Σαχλαμαρόμαγκας

Στις εποχές της γενικευμένης παρακμής, άτινας μας έριξε η άπονη μοίρα, τα δημόσια πρόσωπα που σέβονται το νόημα αμφοτέρων των λέξεων του χαρακτηρισμού θα όφειλαν να ορθώνουν το
ανάστημά τους, το οποίο δεν μετριέται με χάρακες και μεζούρες, αλλά με τις χαρακιές της ψυχής. Δεν πά να ’σαι πέντε πήχες ντερέκι, αν δεν το λέει η καρδούλα σου, το πραγματικό σου μπόι βυθίζεται κάτω κι απ’ το τρίτο υπόγειο. Κι αν φτάνεις πάλι με τα χέρια στην ανάταση κι ανασηκωμένος στις μύτες των ποδιών τσίμα τσίμα το ένα και πενήντα, μα τρεμοπαίζουν βαθιά μέσα σου οι φλογίτσες της ευτολμίας και του σθένους, υψώνεσαι ίσαμε τα νεφοκάτωφλα των ουρανοξυστών. Ετσι πάει!

Οταν μοστράρεσαι πολιτικός ανήρ διευρυμένου μάλιστα διαμετρήματος, περίπου Ρομπέν των Δασών, στα αντικείμενα της Υγείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ’πρεπε, αν μη τι άλλο, να ’χεις τη γενναιότητα ν’ αναγνωρίζεις τα λάθη σου και τη μεγαλοψυχία να ζητάς πού και πού συγγνώμη. Εστω και για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ! Τυγχάνεις αναπληρωτής μεν, υπουργός δε και δη αριστερής κυβέρνησης –τρομάρα της. Κατηγορείς κάποιον από το βήμα της Βουλής και τα προσφιλή σου σόσιαλ μίντια πως τα ’παιρνε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου τον διόρισε πρώην πολιτικός του προϊστάμενος, ανταμείβοντάς τον για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο γραφείο του. Εκείνος διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πάρει ούτε λεπτό του ευρώ από το ένοχο Κέντρο και προσφεύγει στο Πρωτοδικείο, επικαλούμενος εξύβριση.

Ρητά και κατηγορηματικά το δικαστήριο δικαιώνει τον θιγόμενο. Εχει μεσολαβήσει ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακό νόσημα. Οι εναντίον του αιτιάσεις από σημαίνον πολιτικό στέλεχος, το οποίο κομπορρημονεί ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα, επιδείνωσαν ενδεχομένως την ασθένειά του. Ο πολύς Πολλάκις, διότι περί του εν λόγω πρόκειται, δεν πτοήθηκε μολαταύτα. Κι ας έκρινε η απόφαση «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του, που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη» του μηνυτή.

Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος, υπέρ των οποίων παρεμπιπτόντως επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση. Ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση. «Εκεί που μας χρώσταγαν, δεν θα μας πάρουν και το βόδι», συμπλήρωσε με περισσή ελαφρότητα και ευκολία, λες και το περιβάλλον του πλαισιώνεται από τόσα πολλά βοοειδή, που δεν χάλασε δα κι ο κόσμος να λείψει ένα. Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά. Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας!

Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης



loading...

2 thoughts on “Σαχλαμαρόμαγκας

  1. Αντε ρε βρηκατε τον λεβεντη μας τον ντελικανη και πλακωσατε ολοι να τον φατε.
    Ενταξει πηρε στο τσακα τσακα ενα δανειακι 100.000 ευρω εκει εχει παρει και αλλο ενα 300.000 ευρω δεν ξερω εαν εχει οαρει και κανενα αλλο εχει αναγκες επιβιωσης αυτοσ. Τι ειναι σαν κιέμας? Αυτος οταν παει να παρει παπουτσια θελει να κανει παραγγελια 54 νουμερο φοραει εχει εξοδα αυτος και οπως ειπε τον κατεστρεψε η υπουργικη καρεκλα. Που να ζησει με 14 τοσες ψωροχιλιαδες τον μηνα χωρις τα εκτος εδρας και απο παραστασεις σε διαφορα γλεντια γιατι κακα τα ψεμματα αυτες οι επιτροπες και τα τετοια γλεντια ειναι δεν κανουν και τιποτα ετσι? Ενω οταν ηταν γιατρος χειρουργοσ εντατικολογος οπως ειπε ειχε τρελαθει να ξεριζωνει αιμοροιοδες και να τα κονομαει …καμια φορολογικη του δηλωση κανενα εκκαθατιστικο να μας δειξει προτου γινει βουλευτης με τον συριζα να δουμε ποσα εβγαζε ετσι απο περιεργεια ηταν και δημαρχοσ εκει στην λεβεντογεννα Κρητη κρατουσε και Διπλα βιβλια οπως δηλωσε ιταν ηταν Δημαρχος ΓΙΑΤΥΙ ΑΡΑΓΕ? και ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ? ετσι ρε αδελφε να δουμε αν εβγαζε παραπανω αφου ξεριζωνε κωλοβαρδουλα και ζοχαδες…..ετσι που λετε αδελφια καλημερα κοπελια ξεριζωνονται αιμοροιδες σε μεγαλη ποσοτητα τα δανεια ειναι 2 και το συνολο 400.οοο ευρω …γκιλ μπακισ που ελεγε και ο συμπαθησ Ταμτακος στα εργατου !!!! αααα χα χα χα χα χααααααα Πολυ γελιο εχουμε στην ΕΛΛΑΔΑ ρε παιδια…..

  2. ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΛΑΘΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΑΚΙΣ Π.Χ ΠΑΙΡΝΕΙ 7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΟ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΑ Π.Χ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 7 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΠΡΩΘΥΠΠΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΛΠ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ. ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΝΗΣΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΖΑΜΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΙΡΙΑ ΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΜΙΣΘΟ? ΑΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ…ΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ 500 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΤΟ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ ΑΡΑΓΕ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ? Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΓΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΙ'ΑΥΤΗ ΑΝΤΑΜΑ?…ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΛΑΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Comments are closed.