Έλληνας: Η λέξη που απαγορευόνταν 1500 χρόνια με ποινή θανάτου!

Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται.
Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.

Του Θωμά Ηλιόπουλου

Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.

Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί.

Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.

Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.

Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας. Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά.

Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες!

Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;

Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται. Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού.

Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό;

Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.

Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:

Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα,
Μεθύστε με το αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα.

Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!*Ο ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι εκπαιδευτικός στη Μελβούρνη και αρθρογράφος σε ομογενειακά και Ελληνικά έντυπα.

via

loading...

17 thoughts on “Έλληνας: Η λέξη που απαγορευόνταν 1500 χρόνια με ποινή θανάτου!

  1. Οι σύγχρονοι προπαγανδιστές στηρίζουν την εκδοχή τους για το 1821 πάνω σε μυθοπλασίες περί δήθεν ελληνικότητας της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της ιστορικής ενότητας της ελληνικής φυλής από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα, παραβλέποντας πως ο ιστορικός βίος της αρχαίας Ελλάδας τερματίζεται οριστικά με την ανακήρυξη του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του Βυζαντίου.

    Μετά την επέκταση και εδραίωση του χριστιανισμού, ο ελληνικός πολιτισμός ταυτίζεται με την ειδωλολατρία. Η φανατική αντιπαλότητα ανάμεσα στην Εκκλησία και στις διάφορες φιλοσοφικές σχολές στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, το μίσος κατά του ελληνικού πολιτισμού, θα εγείρει τέτοια ανθελληνική λαίλαπα που τελικά το μόνο που θα μείνει να θυμίζει κάτι απ΄την κλασική Ελλάδα είναι η γλώσσα.

    Ακόμα και η λέξη Έλληνας ήταν υβριστική και σήμαινε τον ειδωλολάτρη, τον άπιστο.

    Η πιο διαδεδομένη γλώσσα τον καιρό εκείνο στη λεκάνη της ανατολικής μεσογείου ήταν η απλή ελληνική, κι αυτή φυσικά διάλεξε η νέα θρησκεία για την εξάπλωσή της.

    Παρόλα αυτά το μωσαϊκό των λαών που κατοικούσε στη βυζαντινή αυτοκρατορία (πενήντα περίπου λαοί), δεν είχε καμία συνείδηση ότι καταγόταν από τους αρχαίους Έλληνες.
    Μέχρι και το 10ο μ.χ. αιώνα αποκαλούσαν τους εαυτούς τους ρωμαίους και το κράτος ρωμαϊκή βασιλεία που δεν ήταν παρά η συνέχεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην ανατολή.
    Ακόμη και η ονομασία βυζαντινή αυτοκρατορία είναι πολύ μεταγενέστερη.

    Όταν αναφερόμαστε στα βυζαντινά χρόνια μπορούμε να μιλάμε για χριστιανική αυτοκρατορία αλλά σε καμία περίπτωση για ελληνική. Οι μύθοι που θέλουν τους υπηκόους της βυζαντινής αυτοκρατορίας να έχουν ασπαστεί τον ελληνικό πολιτισμό και να έχουν ομογενοποιηθεί γύρω απ’ αυτόν και γύρω από τη γλώσσα, μόνο στη σφαίρα της νοσηρότερης φαντασίας μπορούν να ανήκουν.

    Μέχρι και τουλάχιστον το 14ο μ X αιώνα φαίνεται πως ακόμα κι οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου είχαν πλήρη άγνοια για τη παλαιά ελληνική ιστορία. Εξάλλου και η σύνθεση του πληθυσμού μετά τις αλλεπάλληλες σφαγές των Βυζαντινών, τις σταυροφορίες, τους αποικισμούς και τις μετακινήσεις πληθυσμών μόνο ελληνική δε μπορεί να χαρακτηρισθεί.
    Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα λαών που περιλαμβάνει ολίγους παλαιοελλαδίτες (Ρωμιούς), Σλάβους, Βούλγαρους, Αρβανίτες, Βλάχους, Άραβες (στη Ρόδο και στη Κρήτη), Εβραίους, Αρμένιους.

