4 μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ υπο παραίτηση για απευθείας ανάθεση 32 εκατ. ευρώ στην Marketing Greece

Γκερέκου ,Πολίτης, Μητσολίδου και Πασχαλίδου παραιτούνται για την παράνομη αναθεση.

Μετά το δημοσίευμα μας (amazonios.net) για το σκάνδαλο από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη..Απο ΕΟΤ με απ ευθείας ανάθεση ακόμη 32 εκ ευρώ για διαφήμιση!!! είχαμε αντιδράσεις και 4 μέλη του ΕΟΤ και μέσα σε αυτά την Πρόεδρο του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου να αρνούνται την υπογραφή της παράνομης Ανάθεσης και στη πορεία να δοθούν σε Φιλικά Μέσα ενημέρωσης του Μητσοτάκη!! Στην Marketing Greece είναι η σύζυγος του κ.Ρέτσου Προέδρου του ΣΕΤΕ.. Φράξια Κυριάκου.
Τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ τελούν υπό παραίτηση αιφνιδίως επειδή διαφώνησαν με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στην εταιρεία Marketing Greece, αρμοδιότητα η οποία ανήκει στον ΕΟΤ
Την παραίτηση τεσσάρων μελών του ΔΣ του ΕΟΤ είχε ως αποτέλεσμα η απόφαση του υπουργού Τουρισμού να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας, ύψους 32 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία που σχετίζεται άμεσα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία».
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης, η Αγγελική Μητσολίδου, η Βαρβάρα Αυδή και η Χαρά Πασχαλίδου, μέλη του Δ.Σ του ΕΟΤ, επικεφαλής της οποίας είναι η Άντζελα Γκερέκου, τελούν υπό παραίτηση αιφνιδίως επειδή διαφώνησαν με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία Marketing Greece.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, σημειώνει η εφημερίδα εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν παράγοντες του τουρισμού, ωστόσο φαίνεται πως ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΕΤΕ.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε ότι «ο υπουργός Τουρισμού καταστρατηγώντας κάθε όρο διαφάνειας, αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην Marketing Greece ΑΕ την προώθηση και προβολή της χώρας, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΟΤ».
loading...