Το ψηφιακό πιστοποιητικό και ο έλεγχος των μαζών

Είναι πια φανερό πως ο πανδημικός έλεγχος των μαζών κλιμακώνεται – ενώ η υποχρεωτικότητα των εμβολίων που ήδη θεσμοθετείται σε πολλά κράτη με την επίκληση της πανδημίας, θα εξασφαλίζεται επί πλέον με το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, αφού διαφορετικά δεν θα μπορεί να ταξιδέψει κανείς πουθενά.

Δυστυχώς αυτοί που προβληματίζονται σήμερα, είναι παραδόξως εκείνα τα γραφικά άτομα που πιστεύουν εύκολα σε θεωρίες συνωμοσίας – ή τις «πλέκουν» μόνοι τους για να εξισορροπήσουν την άγνοια τους, τη φτώχεια τους, τα δεινά τους, την ανικανότητα τους, την κοινωνική τους περιθωριοποίηση, την ανασφάλεια τους, τα συμπλέγματα κατωτερότητας τους κοκ.

Όλοι εκείνοι δηλαδή που απαξιωμένοι από την κοινωνία, χρειάζονται να ανήκουν κάπου για να επιβιώσουν ψυχολογικά – συνήθως σε ναζιστικές ομάδες, σε ακροδεξιές, σε ρατσιστικές, σε θρησκευτικές κοκ. Υπάρχουν δε πάντοτε πολιτικές ή άλλες κινήσεις που τους εκφράζουν και που ταυτόχρονα έχουν στόχο την εκμετάλλευση τους – οπότε οι δύστυχοι αυτοί είναι καταδικασμένοι να χάνουν πάντοτε.

Εν τούτοις, τα παραπάνω δεν είναι ούτε γραφικά, ούτε θεωρία συνωμοσίας – αλλά αυτό που προβλέπεται να συμβεί στο θαυμαστό καινούργιο κόσμο, στο νέο είδος ολοκληρωτισμού και στη νέα τάξη πραγμάτων που αναδύεται στη Δύση. Πρόκειται για την επαλήθευση του 1984 του Orwell. Για την απόλυτη κυριαρχία των ελίτ επάνω στις μάζες, για έναν ιδιότυπο κομμουνισμό των υπερβολικά πλουσίων και ισχυρών, με την ευκαιρία της πανδημίας και του υγειονομικού εκφοβισμού – καθώς επίσης της ανυπαρξίας/εξαφάνισης των ανθρώπων που κάποτε σκέφτονταν, αντιδρούσαν πολιτικά και αμφέβαλλαν για τα πάντα, ιδίως των νέων.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...