Που οφείλονται οι επιθέσεις στον Σωτήρη Τσιόδρα

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Αυτή η συνεχιζόμενη επίθεση και προσπάθεια αποδόμησης του Σωτήρη Τσιόδρα καταντά γελοία.
Οργίζομαι όταν βλέπω κάποιους να περιμένουν στις γωνίες σαν σκιές, την ευκαιρία να βγουν από την μετριότητα και την άγνοιά τους και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πριονίζουν την σκάλα που στην κορυφή της βρίσκονται άξιοι άνθρωποι με πλούσιο επαγγελματικό και επιστημονικό βιογραφικό.
Όχι φυσικά γιατί πιστεύουν ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έχει γνώσεις και ικανότητες ( Υπότροφος ερευνητής στο Χάρβαρντ με μεταπτυχιακά διπλώματα είναι ο άνθρωπος ) αλλά γιατί φέρνει με επιτυχία την αποστολή που ανέλαβε.
Είναι εκείνοι οι σκοτεινοί τύποι που αδυνατούν να ανέβουν το δικό τους πρώτο σκαλοπάτι στην κλίμακα αξιοσύνης τους και το μόνο που επιθυμούν είναι να γκρεμίσουν όλους τους άλλους που έφτασαν στην κορυφή, από ζήλεια, από κακία και το χειρότερο, από κομματικές σκοπιμότητες.
Γιατί όλη αυτή η κακόβουλη επίθεση είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι έχει σαν στόχο τον σεμνό καθηγητή.
Όλα φυσικά ξεκινούν από το γεγονός ότι αυτή του την επιτυχία, την πιστώνεται το αντίπαλο κόμμα της Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό τους καίει.
Και αυτό δεν το αντέχουν.

Την προσπάθεια αποδόμησης του Σωτήρη Τσιόδρα την ξεκίνησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός από την «Αυγή», για να πάρουν μετά το φτυάρι τα ιντερνετικά τους παπαγαλάκια που κάποτε τα πλήρωναν με το κομμάτι να διαδίδουν fake news.
Ποιος είναι ο Θανάσης Καρτερός;
Είναι ο άνθρωπος που προσπαθούσε να μας πείσει κάποτε, μέσα από τις στήλες του «Ριζοσπάστη», ότι όχι μόνο δεν υπήρξε ατύχημα στο Τσερνομπίλ, αλλά ότι όλο αυτό ήταν μια προπαγάνδα της δύσης και καλούσε τον κόσμο να μην πιστεύει στα ψέματα και να τρώει άφοβα λαχανικά.
Είναι ο ίδιος που αργότερα εργάστηκε για χρόνια στο συγκρότημα Αλαφούζου. Ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ, ό, τι είναι δηλαδή σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε που τόσο έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του επιστρατεύθηκε να ενισχύσει την «Αυγή» και έγινε λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα.
Με αυτόν τον λογογράφο πώς να μην είναι εγγυημένη η αξιοπιστία των λόγων που ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση ενός συμπαθούς στον Ελληνικό λαό προσώπου δεν έχει σαν στόχο τον ίδιο τον καθηγητή φυσικά.
Δεν τους ενδιαφέρει εκείνος. Και γιατί να τους νοιάζει άλλωστε. Δεν διεκδικούν την θέση του.
Ο Μητσοτάκης είναι ο στόχος. Τους ανησυχεί η αίσθηση που επικρατεί στην κοινωνία ότι με την βοήθειά του διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση και μέσα από αυτήν αποκόμισε πολιτικά οφέλη.
Αυτό τους τρομάζει. 
Βλέπετε όταν δεν μπορούν να χτυπήσουν τον ίδιο, γιατί ό,τι επιχειρήματα είχαν, είτε «κάηκαν» στις προηγούμενες εκλογικές τους ήττες, είτε δεν έχουν πια καινούρια γιατί η κυβέρνηση δείχνει αυτή την στιγμή να έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, αλλά και ενός μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνουν λίγο πιο χαμηλά τον σάκο του μποξ.
Γι’ αυτό, σύμφωνα με την δική τους λογική, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τρωθεί το γόητρο, η εκτίμηση και ο σεβασμός που έχει ο κόσμος στο πρόσωπο του καθηγητή, μήπως κι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή ήταν πάντα η τακτική τους. Η προσπάθεια αποδόμησης του αντιπάλου με ψέματα, συκοφαντίες η με μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από τα ψέματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν άλλωστε.
Το επιχείρησαν στο πρόσφατο παρελθόν όταν έβαλαν στο στόχαστρο πάλι την διανόηση για την κριτική που τους έκανε.
«Γερμανοτσολιάς» ο Αρκάς, «Ελαφρόμυαλος» ο Ράμφος, «Αλήτης»  ο Χειμωνάς, «Προδότης» ο Χωμενίδης, “Ξευτίλας” ο Ματθαίος  Γιωσαφάτ, «Τρελός» ο Γραμματικάκης, «Φασίζουσα» η Αρβελέρ, «Θλιβερή εξέλιξη» ο Μίκης Θεοδωράκης, αυγά και στην Σώτη Τριανταφύλλου, επίθεση στην Λένα Διβάνη και τόσους άλλους.

Το επιχειρούν και τώρα στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα.
Και ο κατήφορος δεν θα έχει πάτο.
Όσο παραμένει μεγάλη η ψαλίδα της διαφοράς των δύο κομμάτων, τόσο λυσσαλέα θα είναι η προσπάθεια να γκρεμιστούν τα είδωλα.
Όσο οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν πτώση στην δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα τόσο τα κομματικά έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ και τα ιντερνετικά παπαγαλάκια τους θα ρίχνουν την χολή τους στον Σωτήρη Τσιόδρα προσπαθώντας μέσω αυτού να χτυπήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα σκαλίζουν σαν τους τυφλοπόντικες μέρα και νύχτα συρτάρια και ντουλάπες για να βρουν σκελετούς.
Σε τι ολίσθημα έπεσε όταν ήταν νέος, αν αργότερα είχε κάποια εξωσυζυγική σχέση, αν πέρασε πριν 10 χρόνια με κόκκινο η αν είπε κάποτε κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που πιστεύει τώρα, για να θαμπώσουν την τωρινή του επιτυχή πορεία αλλά και τα θετικά αποτελέσματά του.
Η φιλοσοφία τους, η ιδεολογία τους, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τα πράγματα μέσα στην μετριότητά τους, προσβλέπει στο να εξουσιάζουν τον ικανό οι μέτριοι, οι ανίκανοι τον άξιο και να τοκίζουν πολιτικά στην κάθε κρίση.
Μια άλλη κρίση άλλωστε τους έφερε στην εξουσία και στην πλάτη αυτής της καινούργιας, προσβλέπουν να παίξουν κάποιο ρόλο και στο μέλλον ..

loading...