    Κατά την οθωμανοκρατία η είσπραξη των φόρων υπήρξε η βασική και πλέον προσοδοφόρα αρμοδιότητα των προυχόντων, ενώ με το καιρό τους παραχωρήθηκαν και διοικητικές, δικαστικές και αστυνομικές αρμοδιότητες από τους Οθωμανούς, στους οποίους δεν ήταν αναγκασμένοι να λογοδοτούν για τον τρόπο άσκησης τους παρά μόνο για τα αποτελέσματά τους.

    Στην αβάσταχτη φορολογία του τουρκικού κράτους με τον κεφαλικό, τη δεκάτη και τους διάφορους άλλους έκτακτους φόρους ερχόταν να προστεθεί κι ο φόρος που κάθε χριστιανός ραγιάς έπρεπε να καταβάλει στην Εκκλησία, ο επονομαζόμενος ρόγα ή ζητεία που άγγιζε το 1/3 του ετήσιου εισοδήματος κάθε χριστιανικής οικογένειας!

  2. Έτσι ακριβώς συνελληνα και το absurd στην όλη ιστορία,
    είναι ότι ο νεοέλληνας όχι μόνο ξέχασε τις ρίζες του
    και την ιστορία του, αλλά υμνεί τους σφαγείς του!

  3. ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΒΓΗΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ
    ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΩ
    ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ
    ΧΑΡΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ
    ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ
    – ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΒΡΕΘΗΚΕ.
    ΚΡΙΜΑ !!! ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ 20ΧΙΛΙΑΡΑ…
    ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ.
    ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ ΔΙΕΓΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ – ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ – ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ…

  5. **************************************************
    Αυτό το ''η λέξη Έλληνας απαγορευόταν με ποινή θανάτου'' ηχεί μεγίστη ανοησία.
    Ως απόδειξη της ανοησίας αναφέρω το γεγονός ότι η λέξη «Έλλην» καταγράφεται στην Καινή Διαθήκη. Άρα όποιος διάβαζε την λέξη «ΕΛΛΗΝ» στην Καινή Διαθήκη … καταδικάζονταν
    σε θάνατο !!!!!!!!

    Αιδώς Αργείοι !!!
    **************************************************

  6. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ.

    Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ.

    ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΑΝ Ο ΛΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ. ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
    Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΕΚΑΜΨΕ Η ΑΘΗΝΑ.

    να γκρεμίσουν τα Μακρά Τείχη και τα τείχη του Πειραιά.

    να αποχωρήσουν από τις άλλες πόλεις που είχαν και να περιοριστούν στη δική τους.

    να επιτρέψουν στους εξόριστους να επιστρέψουν.

    για τον αριθμό των πλοίων ήταν υπεύθυνοι να αποφασίσουν ο Λύσανδρος και οι υπόλοιποι Σπαρτιάτες επί τόπου.

    Ο Λύσανδρος στη συνέχεια, έχοντας μεταφέρει τα πλοία και τους αιχμαλώτους και όλα τα άλλα στη Λάμψακο, συγκάλεσε τους συμμάχους σε συνέλευση όπου τέθηκε το ζήτημα του τι θα αποφασίσουν σχετικά με όσους είχαν αιχμαλωτίσει. Και οι Σπαρτιάτες μαζί με τους συμμάχους τους, από τους συλληφθέντες άφησαν ελεύθερους όσους δεν ήταν Αθηναίοι αλλά σύμμαχοι και μισθοφόροι, ενώ προχώρησαν στην εκτέλεση των Αθηναίων κατηγορώντας τους για καταπάτηση των άγραφων θεϊκών νόμων που αφορούσαν τη συμπεριφο­ρά προς τους ομήρους και τους αιχμαλώτους πολέμους. Τους κατηγόρησαν, ανάμεσα στους υπόλοιπους Αθηναίους και τον Αθηναίο στρατηγό Φιλοκλή, ο οποίος ήταν ο στρατηγός που είχε καταγκρεμίσει τους ναύτες από τις τριήρεις της Κορίνθου και της Άνδρου, τον οποίο σκότωσε ο ίδιος ο Λύσανδρος, για παρανομίες και για εγκληματίες πολέμου.

