνεται ότι βασίζεται στην έκρηξη», είπε ο πρόεδρος. «Έχω συναντηθεί με μερικούς από τους σπουδαίους στρατηγούς μας και φαίνεται να αισθάνονται ότι ήταν. Αυτό δεν ήταν κάποιο είδος κατασκευαστικής εκδήλωσης. Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με αυτούς, και θα ήξεραν καλύτερα από ό, τι εγώ, φαίνεται να πιστεύουν ότι ήταν επίθεση. Ήταν μια βόμβα κάποιου είδους. “

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣΦΟΡΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Άουν κήρυξε τριήμερη περίοδο πένθους και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βηρυτό για δύο εβδομάδες. Στο λογαριασμό του προέδρου στο Twitter, ο Aoun είπε ότι ήταν «απαράδεκτο» το νιτρικό αμμώνιο να φυλάσσεται σε αποθήκη για έξι χρόνια χωρίς μέτρα ασφαλείας και ορκίστηκε ότι οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν τις «σκληρότερες τιμωρίες».

Ο Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε ότι είχε δώσει εντολή στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του να έρθει σε επαφή με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλάντενοφ, «προκειμένου να διευκρινίσει πώς μπορεί το Ισραήλ να βοηθήσει περαιτέρω τον Λίβανο». Ο υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκάντς και ο υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, ανέφεραν ότι το Ισραήλ «προσέφερε στη λιβανική κυβέρνηση – μέσω διεθνών διαμεσολαβητών – ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης”.

«ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΣΤΟ ΚΡΟΥΑΛΙ»

Ο Bezalel Smotrich, αρχηγός του κόμματος Tkuma και μέλος της συμμαχίας Knesset για τη Yamina (δεξιά), επικρίνει την προσφορά της κυβέρνησής του για βοήθεια σε έναν ορκισμένο εχθρό.

«Όσον αφορά τις προτάσεις για βοήθεια προς το Λίβανο, πρέπει να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ των δύο επιπέδων,» Smotrich έγραψε . «Αν αντλήσουμε πολιτικό όφελος από αυτό και κερδίσουμε πόντους στη διεθνή σκηνή και είναι προς το συμφέρον μας ούτως ή άλλως – υπέροχο. Αλλά ηθικά δεν έχουμε καθήκον ή ανάγκη να επεκτείνουμε τη βοήθεια σε ένα ξεχωριστό εχθρικό κράτος.

Ο Σμότριχ παραφράζει ένα ιδίωμα από τον Midrash Tanchuma: «Αυτός που έχει έλεος για τους σκληρούς θα καταλήξει να είναι σκληρός για τους ελεήμονες».

Ο Moshe Feiglin, αρχηγός του ελευθεριακού σιωνιστικού κόμματος Zehut , συμφώνησε με την εκτίμηση, σημειώνοντας ότι η έκρηξη έλαβε χώρα την εβραϊκή ημερομηνία της 14ης Av . Ο Feiglin ανέφερε το Ταλμούδ (Taanit 30a) που δήλωσε: «Δεν υπήρχαν καλύτερες ημέρες για το Ισραήλ από τις 15 του Av και του Yom Kippur».

« Δεν μπορείς πραγματικά να πιστέψεις ότι ήταν μια ακατάστατη αποθήκη καυσίμων – ναι…; Καταλαβαίνετε ότι η κόλαση έπρεπε να μας πέσει σαν βροχή πυραύλων ;! Έχω μια μικρή εμπειρία με εκρηκτικά. Η μεγαλύτερη έκρηξη στην οποία συμμετείχα ποτέ ήταν 2,5 τόνοι TNT. Αυτό που είδαμε χθες στο λιμάνι της Βηρυτού ήταν πολύ μεγαλύτερο. Το αποτέλεσμα της καταστροφής (χωρίς την ακτινοβολία) ήταν μια μικροσκοπική πυρηνική βόμβα. “

Ο Feiglin σημείωσε ότι η απειλή από τον Βορρά έχει αυξηθεί δραστικά από τότε που το Ισραήλ υποχώρησε από το νότιο Λίβανο το 2000.

«Για χρόνια προειδοποιώ ότι η απόσυρση από τον Λίβανο και η νέα στρατηγική ισορροπία εναντίον της Χεζμπολάχ (ειδικές ευχαριστίες στον Εχούντ Μπαράκ), έβαλαν το Ισραήλ σε μια ισορροπία απειλών που ισοδυναμεί με μια πυρηνική βόμβα στα χέρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στα βόρεια σύνορά μας. “

Άλλοι Ισραηλινοί συμφώνησαν, σημειώνοντας την πιθανότητα ότι η έκρηξη μπορεί να προκληθεί από όπλα ή υλικό που προορίζεται για χρήση εναντίον του Ισραήλ.

