Οὐαὶ ὑμῖν, Αρχιερείς ὑποκριταί …

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μίλησε πεντακάθαρα και κατανοητά:
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν». [Κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιον Κεφ. 23 στίχος 14].
Η Κυβέρνηση και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, Αποφάσισαν και Διέταξαν :
Αναστέλλεται η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους ανεξαιρέτως τους Ορθοδόξους Χριστιανικούς Ιερούς Ναούς. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών…».
Όχι, δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Απλώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, που είναι η οδός προς την Θεία Κοινωνία. Γιατί χωρίς Θεία Λειτουργία, ΔΕΝ υπάρχει Θεία Κοινωνία.
Απαγορεύεται δηλαδή στον Ορθόδοξο Χριστιανό να μεταλάβει Το Σώμα και Το Αίμα Του Σωτήρος Χριστού, για να θεραπεύει την νοσούσα αλλά αθάνατη ψυχή του μέχρι νάρθει ή ώρα που θα την παραδώσει πάλι σ’ Εκείνον που του την εμπιστεύτηκε.
Του επιτρέπεται όμως, γιατί ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η λειτουργία τους, να τρέξει στο σούπερ μάρκετ, στο μανάβικο, στο κρεοπωλείο και στον φούρνο, για να χορτάσει το στομάχι του και να συντηρήσει την φθαρτή σάρκα του. Εκεί φαίνεται δεν υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί κανείς από τον κορωνοϊό … Μόνο στην Εκκλησία υπάρχει ο κίνδυνος.
Τι κίνδυνος υπάρχει, αν τελείται η Θεία Λειτουργία από έναν Ιερέα και ένα ψάλτη, τους πιστούς να περιμένουν έξω απ’ τον Ναό, όπως στο σούπερ μάρκετ, να εισέρχονται από την μία πόρτα (τηρουμένης αποστάσεως), να Κοινωνούν και να φεύγουν από την άλλη πόρτα;
Αυτό όμως αποφάσισαν και διέταξαν, για τα μέλη του Σώματος της Εκκλησίας Του Χριστού. Να εμποδίσουν την είσοδό τους στους Ιερούς Ναούς, για να λειτουργηθούν, να Κοινωνήσουν και να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην βασιλεία των ουρανών.
Οι κυβερνώντες βέβαια ίσως να το έκαναν γιατί δεν ξέρουν. Γιατί αγνοούν ότι ΜΟΝΟΝ εκεί υπάρχει η σωτηρία για τον άνθρωπο.
Οι άλλοι όμως; Αυτοί που ξέρουν; Αυτοί που όχι μόνο ξέρουν αλλά διδάσκουν κι’ όλας; Αυτοί που ανέλαβαν την ευθύνη να οδηγήσουν τους πιστούς Χριστιανούς στην Σωτηρία; Οι Αρχιερείς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας που δεν αγνοούν, αλλά καλώς γνωρίζουν, τι έκαναν; Προφανώς φοβήθηκαν τους ανθρώπους πιο πολύ απ’ Τον Θεό … 
Γι’ αυτό συμφώνησαν και αποδέχθηκαν «τα μέτρα» για την μέριμνα του σώματος εις βάρος της ψυχής. Ούτε μιά αντίρρηση, ούτε μιά ένσταση δεν προέβαλλαν υπέρ των ψυχών ημών. Ούτε κάν το δικαίωμα να φροντίσουμε εξ ίσου για την ψυχή όπως και για το σώμα.
Και τι θα γίνει, Άγιοι Μητροπολίτες, όταν έλθει η ώρα της επί του φοβερού βήματος Του Χριστού απολογίας ; Θα προφασισθείτε ότι σιωπήσατε και συμμορφωθήκατε επειδή ήταν για το καλό της υγείας των σωμάτων Υμών τε και ημών ;
Αλλά και γι’ αυτό μίλησε Ο Κύριος και είπε:
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι». [Κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιον Κεφ. 23 στίχος 23].

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2020.
Μετά φόβου Θεού, Πίστεως και Αγάπης
Νικόλαος Αργυρόπουλος.

loading...