ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ…

Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΕΤΕΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ






Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 

Πριν από τον πόλεμο του 1940, δεν περνούσε μέρα που ο Μουσολίνι και όλος ο θλιβερός θίασος των κρανιοκενών δορυφόρων του-
ο ΥΠΕΞ Τσιάνο ήταν γαμπρός του-να μην προκαλέσουν ποικιλοτρόπως την Ελλάδα.

 Και παράνομες υπερπτήσεις ιταλικών αεροπλάνων είχαμε και προκλητικές δηλώσεις του Μουσολίνι για την Μεσόγειο, για την οποία χρησιμοποιούσε την γνωστή λατινική φράση «mare nostrum», που σημαίνει «η θάλασσά μας» και θέμα Τσάμηδων ήγειραν οι Ιταλοί.

Και ελληνικά νησιά απαιτούσε, φτάνοντας στην εξευτελιστική πράξη να βομβαρδίσει και να καταλάβει την Κέρκυρα στις 31 Αυγούστου του 1923. (Σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, κυρίως πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Όχι «πρόσφυγες και μετανάστες», αλλά δικοί μας  Έλληνες, ξεριζωμένοι και σφαγμένοι από τις ορδές του Κεμάλ). Αφορμή υπήρξε η σκηνοθετημένη δολοφονία του Ιταλού στρατηγού Τελίνι στις 27 Αυγούστου του 1923.

Την δολοφονία είχαν διαπράξει Αλβανοί λήσταρχοι καθ’ υπόδειξιν του Μουσολίνι (το θερμό επεισόδιο της εποχής).

Η δύσμοιρη πατρίδα μας, που προσπαθούσε να συνέλθει από τις πληγές της συμφοράς στην Μ. Ασία, προσέφυγε στην

κοινωνία των Εθνών, πρόδρομο του ΟΗΕ, όμως η ΚτΕ, δικαίωσε τους Ιταλούς και υποχρέωσε την αιμόφυρτη πατρίδα να καταβάλει στην Ιταλία αποζημίωση 50 εκ. λιρέτες. Οι 50 εκ. λιρέτες αντιστοιχούσαν με 500.000 λίρες Αγγλίας.

Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι η  Ελλάδα με πολύ κόπο εξασφάλισε τότε από την τράπεζα της Αγγλίας δάνειο 750.000 λιρών για να αντιμετωπίσει τις

άμεσες ανάγκες των προσφύγων, γίνεται αντιληπτή η τραγωδία και η κακουργία των Μεγάλων Δυνάμεων που ιχθυοπρεπώς σιώπησαν για την καταφανή αδικία).

Και, να προσεχθεί αυτό, η επιτυχία του Μουσολίνι στην πρώτη του διεθνή αναμέτρηση μεγάλωσε το γόητρό του, αλλά υποδαύλισε και την περιφρόνησή του στους τότε θεσμούς συλλογικής ασφάλειας.

Η ίδια τακτική κατευνασμού υιοθετήθηκε αργότερα και για τον Χίτλερ, με αποτέλεσμα την εκατόμβη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα ο Ιταλός δικτάτορας μιλώντας στις 18 Νοεμβρίου του 1940, στο «Παλάτσιο Βενέτσια» της Ρώμης, με το γνωστό γελοίο, θεατρινίστικο ύφος του, διαπίστωνε ότι οι Έλληνες μισούσαν την Ιταλία, γι’ αυτό θα «έσπαζε τα πλευρά της Ελλάδας» στο μέτωπο της Πίνδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...