ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ


Γράφει ο Ηλ. Παλιάτσος

Να πως επιδιώκεται να ξεχαρβαλωθεί η Παιδεία στην μετακορωναϊό εποχή με το πρόσχημα τής προστασίας τών μαθητών (βλ. αυριανών
πολιτών) από την «πανδημία».

Γνωρίζουμε πολύ καλά που το πάνε οι δήθεν ενδιαφερόμενοι εντολοδόχοι (κομματάρχες, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και συστημικοί επιστήμονες) που δέχτηκαν αντί κάποιας γενναιόδωρης αμοιβής (υπολογιζόμενη σε εκατομμύρια) να πουλήσουν, παντοιοτρόπως, την μάνα και τον πατέρα που τους γέννησαν, εν προκειμένω, κάθε ιερό και όσιο.

Φωτογραφία 1η: Όπως φαίνεται, τα παιδιά κατά την διάρκεια τού διαλείμματος, υπό την εποπτεία τών δασκάλων (βλ. φωτογραφία) χαιρόντουσαν τα παιχνίδια ενώ, ταυτόχρονα, διαμόρφωναν την κοινωνική τους συμπεριφορά και τις μεταξύ των σχέσεις που σε πολλές περιπτώσεις διαρκούσαν και για την υπόλοιπη ζωής τους.

Τότε οι δάσκαλοι εργαζόντουσαν και κατά την διάρκεια τών διαλειμμάτων χωρίς να πίνουν Espresso.

Φωτογραφία 2η: Έπειτα από την διδασκαλία ακολουθούσαν σχετικές ερωτήσεις και η πλειονότητα τών μαθητών ανταποκρινόταν σ’ αυτές σηκώνοντας το χέρι τους.

 Σε κάθε Τάξη (μικρή ή μεγάλη) υπήρχε η εικόνα τού Χριστού και τών Ηρώων που πρόσφεραν κ ά τ ι από την ζωή τους για να στήσουν την Ελλάδα στα πόδια της, όπως, επίσης, υπήρχε και ένας Γεωφυσικός και Πολιτικός χάρτης που βοηθούσε τους μαθητές να κατανοήσουν την έννοια και το μέγεθος τής Πατρίδας.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...