    Η σκληρή αυτή απόφαση και η βιαιότητα των εκτελέσεων χιλιάδων Αθηναίων αιχμαλώτων βασίσθηκε σε απόφαση που είχαν προηγουμένως λάβει οι Αθηναίοι να προχωρήσουν σε κόψιμο του δεξιού χεριού των αιχμαλώτων ή σε «αντιχειρία», δηλ. κόψιμο του δεξιού αντίχειρα των αιχμαλώτων, ώστε αυτοί να μην ξαναμπορέσουν να πιάσουν στα χέρια τους δόρυ αλλά να είναι σε θέση να κρατούν κουπί επανδρώνοντας τα αθηναϊκά πλοία ως κωπηλάτες, είτε να δουλεύουν σε καταναγκαστικά έργα. Για το ψήφισμα της Εκκλησίας του δήμου στην Αθήνα για «αντιχειρία» μάς πληροφορεί ο Πλούταρχος από τη Χαιρώνεια της Βοιωτίας (1ος-2ος αι. μ.Χ.), ο μεγαλύτερος βιογράφος της αρ­χαιότητας στον «Παράλληλο Βίο» του «Λύσανδρος», το έτερο ήμισυ του ζεύγους είναι ο «Σύλλας», τμήμα από το έργο του «Παράλληλοι Βίοι».

  7. Μονο κοντα στον χριστο θα μαθουμε την πραγματικη ιστορια μας. Ο καθενας γραφει εδω οτι θελει και οτι τον εξυπηρετει. Και οσο για τον σωρρα ασε τα ανεγκεφαλα να τρεχουν. Αφου δεν θελουν χριστο και θελουν δια, ειναι αξια της μοίρας τους. Μονο μην τρομαξετε αν μεθαυριο δειτε τον σωρρα το ποιο πιστο πιονι της νεας ταξης. Ετσι την παθατε και με τον τσιπρα μια ζωη αφελεις και ευκολοπιστοι στον καθε κλοουν.

  8. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ Ο,ΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΥΔΑΙΑ ΤΑ ΘΕΙΑ
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΕΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ

    ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΣTΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ

    ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
    ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΥΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ COPY PASTE
    ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΟΠΩΣ

    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
    25 Μαρτίου 2019 – 9:09 π.μ.
    ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ SITE ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ KAI ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ SOROS ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

  9. Την εβραϊκή σου πίστη την γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, κανείς δεν
    ασχολείται με την γελειότητά σας που ξερνάτε κάθε μέρα λες και το κάνατε
    κατηχητικό το ιστολόγιο και οι απαντήσεις είναι κατά 90% λεχθέντα
    και γραφέντα από τα χριστιανικά σκουλήκια.
    Αλλά είναι αυτό που σας πονάει περισσότερο, η αλήθεια.

    Επίσης αυτοί που βρίζουν χυδαία είναι τα χριστιανά,
    εσύ μόνο προκαλείς και προβοκάρεις, άθλιο υποκίμενο.

    Κράτα την πίστη σου μέσα σου, γιατί πρέπει με ψέματα να την διαφημηζεις?
    Γιατί πρέπει να βρίζετε τα σεβασματα των προγόνων μας?

    Ποτέ κανείς σας δεν ολοκλήρωσε μια συζήτηση, γιατί ούτε επιχειρήματα έχετε,
    ούτε γνωρίζετε του τι πιστευετε και όταν κάποιος σας ξεμπροστιάζει, τότες
    αρχίζετε τα γαλικα, νεκρές μάνες, οικογένεια, παιδιά, τίποτα δεν γλυτώνει
    από την λύσσα σας προκειμένου να φιμώσετε την αλήθεια, μια αλήθεια για
    τα εγκλήματα των ιουδαιοχριστιανών κατά των Ελλήνων.

  10. Δάσκαλε,

    Ευχαριστώ για την έγκριση του σχολίου μου, θα ήθελα να γράψω περισότερα
    σε αυτό το θρησκόπληκτο ζόμπι που πάντα βρίζει και προβοκάρει,
    αλλά δεν το έκανα γιατί φοβούμουν δεν θα το εγκρίνεις.

