Δημοσίευμα για μυστική κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον ιρανικής «ομάδας κατασκοπείας»

Δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση εναντίον ιρανικής κατασκοπευτικής ομάδας η οποία φέρεται να «παραβίαζε» ιστοτόπους παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας.

Η αμερικανική Διοίκηση στον Κυβερνοχώρο (Cyber Command) εξαπέλυσε, την Πέμπτη, επίθεση αντιποίνων εναντίον φερόμενης ιρανικής ομάδας πληροφοριών που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα από το Yahoo News που επικαλείται δύο πρώην αξιωματούχους πληροφοριών οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια ομάδα κατασκοπείας η οποία, επίσης, δεν κατονομάζεται και φέρεται συνδέεται με το Ιρανικό Σώμα Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), «παραβίασε» ιστοτόπους παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας και συνέλεξε πληροφορίες για πολιτικά σκάφη και με κάποιο τρόπο ανίχνευσε στρατιωτικά σκάφη που βρίσκονται στα Στενά του Ορμούζ.

Το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν εξηγεί γιατί οι Ιρανοί χρειάζονται να παραβιάσουν έναν ιστότοπο που είναι προσβάσιμος σε κάθε χρήστη του διαδικτύου.

Η αμερικανική Διοίκηση στον Κυβερνοχώρο δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το The Hill. Η έκταση της μυστικής κυβερνοεπίθεσης δεν αποκαλύπτεται.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η ιρανική κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με πλοία στην περιοχή. Μυστικοί Ιρανοί κατάσκοποι στον κυβερνοχώρο συνήθιζαν να βασίζονται σε ψεύτικους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων, χρησιμοποιώντας εικόνες σχεδόν γυμνών γυναικών, για να προσελκύσουν αξιωματούχους του Ναυτικού, σύμφωνα με τον Τζέιμς Λιούις, ειδικά στον κυβερνοχώρο στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, Αμερικανοί ναύτες, αγνοώντας τις ιρανικές παγίδες, πρόθυμα αποκάλυπταν τοποθεσίες πλοίων και πού αυτά κατευθύνονταν.

Αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι Ιρανοί ‘μαχητές’ στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν πλέον πιο εξελιγμένες και χρονοβόρες μεθόδους

Η φερόμενη κυβερνοεπίθεση έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες αυξανόμενης έντασης στην περιοχή αφότου δύο δεξαμενόπλοια έγιναν στόχος επίθεσης στον Κόλπο του Ομάν. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για την επίθεση, την οποία η Τεχεράνη αρνήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν επιδιώκει τον πόλεμο με οποιοδήποτε κράτος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό drone, το οποίο η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι είχε εισβάλει στον εναέριο χώρο του Ιράν, για να στείλει ένα «σαφές μήνυμα» στην Ουάσινγκτον ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα αμυνθεί εναντίον των στρατιωτικών προκλήσεων των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν διέταξε πυραυλική επίθεση εναντίον του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να σκοτώσει 150 Ιρανούς σε αντίποινα για την κατάρριψη του drone.

loading...