Εφιαλτική επιστροφή στο μεσαίωνα: το Μητσοτακικό καθεστώς έτοιμο να ανοίξει το δρόμο για τα φέουδα του 21ου αιώνα

Globinfo freexchange

Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Μητσοτακικού καθεστώτος θα είναι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας και το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα γύρω στον Γενάρη-Φλεβάρη του 2020, εκτός απροόπτου. Οι νεοφιλελεύθεροι “τζιχαντιστές” της δεξιάς ετοιμάζονται να στρώσουν χαλί στους φεουδάρχες του 21ου αιώνα τους οποίους σήμερα αποκαλούμε “επενδυτές”.

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ήδη εφαρμόζονται σε αναπτυσσόμενες χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια, Τουρκία) και εδώ και καιρό, σε τριτοκοσμικές αποικίες. Τώρα και με βάση το Ελληνικό πείραμα, ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν και στην αποικία χρέους Ελλάδα, που υποτίθεται ότι ανήκει στο κλαμπ των ανεπτυγμένων χωρών. Απ’ότι φαίνεται η Ελλάδα θα αποτελέσει και πάλι το διαθέσιμο και πλέον κατάλληλο πειραματόζωο, έτσι ώστε τα σύγχρονα φέουδα να εξαπλωθούν παντού, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες.

Όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Καζάκης, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα του κλαμπ των ανεπτυγμένων χωρών στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιβάλει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για την επιβίωση και την απασχόληση στη χώρα.

Στην περιοχή που ελέγχει η ΚΟΣΚΟ, έχει ήδη επιβληθεί ένα τέτοιο καθεστώς. Οι διεκπεραιωτές του νέο-φεουδαρχικού αυτού μοντέλου θα ανοίξουν τα χαρτιά τους τον Γενάρη-Φλεβάρη, με την από κοινού ανακοίνωση του λεγόμενου επενδυτικού σχεδίου Γερμανίας-Ελλάδας που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Εκεί θα εμφανιστούν τα σχέδια για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Η αποκαλούμενη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) δεν έχει καμία σχέση με τη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που αποτελεί επέκταση της κυριαρχίας ενός κράτους.

Η ΕΟΖ παίρνει πολλές μορφές, αλλά η βασική λειτουργία της είναι ότι στην ουσία δημιουργείται ένα κράτος εν κράτει με τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

– Ξεχωριστή διοίκηση της συγκεκριμένης περιοχής, την οποία αναλαμβάνουν οι επενδυτές.

– Ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους επενδυτές.

– Ειδικές εργασιακές σχέσεις για τους επενδυτές.

– Αστυνόμευση που θα πραγματοποιείται από ιδιωτικές εταιρίες security.

Όλα αυτά θα καθορίζονται από τους επενδυτές.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, μιλάμε για χαρακτηριστικά που θυμίζουν σύγχρονα φέουδα.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί ανεμπόδιστα και σε πλήρη σύμπλευση με το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, καθώς οι φανατικοί τεχνοκράτες του Μητσοτάκη είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Όπως είναι φυσικό, οι περιοχές που προσφέρονται περισσότερο για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου, είναι αυτές που παρουσιάζουν την υψηλότερη ανεργία. Με τη Μητσοτακική δεξιά να έχει επικρατήσει κατά κράτος στους περισσότερους δήμους και περιφέρειες, θα είναι παιχνιδάκι για τους τοπικούς άρχοντες να στήσουν τα σύγχρονα φέουδα στις περιοχές τους, στο όνομα, ως συνήθως, της καταπολέμησης της ανεργίας.

Στα σύγχρονα φέουδα λοιπόν, θα παρακάμπτεται ακόμα και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα εργασιακά δικαιώματα (που έτσι και αλλιώς έχει γίνει “λάστιχο” με αφορμή την οικονομική κρίση). Οι φεουδάρχες-επενδυτές θα επιβάλουν συνθήκες δουλείας χωρίς να μπορεί να τους πειράξει κανείς. Θα μπορούν όμως να παρακάμπτουν και την περιβαλλοντική νομοθεσία για να στήσουν και να λειτουργήσουν την επένδυσή τους. Δηλαδή, αλόγιστη καταστροφή του φυσικού πλούτου των συγκεκριμένων περιοχών με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες.

Ήδη πήραμε μια γεύση από μια άλλη φράξια της Τρόικας εσωτερικού, που με θράσος απαίτησε από το αρχιερέα του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνθήκες εργασιακής δουλείας. Και φυσικά αυτός υποσχέθηκε ‘γη και ύδωρ’ στα ‘αφεντικά’.  Ενώ, φαίνεται ότι ανοίγει και ο δρόμος για την ολική αντεπίθεση και επέλαση της Eldorado στις Σκουριές και αλλού.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση ειδικής αποστολής. Μετά από τέσσερα χρόνια νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, το τοπίο καταστροφής θα έχει κάνει τη χώρα κυριολεκτικά αγνώριστη. Όποιος και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση τότε, θα βρει μπροστά του έναν πραγματικό Γολγοθά. Και θα διαπιστώσει, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μετατρέψει την αποικία χρέους ξανά σε μια κανονική χώρα, αφού αυτή θα έχει επιστρέψει στο μεσαίωνα.

http://failedevolution.blogspot.com/2019/09/21.html

loading...