    Πρέπει να μάθουν τα χριστιανά, ότι πουθενά στον κόσμο ΔΕΝ γίνεται αυτή η άθλια
    κατήχηση με ψέματα και ύβρεις, μόνο στην παπαδοκρατία της Ελλάδας, στο λίκνο
    του πολιτισμού που οι ιουδαιοχριστιανοι μεταμόρφωσαν σε λίκνο αμοραλισμού.

    Ο πιστός, ότι και αν πιστευει, πρέπει να κλείνει μέσα του την πίστη του,
    να προσευχεται και να είναι καλοπροαίρετος, αυτά τα χριστιανικά κτήνη που
    μαζωχτήκανε στο blog σου, βρίζουν τα σεβασματα των προγόνων μας, προβοκάρουν
    και βρίζουν χυδαία τον όποιον τολμά να πει κάτι αντίθετο και το γελειότερο
    όλων, κατηγορούν εμάς ότι βρίζουμε, είμαστε με τον Σώρρα, με τον σόρος,
    με σατανάδες και ότι άρρωστο περάσει από το μυαλό τους.

    Με εκτίμηση!
    Stergios

  11. ω ελλας τι τραβας ολας τας ωρας
    το ειπε και ο απατεωνας εγκλειστος
    στας φυλακας αρτεμης σωρρας

  12. Η προσφορά της Εκκλησίας όπως την είδαν οι αγωνιστές του 1821

    Στρατηγός Μακρυγιάννης

    «…και βρίζουν, οι πουλημένοι εις τους ξένους, και τους παπάδες μας, οπού τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τούς είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον διά να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας ωσάν λεοντάρια. Ντροπή, Έλληνες!».

    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

    «Σαν μια βροχή ήρθε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι γραμματισμένοι και οι έμποροι, όλοι συμφωνήσαμε στον ίδιο σκοπό και κάναμε την επανάσταση… Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν από όσας γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών τους είναι εμφύλιος πόλεμος· ο εδικός μας πόλεμος ήτο πλέον δίκαιος. Ήτον έθνος με άλλον έθνος».

    Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Γαζής

    «Η ημέρα (της Επανάστασης), την οποίαν επιθυμούσιν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε … διά να λάμψη πάλιν ο Σταυρός και να λάβη πάλιν η Ελλάς … την ελευθερίαν της… Ό,τι και αν εκάμαμεν ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Προνοίας».

    Εμμανουήλ Ξάνθος

    «Την επανάστασιν εκίνησαν και ενεψύχωσαν οι κληρικοί … άνευ των οποίων ο λαός δεν ήθελε κινηθή…».

    Αλέξανδρος Υψηλάντης,

    «Είναι καιρός … να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον και να υψώσωμεν το σημείον, δι᾿ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την Ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν».

    Αδαμάντιος Κοραής

    «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους. Οι Έλληνες πολέμησαν όχι μόνο υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως».

    Ντομένικο Οριγκόνο, πρόξενος Ολλανδίας

    «Οι Τούρκοι στην Αθήνα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν παπάδες, γιατί, όπως διαδίδεται, οι παπάδες είναι αρχηγοί των επαναστατών

  13. Θρησκευτικο-Εθνικο-Απελευθερωτικός ο χαρακτήρας της Ελληνικής Επαναστάσεως

    Στην πρώτη λοιπόν Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο οι Έλληνες διακήρυξαν: Ο κατά των Τούρκων πόλεμος ημών, μακράν του να στηρίζεται εις αρχάς τινάς δημαγωγικάς και στασιώσεις η ιδιοτελείς μέρους τινός του σύμπαντος Ελληνικού Έθνους σκοπούς, είναι πόλεμος εθνικός, πόλεμος ιερός, πόλεμος του οποίου μόνη αιτία είναι η ανάκτησις του δικαίου της προσωπικής ημών ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής, τα οποία . . .από ημάς μόνον η σκληρά και απαραδειγμάτιστος των Οθωμανών τυραννία επροσπάθησε με βίαν να αφαιρέση και εντός του στήθους ημών να πνίξη.