«Ρίξτε μια καλή ματιά στην καταστροφή στο λιμάνι της Βηρυτού και να θυμάστε ότι ήταν γραφτό να εκραγεί σε μας,»ο δημοσιογράφος Arnon Segal έγραψε . «Και οι εχθροί μας που κλαίνε τώρα θα χαιρόντουσαν τότε. Πόσο κακό υπάρχει, πόσο σκοτάδι και πόσο καλοσύνη έχει κάνει ο Δημιουργός του κόσμου μαζί μας. “

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΛΕΒΑΝΟΝ

Υπάρχει μια σιωπηρή αλλά σαφής βιβλική σύνδεση που συνδέει το Ναό του Όρους στην Ιερουσαλήμ με τον Λίβανο με το Δευτερονόμιο.

Επιτρέψτε μου, προσεύχομαι, να διασχίσω και να δω την καλή γη στην άλλη πλευρά του Γιάρντεν , εκείνη την καλή χώρα λόφου, και τον Λίβανο. ” Δευτερονόμιο 3:2

Το Yalkut Shimoni , μια συλλογή από ραβινικά σχόλια για τη Βίβλο που πιστεύεται ότι είχε συντεθεί τον 13ο αιώνα, σημείωσε ότι σε αυτόν τον στίχο, το «βουνό» αναφέρεται στο όρος του ναού στην Ιερουσαλήμ από τότε που ο βασιλιάς Δαβίδ το αναφέρει ως τέτοιο στους Ψαλμούς.

Ποιος μπορεί να ανέβει στο βουνό του Χασέμ ; Ποιος μπορεί να σταθεί στον ιερό του τόπο; Ψαλμοί 24: 3

Στη συνέχεια, ο Yalkut Shimon σημειώνει ότι ο Ναός αναφέρεται ως Λίβανος από τους προφήτες.

Διότι είπε ο Χάσεμ σχετικά με το βασιλικό παλάτι του Ιεχούδα : Είσαι όπως ο Γιλάντ για μένα, ως η κορυφή του Λιβάνου. Αλλά θα σε κάνω μια έρημο, ακατοίκητες πόλεις. Ιερεμίας 22: 6

Ο λόγος για τον οποίο αναφέρεται ο Ναός ως «Λίβανος» είναι ότι «λευκαίνει τις αμαρτίες του Ισραήλ σαν χιόνι» όπως περιγράφεται από τον Ησαΐα.

«Έλα, ας φτάσουμε σε μια κατανόηση», λέει ο Χασέμ . Γίνε οι αμαρτίες σου σαν βυσσινί, Μπορούν να γίνουν ασπρόμαυρες. Αν είναι κόκκινο όπως το βαμμένο μαλλί, μπορούν να γίνουν σαν δέρας. ” Ησαΐας 1:18

Αυτή η αναλογία είχε πρακτική βάση καθώς ο Λίβανος έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στην κατασκευή του Ναού του Σολομώντα. Ο Βασιλιάς Χιράμ παρείχε τους φημισμένους Κέδρους του Λιβάνου καθώς και εξειδικευμένους τεχνίτες. Μια πυρκαγιά στο Λίβανο θυμίζει τη φωτιά που κατέστρεψε το ναό του Σολομώντα. Ο Ταλμούδ (Μπάμπα Κάμα 60β) σημείωσε ότι ο Ναός που καταστράφηκε από πυρκαγιά θα ξαναχτιστεί από πυρκαγιά.

Εγώ, ο Θεός, ανάβω φωτιά στη Σιών, όπως αναφέρεται: «Ο Κύριος έχει εκπληρώσει την οργή Του, έχει εκχυλίσει τον έντονο θυμό Του. και έχει ανάψει μια φωτιά στη Σιών, η οποία έχει καταβροχθίσει τα θεμέλια της »(Θρήνοι 4:11).

Και θα το φτιάξω με φωτιά στο μέλλον, όπως δηλώνεται: «Γιατί εγώ, λέει ο Κύριος, θα είμαι γι ‘αυτήν ένα τείχος φωτιάς γύρω του. και θα είμαι η δόξα μέσα της »(Ζαχαρίας 2: 9).

«Το Ισραήλ πάντα επέζησε από εχθρούς», σημείωσε ο Ραβίνος Μπέργκερ. «Με το θέλημα και τη χάρη του Θεού καταφέραμε να υπερασπιστούμε τη γη μας στρατιωτικά. Αλλά τώρα, βλέπουμε μια διαφορετική σκηνή. Υπάρχουν όλες αυτές οι εκρήξεις στο Ιράν και τώρα αυτή η έκρηξη στον Λίβανο. Τώρα, βρισκόμαστε στο στάδιο όπου ο Θεός ενεργεί ενάντια στους εχθρούς μας και το Ισραήλ δεν χρειάζεται να σηκώσει το δάχτυλό του. Όλες οι φρικαλεότητες που προφητεύονται να έρθουν πριν από την τελική λύτρωση είναι κρίσεις, ακόμη και ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ που θα προέλθει από το βορρά. Δεν είναι ένας πόλεμος με στρατιωτικούς στόχους και στον οποίο οι ισχυροί θα κερδίσουν. Θα μοιάζει με πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι μια απόφαση που θα σκοτώσει όλους εκείνους που ήρθαν εναντίον του Ισραήλ ».

breakingisraelnews.com

loading...