“ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ….”

Αντιπτέραρχος ε.α. Κ. Ιατρίδης: «Καλά έκανε το ΥΠΕΘΑ και έβγαλε το βίντεο που το Ελληνικό Mirage Lockαρε το τουρκικό F16, για να αναπτερωθεί λίγο το ηθικό. Άλλωστε, αυτό που δείχνει το βίντεο, γίνεται εδώ και 40 χρόνια.
(…) Δεν τους ενδιαφέρει τους Τούρκους, γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα και αυτό είναι το ανησυχητικό!

Πρέπει να μας προβληματίσει και να δώσουμε μια άλλη απάντηση, αφού πρώτα καθίσουμε και χαράξουμε μια άλλη πορεία. Αν πρέπει ή όχι να κάνουμε κατάρριψη, η απάντηση είναι άμεσα όχι, όταν το ανέχεσαι 40 χρόνια!
Πλην όμως θα μπορούσες να ενημερώσεις τους συμμάχους, την Ευρώπη, την Αμερική και βεβαίως την Τουρκία, ‘ότι κοιτάξτε να δείτε, μην το ξανακάνετε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυναμικά και στρατιωτικά. Μην μας αναγκάζετε να το κάνουμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας’»
__________

Πέμπτη 7 Μαίου: Στις 14:19 ζεύγος τουρκικών F16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια, στις 14:25 πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια και στις 14:26 πάνω από την Παναγιά και πάλι στα 26.000 πόδια.

Συνολικά οι τούρκοι πραγματοποίησαν 11 Παραβιάσεις, εμφανώς εκνευρισμένοι αλλά και “παγωμένοι”, μετά το τελευταίο Lockάρισμα και το κυνηγητό της 3ης Μαίου από τους Έλληνες χειριστές των Mirage….

Κώστας Σαρικάς / https://newpost.gr

loading...