    Ενώ η τρίτη Εθνοσυνέλευση που συνήλθε πάλι στην Επίδαυρο (Απρίλιος 1826) διακήρυξε: Ο λαός της Ελλάδος έλαβε τα όπλα και δεν ζητεί δια των όπλων παρά την δόξαν και την λαμπρότητα της του Χριστού Εκκλησίας, η οποία μετά του ιερού αυτής κλήρου κατεδιώκετο και καταφρονείτο.

    Στην Εθνοσυνέλευση δε που συνήλθε στην Τροιζίνα (Μάρτιος – Μάιος 1827) διακηρύχθηκε:
    Ως Χριστιανοί ούτε ήτον ούτε είναι δυνατον να πειθαρχήσωμεν δεσποζόμενοι από τους θρησκομανείς Μωαμεθανούς, οι οποίοι κατέσχιζον και κατεπάτουν τας αγίας εικόνας, κατεδάφιζον τους ιερούς ναούς, κατεφρόνουν το ιερατείον, υβρίζοντες το θείον όνομα του Ιησού, του τιμίου Σταυρού και μας εβίαζον ή να γίνωμεν θύματα της μαχαίρας των αποθνήσκοντες Χριστιανοί ή να ζήσωμεν Τούρκοι, αρνηταί του Χριστού και οπαδοί του Μωάμεθ. Πολεμούμεν προς τους εχθρούς του Κυρίου μας ..ο πόλεμος μας δεν είναι επιθετικός, είναι αμυντικός, είναι πόλεμος της δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Χριστιανικής θρησκείας κατά του κορανίου, του λογικού όντος κατά του αλόγου και θηριώδους τυράννου.

    Τέλος οι παραστάτες των επαρχιών στη Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος (Απρίλιος 1823) έδιναν τον παρακάτω όρκο:
    Ορκίζομαι εις το άγιον όνομα της τρισυποστάτου Θεότητος και εις την γλυκυτάτην Πατρίδα, πρώτον μεν ίνα ελευθερωθή το Ελληνικόν Έθνος ή με τα όπλα εις τας χείρας να αποθάνω χριστιανός και ελεύθερος.

  14. Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21

    Αγαπητά μου Παιδιά,
    Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν.
    Μα ο Θεός, το έλεός του μεγάλο, δεν συνερίστη τα κρίματά μας και στέριωσε το έθνος, όπου καταφανίστηκε τόσους χρόνους στη σκλαβιά και ήρθε ο καιρός πάλι να δικαιωθεί. Ότι το δίκιο μας μάς το ‘δινε ο Θεός και το χαλούσαμε εμείς. Κι απ’ το λίγο που δεν προκάναμε να χαλάσουμε εστερεώθη το έθνος αυτό, που εγέννησε κι εσάς. Εσείς τώρα μάθατε και γράμματα, ότι σκολάσατε από τις αγγαρείες και τους κιντύνους και κατατρεγμούς οπού ‘χαμεν εμείς – εγώ εμεγάλωσα αγράμματος, με άσπρα τα μαλλιά, όψιμος έπιασα κοντύλι στο χέρι μου. Και τα γράμματα που μάθατε σας δίδαξαν πως είστε Έλληνες και Χριστιανοί της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας. Αν ήθελ’ εμείς, για να γλυτώσουμε από την τυραγνία και τα βάσανα, να γίνουμε Τούρκοι, όπως έγιναν καμπόσοι τότε, θα σας είχαν γεννημένους χανούμισσες κι όχι Ρωμαίϊσσες Χριστιανές και με τούτο θα ήστενε κι εσείς Τούρκοι. Και θα παίρνατε πάνω σας και τα κρίματα του μολεμένου αυτού Έθνους, που εσώριασε τόσα αδικοχαμένων και ατιμασμένων κουφάρια απάνω στη γη.
    Κι αν θέλαμε μεις να σεργιανάμε με τες καρρότσες της βασιλείας, φορτωμένοι τα παράσημα, και να μας φυλεύουν οι Μπαυαροί τιμές και περιουσίες, ήθελ’ αφήσομε τον Κωλέττη με τους μισσιονάριους και τους ξένους πρέσβεις να μας αλλάξουνε την πίστη και τότε κι εσείς θα ‘χατε γεννηθεί από μάννες Φράγκισες και θα κάνατε ανάποδα το σταυρό σας. Και θα στοχαζόσασταν ότι εχρειάστη να χυθεί ποτάμι το αίμα τόσων παλληκαριών και ηρώων της πατρίδος, για να χάσετε ελεύτεροι την πίστη που είχατε σκλαβωμένοι.
    Τώρα όμως ζείτε πάνω σε τούτο το ματωμένο και καπνισμένο χώμα και λογαριάζεστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όσοι έχετε μέσα σας καρδιά και νου, το ‘χετε για την πιο τρανή χαρά σας, κορώνα στο κεφάλι. Να μη θαρρείτε όμως πως έτσι κοιμηθήκαμε από βραδίς Τούρκοι και ξυπνήσαμε Έλληνες. Εχρειάστηκε να θυσιάσουμε αρετή καντάρια και κόπους και αίματα γι’ αυτή την ελευθερία που έχετε εσείς. Ότι η επανάσταση δεν έγινε το ’21 μονάχα κάθε ώρα και στιγμή από τότε που πήρε

