Κανονικά η Ανάσταση όπου έως σήμερα υπάρχουν μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα. Έτσι θα φτάσει παντού το Άγιο Φως.

Είδαμε 1.300.000 συμπολίτες μας που εγκλωβίστηκαν -εξαιτίας των μέτρων για το νέο κορονοϊό – στην Αττική , να προκαλούν ένα , άνευ προηγουμένου κομφούζιο κι ένα απίστευτο συνωστισμό και συγχρωτισμό σε Σούπερ Μάρκετ , Λαϊκές , Κρεοπωλεία κτλ , ακυρώνοντας ουσιαστικά όλα τα μέτρα που ελήφθησαν έως τώρα .
Δεν μπορούσαν να το προβλέψουν ή το επιδίωκαν ;
Θέλουμε να μας έχετε εμπιστοσύνη . Κατανοούμε το διακύβευμα όπως , μας δίδεται μιας 1ης τάξεως ευκαιρία να δούμε εάν μπορούμε να ζήσουμε κανονικά μαζί με το νέο κορονοϊό . Προς τούτο , έχουμε μια ευκαιρία για μια πρόβα τζενεράλε, ένα στοίχημα με τον εαυτό μας.
Πιστέψτε μας , αυτή θα είναι η μόνη λύση αύριο, γι αυτό και προτείνουμε :
-Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας . Ως έχει πλέον οριστεί , ήτοι από  ώρα 21:00  της σήμερον 18 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59 .
.Εξαίρεση το παρακάτω .
-Πλήρη αναστολή των μέτρων ¨κοινωνικής αποστασιοποίησης ¨ ( εκτός αυτών που αφορούν , την απόσταση , την καθαριότητα χεριών , τη μη επαφή με σημείο του προσώπου ( εξασκηθείτε ) ,και τη σωστή χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών , όπου απαιτείτε ) Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΟΧΈΣ , χωριά , Κωμοπόλεις έως 3.000 κατοίκων και Νησιά ,  που έως σήμερα έχουν καταγραφεί μηδενικά κρούσματα , είτε έχουμε ελάχιστα κρούσματα ( 1-3 ). Εξαιρείται ( σε σχέση με τα Νησιά ) ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και οι Δήμοι Χαλκιδέων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας .
– Μέσα στις περιοχές αυτές αποδείχτηκε ότι ο νέο κορονοϊός εξουδετερώθηκε ή δεν έφτασε ποτέ ,συνεπώς δεν υπάρχει λόγος αφού , σ αυτήν τη φάση θέλουμε να φτάσουμε στη χώρα με τα μέτρα που λαμβάνονται .
-Μέσα στις περιοχές αυτές και με δεδομένη τη μη μετάβαση ( σ αυτές ) ατόμων από άλλες περιοχές ,  οι Εκκλησίες να είναι ΑΝΟΙΚΤΕΣ από το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ και από την 20.00 , τηρουμένων των μέτρων που παρατίθενται παρακάτω.
Νομοθετικό Πλαίσιο:  Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις και οι πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου αντικρούουν ( μετά από τα ανωτέρω ) στο άρθρου 13, παρ.2 ,εδ.ά του Συντάγματος που κατοχυρώνει την θρησκευτική ελευθερία ως αντικειμενικό κανόνα δικαίου και ως ατομικό δικαίωμα . Η Πολιτεία οφείλει  να προστατεύει και να εξασφαλίζει και όχι να ακυρώνει
-Το αυτό ¨ελεύθερο ¨ να ισχύει σ όλα τα στρατόπεδα και μονάδες ΕΔ , στις οποίες δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα εδώ και 1,5 μήνες και σ όλα τα μοναστήρια που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν το ¨ελευθέρας¨ .
Β΄ μέρος , μέτρα κατά τις Ιερές ακολουθίες και κατά τον Εκκλησιασμό
-Αφή Αγίου Φωτός . Μπορεί να γίνει σε κάθε Εκκλησία , άσχετα με το εάν φτάσει ή όχι . Στο Ναό της Αναστάσεως  μαρτυρίες αναφέρουν ότι πολλές λαμπάδες των πιστών και κανδήλες ανάβουν μόνες τους, ενώ η φλόγα δεν τους καίει τα πρώτα λεπτά.
Πιστέψτε το !
-Τήρηση των ¨ κανόνων απόστασης και εμβαδού ¨ που ισχύει σε Σούπερ Μάρκετ , Τράπεζες , Λαϊκές κτλ , εντός των Ιερών Ναών . Το αυτό και στους προαύλιου χώρους. Η τήρηση των μέτρων αυτών να ανατεθεί και σε κατάλληλο νεωκόρο που θα ¨διοριστεί¨ με σχετικά πράξη.
-Χρήση εξωτερικών μεγάφωνων ( σε χωριά και μικρά νησιά κυρίως ) για όποιους θέλουν να παρακολουθήσουν τα μυστήρια , απ΄εξω από τον ιερό ναό και μέσα από τ αυτοκίνητά τους. Απαιτείτε προσυνεννόηση με την υπηρεσία τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας κα την Δημοτική Αστυνομία .
-Κατά τη λήψη της θείας κοινωνίας η μεταλάβωση να δίδετε από τρεις ή περισσότερους Ιερείς ( εντός και εκτός ναού ) . Ο αριθμός ανάλογος με των συνήθη αριθμό των ατόμων προς μετάληψη . Κάθε Ιερέας εξ αυτών , να είναι εφοδιασμένος με 6 κουταλάκια μετάληψης , ένα για κάθε άτομο που προσέρχεστε .Όταν ¨εξαντληθεί¨ ο αριθμός των κουταλακιών μετάληψης του 1ου Ιερέα που ¨τρέχει¨ το μυστήριο ,τα κουταλάκια μπορούν να μπουν σε βραστήρα έως ότου έρθει ξανά η σειρά τους κ.ο.κ
-Με κολωνάκια οριοθέτησης που θα τοποθετηθούν 20 εκατοστά από και τις εικόνες , να επιτρέπεται το προσκύνημα , έως ένα σημείο .
-Όποιος Ναός δεν μπορεί να τηρήσει έστω και ένα απ τα ανωτέρω , να παραμένει κλειστός με ευθύνη του τοπικού Μητροπολίτη
Καλή Ανάσταση σ όλους μας , ακόμα και στου Άθεους
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Υποδιοικητής )

loading...