ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Η «κρίσιμη» ερώτηση που έγινε στον πρωθυπουργό ΜΕΣΑ στο Μέγαρο Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς…
Και εκεί που η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ετέθη η… «κρίσιμη» ερώτηση στον πρωθυπουργό, ο οποίος υποδέχτηκε τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θα πάνε διακοπές.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Δημοσιογράφοι: Θα πάμε φέτος διακοπές;
Κ.Μητσοτάκης: Να πάτε
Δημοσιογράφοι: Να πάμε και στο Καστελόριζο;
Κ.Μητσοτάκης: Να πάτε. Εγώ θα είμαι στις 6. Αυγούστου στην Χάλκη, εκεί που θα εγκαινιάσω το κέντρο Υγείας του νησιού.

Κατά τα άλλα, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο κατά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με την Φώφη Γεννηματά άνοιξε την συζήτηση-ενημέρωση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Στα διαδοχικά τετ-α-τετ στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε αποφασισμένος να διατηρήσει σταθερά την «γραμμή» του γόνιμου διαλόγου και της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τα εθνικά θέματα, ενημέρωσε αναλυτικά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τα νέα δεδομένα και ζήτησε τις προτάσεις τους για την στάση της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις της συγκυρίας.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για θετικό κλίμα και διάθεση διαλόγου παρά τις επιμέρους διαφορές  αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων».

loading...