  15. ο Αγαρηνός την Πόλη, με κάθε σφαγή και αρπαγή και ατιμία που σήκωνε ο σβέρκος του σκλάβου, για να προσκυνήσει και δεν προσκύναγε, γίνονταν μια επανάσταση. Κι όλες αυτές οι επαναστάσεις γνωστών και αγνώστων ηρώων της πίστης και της πατρίδος έτρεξαν σαν τα ρυάκια στο μεγάλο ράμμα και έτσι έγινε το ’21 που ήθελε ο Θεός και μας έκανε λεύτερους.
    Γι’ αυτό, παιδιά μου, τέτοιες μέρες, που γιορτάζετε το σηκωμό του γένους, να μνημονεύετε αυτούς τους ήρωες που θυσίασαν και τη ζωή τους και το βιος τους για πίστη και πατρίδα κι άφησαν τις φαμίλιες τους γυμνές να διακονεύουν. Και τούτη την πίστη να τη λογαριάζετε ως ένα τζιβαΐρι που το κρατά ο άνθρωπος και περπατεί και φόβος είναι να μην του πέσει. Και η πατρίδα δεν είναι ενός ούτε ολίγων αλλά την έχουμε όλοι μαζί, ότι όλοι μαζί την ελευτερώσαμε.
    Ώστε αν αμελήσετε την πίστιν όπου σας παραδώσαμεν Ορθόδοξην Ανατολικήν και σας την κλέψουν, αν πέσετε στες παραλυσίες και αφήσετε τα κάστρα αφύλακτα και σας τα πάρουν, ούτε να ζήσετε μπορείτε ούτε να πεθάνετε παρηγοριέστε, ότι θα βρείτε εκεί που θα πάτε τους γενναίγους πατέρες σας, το Διάκο, τον Υψηλάντη, τον Κολοκοτρώνη, το Δυσσέα, και θα σας ζητήσουν τα αίματα πίσω που χύθησαν για την ελευθερία της πατρίδος. Και καθώς τα αίματα δεν γυρίζουν πλέον, θε να είστε καταδικασμένοι. Όθεν, αγαπητά μου Ελληνόπουλα, κάνετε τα καλά σας και μη σκολάτε τις μετάνοιες σας για τούτη την άγια πατρίδα, τηράτε να ‘χετε το νου καθαρό και Ορθόδοξο και το σώμα τυραννισμένο, για να αντέχει τους κόπους και να πηγαίνετε τούτες τις μέρες στους τάφους μας και να στοχάζεστε τα χρέη σας. Ότι εμείς από μέσ’ απ’ αυτούς τους τάφους μας μια μέρα θ’ αναστηθούμε και θα σας κρίνουμε.

    Γιάννης Μακρυγιάννης

  16. Η λέξη Έλληνας πράγματι ήταν ποινικά κολάσιμη. Όμως οι αθλιότητες περί συνοθυλεύματος λαών που πρωτοείπε ο ανθέλληνας Φαλμεράυερ κατέρρευσαν. Πράγματι έγιναν μερικές προσμίξεις, αλλά το ελληνικό στοιχείο υπερτερούσε πάντα και στη νοοτροπία και στα ήθη και στα έθιμα.

Comments are closed.