ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ

Γράφει ο Σπίνος Κωνσταντίνος

Με ψήφισμά του ο Δήμος Αχαρνών κήρυξε ανεπιθύμητους τους πέντε βουλευτές του Σύριζα που υπερψήφισαν το κουρελογράφημα των Πρεσπών. Στο ψήφισμα θετικά απάντησαν 23 δημοτικοί
σύμβουλοι, ενώ τρεις καταψήφισαν και αφορά τους βουλευτές Γιώργο Πάντσα, Πάνο Σκουρολιάκο, Αριστείδη Μπαλτά, Νάσο Αθανασίου, και Γιάννη Δέδε. Κατά την προσφιλή τακτική των Συριζαίων και στερούντων σοβαρών επιχειρημάτων κατηγόρησαν τους δημοτικούς συμβούλους φασίστες και πατριδοκάπηλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», με την υπ. αριθμόν 1/27-01-19 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κηρύσσει άπαξ και διαπαντός ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ τους Συριζαίους Βουλευτές της Εύβοιας Ευάγγελο Αποστόλου, Γεώργιο Ακριώτη, Αναστάσιο Πρατσόλη και Ζωή Λιβανίου καθώς και όλους του υπόλοιπους Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραδίδεται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας, αναγνωρίζεται Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ενισχύεται ο αλυτρωτισμός στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Χιλιάδες φίλαθλοι του «Δικέφαλου του Βορά» στο παιχνίδι της ομάδος τους με τον ΟΦΗ για τη 18η αγωνιστική της Super League, αντέδρασαν για την κύρωση του κουρελόχαρτου  των Πρεσπών, φωνάζοντας καθ’ όλην την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα εν ρυθμώ «Αλήτες προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική»! Ρίγη συγκίνησης διαχέονταν στο γήπεδο όταν στο τέλος του αγώνα από τα μεγάφωνα ακούστηκε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», με την συνοδεία χιλιάδες φιλάθλων να χειροκροτά και να τραγουδά τον ύμνο. 
Τελικά δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν. Άγριο κράξιμο έπεσε στην βουλευτίνα Χαρά Καφαντάρη που είχε την ατυχή έμπνευση να παρευρεθεί σε εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου. Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Χαρά στους παρευρισκόμενους, επικράτησε ένταση από ομάδα διαμαρτυρομένων κατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών που παραδίδει βορά στους σκοπιανούς την Μακεδονία μας. «Φύγε από δω είστε προδότες» ήταν η απαίτηση των διαμαρτυρομένων. Αν και η Χαρά αρχικά έτρωγε με αδιαφορία την πίτα της, η κατάσταση έδειχνε να εκτραχύνεται και η βουλευτής αποχώρησε από την αίθουσα με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία την περίμενε έξω από το κτίριο της Ένωσης.

« Προδότες – προσκυνημένοι», «γίνατε κολαούζοι της Μέρκελ και των Αμερικανών»,  φώναζε ομάδα πολιτών κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης που διαμαρτυρόταν για το κουρελογράφημα των Πρεσπών αποδοκιμάζοντας τους Συριζαίους ομιλητές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρέθηκαν  ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο βουλευτής Δανέλλης και ο όψιμος Συριζαίο; (πρώην Πασοκτσής) Ραγκούσης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ διαμαρτυρομένων και συμμετεχόντων της εκδήλωσης, κατά την διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν οι αναφορές – σε ρίμα – και κατά του Σπύρου Δανέλλη όπως: «Δανέλλη προδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη», «Προδότη Δανελλη, η Κρήτη δεν σε θέλει».

Τόση Δημοκρατία από την εποχή της Χούντας είχαμε να δούμε. Για να μιλήσει στις Σέρρες ο … λαοφιλής Συριζαίος ευρωβουλευτής Παπαδημούλης συνελήφθηκαν προκαταβολικά δέκα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος μαθητής της δευτέρας Λυκείου. Αν αυτό γινόταν επί δεξιάς κυβερνήσεως θα είχαν καταληφτεί τα μισά σχολεία της χώρας (σ’ αυτό δεν παίζονται) και θα είχε καεί η πρωτεύουσα. Όπως δήλωσαν οι συλληφθέντεςι, απλώς ήταν καθισμένοι σε πεζοδρόμιο στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, θέλοντας να διαδηλώσουν για τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο άνδρες της ΟΠΚΕ τους προσήγαγαν στην αστυνομική διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, όταν τους ζητήθηκε. Μετά το περιστατικό αυτό οι Σερραίοι μίλαγαν για φασιστοποίηση του πολιτικού βίου.

Για δεύτερη φορά έκραξαν και τον Συριζαίο Βουλευτή Χρήστο Μπγιάλα, ο οποίος  αναγκάσθηκε να αποχωρήσει εκνευρισμένος χωρίς να ολοκληρώσει την ομιλία του στον χορό των αστυνομικών στην εκλογική του περιφέρεια στα Γρεβενά. Ο Χρηστάκης που και στο παρελθόν είχε δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πήρε τον λόγο και εξήρε το πολιτικό του έργο. Οι παρευρισκόμενοι δεν άντεξαν τις αρλουμπολογίες του Χρηστάκη και άρχισαν τις αποδοκιμασίες και το κράξιμο. Ο Μπγιάλας εκνευρίστηκε με όσα έγιναν, με αποτέλεσμα να αφήσει το μικρόφωνο και να μην ολοκληρώσει την ομιλία του.

Τα βόλια πήραν και τον (ακόμα αρχηγό του υπο κόμματος Ποτάμι που μετεβλήθη σε ρυάκι) Σταύρο Θεοδωράκη. Ο ποταμίσιος επικεφαλής επισκέφθηκε το καφέ «Abraco» στην Πάτρα όπου δέχθηκε από τους θαμώνες έντονη φραστική επίθεση. «Φύγε από εδώ προδότη», και «φύγε προδότη, δεν τους χωράει πια η Ελλάδα τους προδότες της Μακεδονίας», φώναζαν εν χορώ οι θαμώνες. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από την παρουσία του Σταυρούλη, αναγκάσθηκαν οι άνδρες της ασφαλείας του να τον απομακρύνουν από το χώρο. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε κομματική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη όταν μια γυναίκα απευθύνθηκε στον Σταυρούλη με την φράση: «Τι δουλειά έχεις εδώ; Μας ξεπουλήσατε! Δεν έχετε θέση στη Θεσσαλονίκη»

loading...